Μουσείο του Jane Austen στο σπίτι στο Hampshire

Το πιο εντυπωσιακό αντικείμενο στο Μουσείο House Jane Austen είναι το μικροσκοπικό τραπέζι στο οποίο έγραψε. Ο μικρός πίνακας καρυδιάς με 12 πλευρές στο τραπεζαρία είναι αρκετά μεγάλος για ένα φλιτζάνι και ένα πιατάκι.

Σε αυτό το τραπέζι, γράφοντας σε μικρά φύλλα χαρτιού που ήταν εύκολα κρυμμένα αν διακοπεί, η Jane Austen επεξεργάστηκε και αναθεώρησε τη Λογική και την Ευαισθησία , την υπερηφάνεια και την προκατάληψη (η οποία έγινε 200 ετών το 2013) και το Northanger Abbey και έγραψε το Mansfield Park, Emma και Persuasion.

Το σημαντικό χωριό, μια φορά ένα πανδοχείο στο σταυροδρόμι των δρόμων Gosport και Winchester, είναι εκεί που η Jane ζούσε μεταξύ 1809 και 1817, τα τελευταία οκτώ χρόνια της ζωής της, μαζί με την αδελφή της Cassandra, τη μητέρα τους και τη στενή τους φίλη Martha Lloyd. Μόνο μερικά από τα υπάρχοντα του συγγραφέα παραμένουν. Εκτός από το τραπέζι, υπάρχουν μερικά ωραία παραδείγματα της χειροτεχνίας της, ένα κάλυμμα με καπιτονέ που έφτιαξε με τη μητέρα της και με διάφορα γράμματα που απεικονίζονται σε περιστρεφόμενη βάση σε ένα ειδικό γραφείο. Το καλάθι του γαϊδουράκι που εμφανίστηκε σε ένα από τα κτίσματα χρησιμοποιήθηκε από τη Jane όταν έγινε πολύ άρρωστος για να περπατήσει στο χωριό.

Τέχνη αντιγραφή ζωής

Υπάρχουν επίσης διάφορα κοσμήματα και δύο πορτοκαλί σταυρούς που τελικά έφτασαν σε ένα μυθιστόρημα. Ο αδελφός του Τζέιν, Charles, αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού, κέρδισε ένα μερίδιο χρημάτων από τη σύλληψη ενός γαλλικού πλοίου. Έχει περάσει μερικά από αυτά στο Γιβραλτάρ σε πορτοκαλί σταυρούς για τη Jane και την Cassandra.

Η Jane χρησιμοποίησε το επεισόδιο στο πάρκο Mansfield όπου ο χαρακτήρας Fanny Price δίνεται από τον αδερφό του William, William.

Η ασαφής θέση των γυναικών

Το μουσείο, το οποίο διατηρείται με εμπιστοσύνη και υποστηρίζεται από μέλη και φίλους από όλο τον κόσμο, είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από πορτρέτα και περιουσίες της οικογένειας Austen και έχει οργανωθεί για να απεικονίσει τη ζωή της οικογένειας Austen στα τέλη του 18ου και του 19ου αιώνα και, τη ζωή των αξιοπρεπών άγαμων γυναικών και των χήρων καλών οικογενειών, αλλά με μέτρια μέσα.

Αν έχετε διαβάσει ακόμη και ένα μυθιστόρημα της Jane Austen, θα γνωρίζετε ότι η παντρεμένη από τις κόρες μιας οικογένειας και η εξεύρεση κατάλληλων γαμήλιων συνεταίρων είναι μια μεγάλη ανησυχία για τις ιστορίες. Αυτό είναι απλά επειδή ήταν επίσης μια μεγάλη ανησυχία της περιόδου. Οι άγαμες γυναίκες ζούσαν στην καλή θέληση και τη φιλανθρωπία των καλύτερων σχέσεων τους. Η Jane είχε έξι αδέρφια, πέντε από τα οποία συνεισέφεραν £ 50 το καθένα, ανά έτος, για την υποστήριξη της μητέρας και των αδελφών τους. Πέρα από αυτό, θα ήταν αρκετά αυτάρκεις - να καλλιεργήσουν τα δικά τους λαχανικά και να κρατήσουν μερικά μικρά ζώα, να ψήσουν, να αλάτισαν το κρέας και να πλύνουν στο ξεχωριστό μπάρμπεκιου. Σε μια κατάσταση που θυμίζει το Downton Abbey , ένας από τους αδελφούς Austen υιοθετήθηκε ως νόμιμος κληρονόμος από τους πλούσιους συγγενείς του πατέρα του, πήρε το όνομά του, έγινε Edward Austen Knight και κληρονόμησε εκτεταμένα κτήματα. Παρείχε το σπίτι του χωριού για τις γυναίκες στο κτήμα του Chawton, Hampshire.

Αλλά οι αρσενικοί συγγενείς δεν ήταν υποχρεωμένοι από το νόμο - ή ακόμη και ισχυρό έθιμο - να παρέχουν σε αδερφές και χήρες μητέρες. Η Jane ήταν τυχερή. Οι αδελφοί του Austen φαίνεται να ήταν γενναιόδωροι και υπεύθυνοι. Σε γενικές γραμμές, οι ανύπαντρες γυναίκες δεν θα μπορούσαν να ανήκουν στην ιδιοκτησία και ίσως να είναι ένα εγχώριο επιχείρημα με μια αδελφή μακριά από το να βγαίνουν στο δρόμο.

Κατά τη διάρκεια της ζωής της, η Jane Austen δεν αναγνωρίστηκε ποτέ ως όνομα ως συγγραφέας των δικών της βιβλίων και κέρδισε συνολικά περίπου 800 λίρες από τη γραφή της.

Αυτές και άλλες γνώσεις σχετικά με την οικογένεια του Austen και τη ζωή του χωριού κατά την περίοδο καθιστούν το Μουσείο Jane Austen House πολύ ωραία ημέρα έξω, περίπου μια ώρα και μισή νοτιοδυτικά του κεντρικού Λονδίνου. Το σπίτι βρίσκεται στο κέντρο του μικρό, όμορφο χωριό του Chawton. Είναι ένα διώροφο κτίριο από τούβλα με κεραμοσκεπή που βλέπει στον κεντρικό δρόμο, δίπλα σε μερικές ενδιαφέρουσες αγροτικές κατοικίες και απέναντι από μια ευχάριστη pub, The Greyfriar. Εάν οδηγείτε, υπάρχει ένας μικρός, δωρεάν χώρος στάθμευσης απέναντι από το δρόμο. Υπάρχει επίσης πρόσβαση σε μια όμορφη βόλτα στις άκρες ορισμένων πεδίων στην εκκλησία του χωριού.

Essentials επισκεπτών για το μουσείο House Jane Austen στο Hampshire