Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Νότια Αφρική;

Η Νότια Αφρική είναι ο απόλυτος προορισμός όλο το χρόνο. Δεν έχει σημασία όταν αποφασίζετε να ταξιδέψετε, υπάρχει πάντα κάτι εκπληκτικό που συμβαίνει - από μετακινήσεις φαλαινών και πρωταρχικό παιχνίδι-προβολή το χειμώνα? σε ευτυχισμένη ηλιοφάνεια και Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις το καλοκαίρι. Ο καλύτερος χρόνος για επίσκεψη εξαρτάται από το πού θέλετε να πάτε και τι θέλετε να δείτε. Σε αυτό το άρθρο, ρίχνουμε μια ματιά στις βέλτιστες στιγμές για να απολαύσετε μερικά από τα καλύτερα αξιοθέατα της Νότιας Αφρικής.

Σημείωση: Εάν η κύρια προτεραιότητά σας είναι να απολαύσετε τον ήλιο του νότιου ημισφαίριου, διαβάστε αυτό το άρθρο για μια πιο εμπεριστατωμένη ματιά στον καιρό της Νότιας Αφρικής.

Καλύτερος χρόνος για να μεταβείτε στο Safari

Η καλύτερη στιγμή για να πάει στο σαφάρι είναι κατά τη διάρκεια της ξηρασίας . Για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αυτό σημαίνει ότι ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα του νότιου ημισφαίριου (Μάιο έως Οκτώβριο), όταν ο καιρός χαρακτηρίζεται από ξεκάθαρες, ζεστές μέρες και ψυχρές νύχτες. Αυτή τη στιγμή του έτους, υπάρχει λιγότερα φυλλώματα στα δέντρα, καθιστώντας ευκολότερο να εντοπίζονται τα ζώα στο θάμνο. Η έλλειψη διαθέσιμου νερού αντλεί άγρια ​​φύση σε φράγματα και υδροληψίες - που είναι όπου θα έχετε μερικές από τις καλύτερες παρατηρήσεις σας. Ο ξηρός καιρός σημαίνει επίσης καλύτερες οδικές συνθήκες για σαφάρι αυτο-κίνησης σε πάρκα όπως το Addo και Mkhuze , ενώ το κρύο κρατά τα κουνούπια στον κόλπο (ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τα σαφάρι στις ελονοσιακές περιοχές της Νότιας Αφρικής).

Τα αποθέματα θηραμάτων κοντά στο Κέιπ Τάουν είναι η εξαίρεση στον κανόνα αυτό. Στο νοτιότερο τμήμα της χώρας, τα καλοκαίρια είναι η ξηρότερη εποχή του χρόνου.

Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να ταξιδεύετε μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου για τις καλύτερες εμφανίσεις σαφάρι. Να γνωρίζετε όμως ότι αυτή η εποχή του χρόνου συμπίπτει με την πιο πολυσύχναστη περίοδο του τουρισμού στη Νότιο Αφρική και θα πρέπει να κάνετε κράτηση δωματίων και παιχνιδιών εκ των προτέρων.

Κορυφή Συμβουλή: Για τα έντονα πουλιά, οι κανόνες αντιστρέφονται.

Η εποχή των βροχών φέρνει μια εισροή εντόμων και γεμίζει τα ποτάμια και τις λίμνες, προσελκύοντας πλήθος μεταναστευτικών πτηνών από την Ευρώπη και την Ασία.

Καλύτερο χρόνο για να επισκεφθείτε το Κέιπ Τάουν

Το Κέιπ Τάουν είναι αναμφισβήτητα ένας προορισμός όλο το χρόνο, με κάθε εποχή να φέρει το δίκαιο μερίδιο των μοναδικών παροχών. Αλλά εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το απίστευτο σκηνικό της περιοχής, ο πιο αξιόπιστος καιρός συμβαίνει κατά τους ζεστούς, ξηρούς καλοκαιρινούς μήνες (Νοέμβριος-Φεβρουάριος). Απολαύστε την ευκαιρία που προσφέρει η ατελείωτη ηλιόλουστη μέρα για να περιηγηθείτε στις υπαίθριες αγορές της πόλης, να ανεβείτε στο Table Mountain ή να μαυρίσετε σε μια από τις θεαματικές παραλίες της Χερσονήσου του Cape. Οι κοντινές παραλίες Franschhoek, Paarl και Stellenbosch είναι ιδιαίτερα όμορφα το φθινόπωρο, όταν ο καιρός είναι πιο δροσερός και τα δέντρα αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα.

Κορυφή Συμβουλή: Εάν ταξιδεύετε με προϋπολογισμό, αποφύγετε τη βιασύνη του καλοκαιριού, όταν τα καταλύματα και οι δραστηριότητες είναι πιο ακριβά.

