Να φτάσετε στην Ανταρκτική από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής

Η Ανταρκτική είναι η έβδομη ήπειρος του κόσμου και για πολλούς αντιπροσωπεύει τα τελικά σύνορα της περιπέτειας. Είναι ένα τόπο τόσο απομακρυσμένο που λίγοι θα το βιώσουν ποτέ. και τόσο όμορφο που όσοι παραμένουν κάτω από το ξόρκι της για πάντα. Σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτο από τους ανθρώπους, είναι η απόλυτη άγρια ​​φύση - μια γη φαντασίας γαλαζοπράσινων bergs που δεν ανήκει σε κανέναν, παρά μόνο οι πιγκουίνοι που αποικίζουν τις πάγος της και οι φάλαινες που ακούγονται στα βαθιά.

Να πάρει εκεί

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτάσετε στην Ανταρκτική, το πιο δημοφιλές από το οποίο είναι να διασχίσετε το Drake Passage από την Ushuaia στη νότια Αργεντινή. Άλλες δυνατότητες περιλαμβάνουν πτήσεις από την Punta Arenas στη Χιλή. ή να κλείσετε μια κρουαζιέρα από τη Νέα Ζηλανδία ή την Αυστραλία. Στο παρελθόν, ερευνητικά πλοία έχουν ξεκινήσει τις αποστολές της Ανταρκτικής τόσο από το Κέιπ Τάουν όσο και από την Πορτ Ελίζαμπεθ - αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τακτικές κρουαζιέρες στην Ανταρκτική προγραμματισμένες για αναχώρηση από τη Νότια Αφρική. Ωστόσο, για εκείνους με σημαντικό προϋπολογισμό, η Νότια Αφρική προσφέρει μια επιλογή για τουριστικά ταξίδια στο τέλος της Γης.

Λευκή έρημο

Ο πολυτελής τουριστικός πράκτορας White Desert υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι είναι η μόνη εταιρεία στον κόσμο για να πετάξει στο εσωτερικό της Ανταρκτικής μέσω ιδιωτικού αεροσκάφους. Το 2006 δημιουργήθηκε από μια ομάδα εξερευνητών που περνούσαν την ηπειρωτική χώρα με τα πόδια, η οποία προσφέρει τρία διαφορετικά δρομολόγια στην Ανταρκτική. Όλοι τους αναχωρούν από το Κέιπ Τάουν και αγγίζουν περίπου πέντε ώρες αργότερα μέσα στον Ανταρκτικό Κύκλο.

Οι περισσότεροι επισκέπτονται τη δική τους πολυτελή πολυτελή κατασκήνωση της White Desert, η οποία είναι εξ ολοκλήρου ουδέτερη από άνθρακα. Πρόκειται για ένα αριστούργημα πολυτελούς πολυτέλειας εμπνευσμένο από πρώιμους βικτοριανούς εξερευνητές και περιλαμβάνει έξι ευρύχωρα υπνοδωμάτια, σαλόνι και τραπεζαρία και κουζίνα εξοπλισμένη από βραβευμένο σεφ.

Ανταρκτική δρομολόγια

Αυτοκράτορες & Νότιο Πόλο

Αυτή η οκταήμερη διαδρομή σας μεταφέρει από το Κέιπ Τάουν προς το στρατόπεδο Whittleway της White Desert. Από εδώ, θα ξεκινήσετε καθημερινές δραστηριότητες που κυμαίνονται από τις διαδρομές με τα τούνελ πάγου μέχρι τις επισκέψεις βάσης επιστημονικών ερευνών. Μπορείτε να μάθετε τις δεξιότητες επιβίωσης, όπως η απόσπαση και η αναρρίχηση σε βράχους. ή μπορείτε απλά να χαλαρώσετε και να απορροφήσετε την εκπληκτική ομορφιά του περιβάλλοντός σας. Τα αξιοθέατα περιλαμβάνουν μια πτήση δύο ωρών προς την αποικία πιγκουίνος αυτοκράτορα στον κόλπο Atka (όπου οι πιγκουίνοι είναι τόσο αχρησιμοποίητοι για επαφή με τον άνθρωπο που επιτρέπουν στους επισκέπτες να έρθουν μέσα σε λίγα πόδια). και μια πτήση προς τη χαμηλότερη θέση στη Γη, τον Νότιο Πόλο.

