Εκπτώσεις για ανώτερες σιδηροδρομικές μεταφορές στην Ευρώπη

Παρόλο που οι περισσότεροι ανώτεροι ταξιδιώτες συνδέουν μεγαλύτερες εκπτώσεις με σιδηροδρομικά περάσματα, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν εκπτώσεις για μεμονωμένα εισιτήρια για τους ώριμους ταξιδιώτες. Συνήθως, θα χρειαστεί να αγοράσετε κάποιο είδος ετήσιας κάρτας μέλους για να δικαιούστε την ανώτερη έκπτωση. Οι απαιτήσεις ποικίλλουν ανά χώρα και υπόκεινται σε αλλαγές. Σε ορισμένες χώρες, οι ηλικιωμένοι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι επιλέξιμοι για κάρτες έκπτωσης.

Αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε με τρένο σε λίγες μέρες για περίοδο ενός ή δύο μηνών, μπορεί να διαπιστώσετε ότι μια σιδηροδρομική διέλευση θα σας εξοικονομήσει χρήματα. Η BritRail και η SCNF της Γαλλίας προσφέρουν μεγαλύτερες εκπτώσεις σε ορισμένους τύπους σιδηροδρομικών περασμάτων. Οι ανώτερες εκπτώσεις ισχύουν επίσης για τα Eurail Ireland και Eurail Romania Passes.

Να είστε βέβαιος να διερευνήσει το ταξίδι σας με το τρένο με την ατομική τιμή του εισιτηρίου, επίσης Μην υποθέτετε ότι μια σιδηροδρομική διέλευση είναι ο φθηνότερος τρόπος να πάτε. Ανάλογα με τις χώρες που σκοπεύετε να επισκεφθείτε και τα διαθέσιμα προγράμματα εκπτώσεων για μεγαλύτερα άτομα, μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερα με την αγορά μιας ανώτερης κάρτας και την εφαρμογή της έκπτωσης στα εισιτήριά σας. Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον υπολογιστή σας για να ερευνήσετε την καλύτερη προσφορά.

Όροι ανά χώρα

Ας ρίξουμε μια ματιά στις ανώτερες εκπτώσεις ταξιδιωτικών επιβατών ανά χώρα.

Αποποίηση: Ορισμένα συστήματα τρένων ενδέχεται να περιορίσουν τις εκπτώσεις σε ανώτερους υπαλλήλους σε πολίτες κοινοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρόλο που οι ιστότοποί τους δεν υποδεικνύουν τέτοιους περιορισμούς.