Καλύτερος χρόνος για να επισκεφτείτε το Drakensberg

Για τους έντονους πεζοπόρους, τα βουνά Drakensberg είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Νότιας Αφρικής. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο βέλτιστος χρόνος για πεζοπορία είναι το φθινόπωρο (Απρίλιος-Μάιος), όταν μπορείτε να περιμένετε ζεστές, ξηρές ημέρες και δροσερές νύχτες. Αυτή τη στιγμή του έτους, το τοπίο είναι επίσης ιδιαίτερα πράσινο και όμορφο μετά τις καλοκαιρινές βροχές.

Οι θερμοκρασίες πέφτουν δραματικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με πολλά από τα ψηλότερα μονοπάτια επικαλυμμένα με πάγο και χιόνι. Το καλοκαίρι, οι βροχοπτώσεις είναι κοινές στο βόρειο τμήμα της χώρας (αν και οι καταρράκτες της σειράς είναι οι πιο εντυπωσιακοί).

Κορυφή Συμβουλή: Σχεδιάστε την περιπέτεια σας με τους οδηγούς μας για τις καλύτερες βραχυπρόθεσμες , μεσαίες και μεγάλες πεζοπορίες του Drakensberg.

Καλύτερος χρόνος να κατευθυνθείτε στην ακτή

Οι δίδυμες ακτές της Νότιας Αφρικής εκτείνονται για περισσότερα από 1.600 μίλια / 2.500 χιλιόμετρα και προσφέρουν απεριόριστη ποικιλία δραστηριοτήτων. Ο καλύτερος χρόνος για επίσκεψη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι θέλετε να κάνετε. Εάν η ηλιοθεραπεία είναι η κορυφαία προτεραιότητά σας, τότε το καλοκαίρι (Νοέμβριος-Ιανουάριος) είναι αναμφισβήτητα η πιο καυτή εποχή του χρόνου. Ωστόσο, προειδοποιήστε - αν κατευθυνθείτε βορρά προς το KwaZulu-Natal ή το Zululand, το καλοκαίρι σημαίνει επίσης συχνές καταιγίδες και υψηλή υγρασία.

Αν ενδιαφέρεστε να ανακαλύψετε τα καλύτερα σημεία surf της Νότιας Αφρικής , ο χειμώνας φέρνει μεγάλες διογκώσεις και συνεπώς τα καλύτερα κύματα.

Η παρακολούθηση των φαλαινών είναι επίσης καλύτερο το χειμώνα και την άνοιξη. Από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο, οι κροτίδες και οι νότιες φάλαινες δεξιά μπορούν να φαίνονται να περνούν κοντά στην ακτή κατά την ετήσια μετανάστευσή τους στους χώρους αναπαραγωγής από τη Μοζαμβίκη. Αν έρχεστε στη Νότια Αφρική για καταδύσεις, δεν υπάρχει εποχή "εκτός" - διαφορετικές εποχές. Κατάδυση με καρχαρίες mecca Το Aliwal Shoal προσφέρει καταδύσεις με καρχαρίες όλο το χρόνο, αλλά εάν θέλετε να κολυμπήσετε μαζί με έναν καρχαρία τίγρης, θα χρειαστεί να χρονομετρήσετε το ταξίδι σας για να συμπέσετε με την εισροή ζεστού νερού από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο. Ωστόσο, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο είναι η εποχή της σαρδέλας Run , προσφέροντας την ευκαιρία να γίνεις μάρτυρας ενός από τα μεγαλύτερα φυσικά γεγονότα του υποβρύχιου κόσμου.

Κορυφαία συμβουλή: Οι ψαράδες με ροκ και surf μπορούν επίσης να βιώσουν αλιεία παγκόσμιας κλάσης στην ακτή Transkei κατά τη διάρκεια της ετήσιας σαρδέλας.

Καλύτερος χρόνος για ανθοφόρα άνθη

Κάθε χρόνο, η άφιξη της άνοιξης πυροδοτεί την έναρξη ενός απίστευτου φυσικού φαινομένου στο βόρειο ακρωτήριο. Σχεδόν όλη τη νύχτα, τα άγρια ​​τοπία της ερήμου της επαρχίας μετατρέπονται σε πλούσια γκάμα χρωμάτων με την ταυτόχρονη άνθηση χιλιάδων αγριολούλουδων. Δημιουργώντας μια θάλασσα από πορτοκαλί, ροζ, μοβ, κίτρινο και άσπρο, το superbloom περιλαμβάνει πάνω από 3.500 διαφορετικά είδη, από τα οποία σχεδόν το ένα τρίτο είναι ενδημικά. Οι χρονικές στιγμές είναι δύσκολο να γίνουν σωστές επειδή η άνθιση υπαγορεύεται από τις βροχές. Ωστόσο, ξεκινάει συνήθως στο βόρειο άκρο στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου, κινούνται σιγά-σιγά μέχρι να εξασθενεί τον Σεπτέμβριο.

Κορυφή Συμβουλή: Ελέγξτε τον τουριστικό χώρο του Northern Cape για ενημερωμένες αναφορές για τα αγριολούλουδα την εποχή.