Τα καλύτερα αποθέματα παιχνιδιών για Safaris κοντά στο Κέιπ Τάουν

Το Κέιπ Τάουν είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για το εκπληκτικό τοπίο του, τα εστιατόρια του παγκοσμίου επιπέδου και τα συναρπαστικά πολιτιστικά του αξιοθέατα (συμπεριλαμβανομένων των Robben Island και District Six ). Ωστόσο, αυτό που πολλοί επισκέπτες δεν γνωρίζουν είναι ότι η πόλη είναι επίσης ένα βολικό σημείο πηδαλιούχησης για μερικά από τα καλύτερα αποθέματα θηραμάτων στο Δυτικό Ακρωτήριο. Αν δεν έχετε χρόνο να κατευθυνθείτε βόρεια σε εικονικά νοτιοαφρικανικά αποθέματα όπως το Kruger ή το Mkhuze , μην ανησυχείτε - μπορείτε να πάτε σε αναζήτηση ζώων σαφάρι στο κατώφλι του Κέιπ Τάουν.

Όλα τα αποθεματικά που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο είναι μέσα σε λίγες ώρες με το αυτοκίνητο της Μητέρας Πόλης. Είναι επίσης και η ελονοσία , δίνοντάς τους ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα πιο διάσημα πάρκα του βορρά.

Aquila Private Game Reserve

Βρίσκεται σε απόσταση δυο ωρών οδήγησης βορειοανατολικά από το Κέιπ Τάουν, το Aquila Private Game Reserve είναι ένα πάρκο 4 αστέρων που προσφέρει επιλογές μισής ημέρας, ολόκληρης της ημέρας και μιας ημέρας για σαφάρι. Η συντήρηση 10.000 εκταρίων φιλοξενεί τα Μεγάλα Πέντε - συμπεριλαμβανομένων ρινόκερου, ελέφαντα, λιονταριού, λεοπάρδαλης και βουβάλου. Και τα πέντε από αυτά τα είδη έχουν επανεισαχθεί στο Δυτικό Ακρωτήριο, αφού οδηγούνται στο χείλος της εξαφάνισης από τους μεγάλους κυνηγούς θηραμάτων του παρελθόντος. Το πάρκο φιλοξενεί επίσης το Κέντρο Διάσωσης και Διατήρησης Ζώων Aquila, το οποίο παρέχει ένα ιερό για διασώσιμα ζώα σαφάρι που δεν είναι πλέον σε θέση να επιβιώσουν στο φυσικό περιβάλλον.

Εάν η ιδέα ενός παραδοσιακού οχήματος για σαφάρι είναι λίγο πολύ πικρή, σκεφτείτε να κάνετε κράτηση σε ένα σαφάρι με ιππασία ή τετράκλινο ποδήλατο αντί.

Αν και το πάρκο είναι αρκετά κοντά για μια ημερήσια εκδρομή από το Κέιπ Τάουν, διανυκτερεύσεις περιλαμβάνουν ένα πολυτελές κατάλυμα και αρκετά εκλεκτά σαλέ. Τα σαλέ προσφέρουν εσωτερικά τζάκια και υπαίθρια ντους, επιτρέποντάς σας να εκτιμήσετε πλήρως τη μαγεία της ζωής στον θάμνο. Άλλες χρήσιμες ανέσεις περιλαμβάνουν μπαρ, εστιατόριο, πισίνα υπερχείλισης και σπα.

Αποθεματικό αγρόκτημα Inverdoorn

Μισή ώρα μετά το Aquila Private Game Reserve βρίσκεται το Inverdoorn Game Reserve, ένα άλλο 10.000 εκτάρια προστατευόμενης περιοχής στο Klein Karoo. Ο Inverdoorn πέτυχε το Big Five το 2012, με την εισαγωγή ενός κοπαδιού ελέφαντα. Είναι επίσης το σπίτι του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Western Cape Cheetah Conservation, και στους επισκέπτες δίνεται η ευκαιρία να δουν αυτά τα θαυμάσια αρπακτικά πολύ κοντά. Μερικοί από τους τσιτάχ έχουν γίνει εγκλιματισμένοι στην ανθρώπινη επαφή και μπορούν ακόμη και να γευτούν (υπό την αυστηρή επίβλεψη των χειριστών τους, φυσικά).