Τιμή: $ 84.000 ανά άτομο

Πάγο & βουνά

Επίσης, ξεκινώντας από το Κέιπ Τάουν, αυτή η περιπέτεια τεσσάρων ημερών ξεκινάει με μια πτήση προς τον διάδρομο του Wolf's Fang, που βρίσκεται κάτω από την κορυφή ενός από τα πιο εικονικά βουνά της Ανταρκτικής. Θα περάσετε την πρώτη μέρα που θα εξερευνήσετε την οροσειρά Drygalski με τα πόδια με τους έμπειρους οδηγούς της εταιρείας, προτού πετάξετε σε ένα ξεχωριστό αεροσκάφος στο καταυλισμό Whichaway. Με το στρατόπεδο ως βάση, μπορείτε να περάσετε τον υπόλοιπο χρόνο σας στη Λευκή Ήπειρο να είναι τόσο χαλαρή ή όσο πιο δραστήρια θέλετε, με ημερήσιες εκδρομές που κυμαίνονται από πίτσα στην Ανταρκτική μέχρι ταξίδια στους παγετώνες της ακτής.

Τιμή: 35.000 δολάρια ανά άτομο

Μεγαλύτερη μέρα

Προσανατολισμένο σε όσους έχουν περιορισμένο χρόνο και άπειρο προϋπολογισμό, το μεγαλύτερο ταξίδι ημέρας σας επιτρέπει να απολαύσετε το θαυμασμό και την απομάκρυνση του εσωτερικού της Ανταρκτικής σε μία μόνο μέρα. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ένα μόνο κάθισμα ή να ενοικιάσετε αεριωθούμενο αεροπλάνο Gulfstream της εταιρείας και να προσκαλέσετε έως και 11 άτομα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα πετάξετε από το Κέιπ Τάουν στην κορυφή Wolf Fang, και από εκεί πεζοπορώ στην κορυφή του βουνού Nunatak για ασυναγώνιστη θέα στο γύρω τοπίο. Η πεζοπορία ακολουθείται από ένα πικ-νικ σαμπάνιας. και στην πτήση σας στο σπίτι σας, θα απολαύσετε βραδινά ποτά που ψύχονται με πάγο Ανταρκτικής 10.000 ετών.

Τιμή: $ 15.000 ανά θέση / $ 210.000 ανά ιδιωτικό χάρτη

Εναλλακτικές επιλογές

Αν και δεν υπάρχουν κρουαζιέρες της Ανταρκτικής που λειτουργούν αυτήν τη στιγμή από τη Νότια Αφρική, είναι δυνατόν να συνδυάσετε την πολική περιπέτεια σας με μια επίσκεψη στο όμορφο Κέιπ Τάουν.

Αρκετές εταιρείες κρουαζιέρας προσφέρουν υπερατλαντικά δρομολόγια που αναχωρούν από την Ushuaia και ταξιδεύουν στο Κέιπ Τάουν μέσω της Ανταρκτικής. Μία από αυτές τις εταιρείες είναι η Silversea, της οποίας η διαδρομή Ushuaia - Κέιπ Τάουν διαρκεί 21 ημέρες και περιλαμβάνει στάσεις στα νησιά Φώκλαντ και τη Νότια Γεωργία. Θα επισκεφθείτε επίσης τα απομακρυσμένα νησιά Tristan da Cunha, το νησί Gough (κατοικία σε μία από τις μεγαλύτερες αποικίες θαλάσσιων πτηνών στον κόσμο) και το νησί Nightingale.

Το ταξίδι στη θάλασσα προσφέρει την ευκαιρία να ζήσετε την Ανταρκτική με τον ίδιο τρόπο που θα είχαν κάνει οι εξερευνητές των παλαιών. Δημιουργεί επίσης καλύτερες ευκαιρίες για την παρακολούθηση των φαλαινών και τα πελαγικά πουλιά . Ωστόσο, εκείνοι που υποφέρουν από θαλάσσια προβλήματα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Νότιο Ωκεανός έχει τη φήμη ότι είναι πολύ τραχύς. Είναι αναμφισβήτητα η πιο προσιτή επιλογή, με τιμές για την κρουαζιέρα του Silversea 2019 ξεκινώντας από $ 12.600 ανά άτομο.

Και τελικά...

Αν και αυτές οι τιμές φαίνονται μέτριες σε σύγκριση με αυτές που διαφημίζονται από την White Desert, για πολλούς από εμάς, οι κρουαζιέρες όπως η Silversea είναι ακόμα πάνω από τον προϋπολογισμό. Μην απελπίζεστε, ωστόσο - οι πιγκουίνοι είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα ενός ταξιδιού στην Ανταρκτική και μπορείτε να τα δείτε χωρίς να εγκαταλείψετε τη Νότια Αφρική. Το Δυτικό Ακρωτήριο φιλοξενεί αρκετές αφρικανικές αποικίες πιγκουίνος, το πιο διάσημο από το οποίο είναι το Boulders Beach . Εδώ, μπορείτε να περπατήσετε μέσα σε λίγα πόδια από τους φωλιάζουν πιγκουίνους και ακόμη και να κολυμπήσετε μαζί τους στη θάλασσα.