Τρώγοντας κινέζικο Yum Cha στην Αυστραλία

Το Yum cha στην Αυστραλία και ιδιαίτερα στο Σίδνεϊ είναι μια μερίδα από μικρά κινέζικα πιάτα μεγάλης ποικιλίας κυρίως ατμοποιημένων αντικειμένων, όπως μικρά ποσά και ψητά χοιρινά, που σερβίρονται από τρόλεϊ που πηγαίνουν ανάμεσα στα δείπνα. Αυτή η μορφή φαγητού είναι ένα από τα αγαπημένα ανάμεσα σε πολλά εστιατόρια στην Αυστραλία λόγω της μεγάλης αξίας της και της ποικιλίας που προσφέρεται. Εάν δεν είχατε yum cha πριν, πρέπει να δοκιμάσετε.

Αν όχι για τη γεύση, τότε δοκιμάστε μόνο για την εμπειρία. Προειδοποιήστε, θα μπορούσατε εύκολα να γαντζωθείτε.

Yum Cha και Dim Sum

Παραδοσιακά, ο όρος Yum cha μεταφράζεται σε "πίνοντας τσάι", ενώ ο όρος dim sum μεταφράζεται κατά προσέγγιση στη φράση "να αγγίξει την καρδιά". Ωστόσο, αυτοί οι όροι έρχονται να σημαίνουν διαφορετικά πράγματα σε όλα τα μέρη του πλανήτη. Σε ορισμένες χώρες, οι όροι yum cha και dim sum είναι εναλλάξιμοι, οπότε είναι πάντα σημαντικό να το έχετε κατά νου όταν το φαγητό. Στο Σαν Φρανσίσκο, για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ζητήσετε έξω για dim dim αντί yum cha, και θα μπορούσατε να περιμένετε το ίδιο πράγμα. Στο Σίδνεϊ και τα περισσότερα άλλα μέρη, τα αχνά ποσά είναι οι μερίδες των τροφίμων, και πηγαίνετε, για παράδειγμα, στο Dixon St για yum cha και έχουν μικρά ποσά. Αν ποτέ απελπισμένος για μια γρήγορη yum-cha καθορίσει, Chinatown είναι το μέρος για να επισκεφθείτε.

Σε ορισμένα μέρη της Ασίας, το yum cha είναι διαθέσιμο για πρωινό ή απογευματινό τσάι. Το πρωινό και το απογευματινό τσάι στην Αυστραλία αναφέρεται ουσιαστικά σε εκείνα τα εφηβικά γεύματα που καταναλώνονται μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού γεύματος ή μεταξύ γεύματος και δείπνου.

Όταν δοκιμάζετε το yum cha στο Σίδνεϊ, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το γεύμα γύρω στις 11 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. Οι χρόνοι εξυπηρέτησης παραμένουν σταθεροί στην πλειοψηφία της Αυστραλίας. Yum Cha, είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεύματα που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της μέρας της ημέρας.

Τι να παραγγείλετε

Όταν βγαίνουμε για κάποιο yum cha, δεν ακολουθείται συνήθως η παραδοσιακή μέθοδος παραγγελίας του γεύματος.

Στα μισά του δρόμου μεταξύ του μπουφέ και των παραδοσιακών παραγγελιών, το yum-cha απαιτεί από τον πελάτη να επιλέγει τα τρόφιμά του με απίστευτο ενδιαφέρον. Όταν τρώτε yum cha, περνάει ένα καρότσι από καλούδια και επιλέγετε ό, τι παίρνει την φαντασία σας. Αφού κάνετε την επιλογή σας, το φαγητό σας παραδίδεται στιγμιαία, και voila, είστε έτοιμοι να φάτε.

Δεν υπάρχει αμαρτία να ρωτάμε ποια είναι τα συγκεκριμένα στοιχεία και δεν υπάρχει αμαρτία στη λήψη πολλών πλακών. Απλώς σηκώστε και κουνήστε το όποιο πιάτο θέλετε και αυτό θα είναι δικός σας. Όταν απολαμβάνετε το yum cha, αντί να επιλέγετε από το καλάθι, ο πελάτης συνήθως αναμένεται να παραγγείλει ποτά. Η συνήθης συνοδεία για το yum cha είναι το κινεζικό πράσινο τσάι, το οποίο σερβίρεται συνήθως σε παραδοσιακά τσαγιέρες. Ένα από τα καλύτερα πράγματα για την παραγγελία κινεζικού πράσινου τσαγιού είναι το γεγονός ότι τα εστιατόρια είναι πάντα στην ευχάριστη θέση να κάνουν ξαναγέμισμα, καθώς τα δοχεία μπορούν εύκολα να αναπληρώνονται με ζεστό νερό,

Ξυλάκια

Θα υπάρχουν ξυλάκια στο τραπέζι σας. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με ξυλάκια, μπορείτε να ζητήσετε πιρούνια ή κουτάλια και πιρούνια. Δεν υπάρχει καμία ντροπή να ζητάτε δυτικά σκεύη, οπότε μην ντρέπεστε αν δεν μπορείτε να το καταλάβετε πρώτα.

Ποικιλία πιάτων

Θα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα για να διαλέξετε, μερικές από τις πιο δημοφιλείς είναι η har gau, η cha sit bau και το tsun guen.

Παράλληλα με αυτά τα παραδοσιακά αντικείμενα, υπάρχουν και πολλές παραλλαγές αυτών που προσφέρονται επίσης. Θα υπάρχουν επίσης ερήμικα αντικείμενα, όπως τάρτα αυγών, λικέ και γλυκό κολλώδες ρύζι, για να ικανοποιήσετε το γλυκό δόντι σας.

Επιλογές για χορτοφάγους

Παρόλο που ένα μεγάλο μέρος των εστιατορίων yum-cha εξυπηρετεί συνήθως εκείνους που τρώνε κρέας, οι χορτοφάγοι μπορούν να μείνουν σίγουροι γνωρίζοντας ότι το Σίδνεϊ παρέχει επιλογές για όλα τα diners. Με αμέτρητες επιλογές για χορτοφάγους. Το Zenhouse και το εστιατόριο Bodhi δεν έχουν χαθεί όλες οι ελπίδες. Με το εστιατόριο Bodhi που ειδικεύεται στα vegan προϊόντα, είναι σαφές να βλέπουμε πώς αυτές οι υπηρεσίες εξυπηρετούν πραγματικά όλους.

Παρακολούθηση των εξόδων

Συνήθως το μέγεθος και ο τύπος του δοχείου υπαγορεύει το κόστος. Καθώς παραγγέλνετε τα τρόφιμά σας από τα καρότσια, τα στοιχεία αυτά σφραγίζονται σε στήλες τιμών με σαφή τιμοκατάλογο σε φύλλο παραγγελιών για κάθε πίνακα.

Στη συνέχεια, αθροίζονται όταν ζητάτε το λογαριασμό σας.

Επεξεργασμένο και ενημερωμένο από τη Sarah Megginson.