Το Iziba Safari Lodge του πάρκου προσφέρει μια επιλογή από επιλογές διαμονής 4 αστέρων και 5 αστέρων για όσους ελπίζουν να παρατείνουν τη διαμονή τους. Υπάρχει ένα στρατευμένο στρατόπεδο και μια σειρά από άρτια εξοπλισμένα σαλέ, ενώ οι ξενώνες πολλαπλών δωματίων είναι τέλειοι για οικογένειες ή φίλους που ταξιδεύουν μαζί. Για την τελευταία λέξη στην πολυτέλεια, επιλέξτε μια βραδιά στην εξαιρετική σουίτα Ambassador. Οι νυχτερινοί επισκέπτες καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα σαφάρι με τα πόδια κατά την ανατολή του ηλίου, όταν τα ζώα του αποθεματικού είναι πιο ενεργά.

Το απόθεμα της άγριας πανίδας Sanbona

Από το Κέιπ Τάουν, μπορείτε να οδηγήσετε στο πάρκο Sanbona Wildlife Reserve μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Φωλιασμένο στους πρόποδες των βουνών Warmwaterberg, το αποθεματικό είναι ένας παράδεισος Klein Karoo γνωστός για την άγρια ​​φύση και την αρχαία τέχνη του.

Μετρούμενο σε περίπου 54.000 εκτάρια, είναι επίσης φτιαγμένο από τα τεράστια και εκτεταμένα τοπία του. Θα βρείτε τα Μεγάλα Πέντε εδώ, καθώς και τσίτα και μικρότερα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων του σπάνιου ποταμού κουνελιού. Το ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων που προσφέρονται περιλαμβάνουν τη φύλαξη των πτηνών, περιπάτους στη φύση, περιηγήσεις ροκ τέχνης και αστρονομία. Οι σαφάρι σκαφών στο φράγμα Bellair προσφέρουν μια διαφορετική προοπτική προβολής παιχνιδιών.

Δεδομένου ότι οι οδηγοί παιχνιδιών λαμβάνουν χώρα κατά την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα, οι περισσότεροι επισκέπτες στο Reserve Wildlife Sanbona επιλέγουν να παραμείνουν εν μία νυκτί. Υπάρχουν τρία πολυτελή καταλύματα για να διαλέξετε, μεταξύ των οποίων ένα σκαρφαλωμένο καταφύγιο με μπανιέρες-υδρομασάζ, ιδιωτικά καταστρώματα και ένα εξαιρετικό εστιατόριο. Αν θέλετε να γνωρίσετε την πιο αυθεντική Αφρική, σκεφτείτε ένα σαφάρι με περπάτημα με διαμονή στο εξερευνητικό στρατόπεδο Back-to-Basics. Ένα πρόγραμμα για παιδιά και ένα οικογενειακό κατάλυμα το καθιστούν ιδανική επιλογή για όσους ταξιδεύουν με παιδιά.

Grootbos Private Nature Reserve

Όταν σημειώσατε τα μεγάλα πέντε από τον κατάλογό σας, σκεφτείτε να πάρετε δύο ώρες οδήγησης νότια του Κέιπ Τάουν σε παράκτιο Grootbos Private Nature Reserve. Βρίσκεται στο σημείο συνάντησης του Ατλαντικού και των ινδικών ωκεανών, το αποθεματικό είναι ο τελικός προορισμός για την επισήμανση των Marine Big Five - συγκεκριμένα, μεγάλοι λευκοί καρχαρίες, νότιες φάλαινες, δελφίνια, αφρικανικοί πιγκουίνοι και φώκιες. Το καταφύγιο προσφέρει παράκτια σαφάρι σε συνεργασία με τις κρουαζιέρες Dyer Island. Παρέχονται επίσης κρουαζιερόπλοια με μεγάλους λευκούς καρχαρίες, περιηγήσεις φαλαινών , ιππασία, περιπάτους για τη φύση και βοτανικά σαφάρι.

Το αποθεματικό, το οποίο έχει έκταση 2.500 εκταρίων, φιλοξενεί σχεδόν 800 διαφορετικά φυτικά είδη - 100 από τα οποία απειλούνται. Τα προστατευόμενα δάση από γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ηλικίας άνω των 1.000 ετών. Για να έχετε αρκετό χρόνο για να εξερευνήσετε τα θαύματα της, μπορείτε να μείνετε μια μέρα στην άλλη, είτε στο Garden Lodge, το Forest Lodge, είτε σε ιδιωτικές πολυτελείς βίλες. Κάθε φιλική προς το περιβάλλον επιλογή είναι σχεδιασμένη να συμπληρώνει την απίστευτη φυσική ομορφιά του αποθεματικού. Οι παροχές κυμαίνονται από ήρεμες πισίνες έως οργανικές εστίες 5 αστέρων.