Πώς να φτάσετε στο Rothenburg ob der Tauber

Εξερευνήστε το Rothenburg, ένα ρομαντικό οδικό προορισμό, με αυτοκίνητο, τρένο, λεωφορείο ή περιήγηση

Το Rothenburg, η Γερμανία, είναι μια σημαντική στάση στο ρομαντικό δρόμο, μήκους 260 μιλίων, που σας μεταφέρει από την πόλη του Würzburg στην αμπελουργική περιοχή Franken στο Fussen της Βαυαρίας , όπου μπορείτε να μείνετε ενώ επισκέπτεστε το κάστρο Neuschwanstein .

Rothenburg ob der Tauber με τρένο ή λεωφορείο

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Rothenburg απέχει περίπου δέκα λεπτά με τα πόδια από το κέντρο, δηλαδή μέσα στους τοίχους της πύλης Rödertor, αλλά μπορεί να σας πάρει λίγο περισσότερο για να φτάσετε στην πλατεία της αγοράς ή στην πλατεία Marketplatz .

Τα δύο τρένα περιφερειακών αυτοκινήτων από το Steinach αδιέξοδο στο Rothenburg od Tauber, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται πολλές αλλαγές τρένων αν έρχεστε από μια μεγαλύτερη πόλη όπως η Φρανκφούρτη. Η απόσταση Steinach-Rothenburg καλύπτεται σε περίπου 15 λεπτά.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε το εισιτήριο τρένου σας για το σταθμό Ansbach και να πάρετε ένα λεωφορείο 16 χιλιόμετρα στο Rothenburg.

Το Μόναχο στο Rothenburg είναι περίπου 3 ώρες ταξίδι με το τρένο με καλό τοπίο. Το τρένο περνάει από το Άουγκσμπουργκ.

Το Europabus ED190 ταξιδεύει καθημερινά από τη Φρανκφούρτη μέχρι το Füssen με στάσεις στο Würzburg, το Rothenburg ob der Tauber και το Μόναχο, μεταξύ άλλων στάσεων στο ρομαντικό δρόμο . Μπορεί να υπάρχει έκπτωση στο λεωφορείο εάν έχετε σιδηροδρομική διέλευση.

Μετάβαση στο Rothenburg με το αυτοκίνητο

Από τη Φρανκφούρτη πάρετε το A2 στο Wurzburg, στη συνέχεια το A7 στο Rothenburg. Η απόσταση είναι περίπου 120 χλμ, περίπου δύο ώρες οδήγησης.

Από το Μόναχο θα πάρετε το A8 Autobahn στο Augsburg-West, στη συνέχεια το B2 στο Donauworth, στη συνέχεια το γραφικό ρομαντικό δρόμο προς Rothenburg, ή πιο γρήγορα θα συνεχίσετε στο A8 και θα πάρετε το A7 στην έξοδο του Rothenburg.

Θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 2 ώρες και 45 λεπτά για να οδηγήσετε αυτή τη διαδρομή.

Υπάρχουν τρεις χώροι στάθμευσης έξω από τους τοίχους του Rothenburg. Είναι καλύτερο να μην πάρετε το αυτοκίνητό σας εκτός αν το ξενοδοχείο σας προσφέρει χώρο στάθμευσης.

Περιηγήσεις λεωφορείων και ημερήσιες εκδρομές

Το Rothenburg μπορεί να θεωρηθεί ως ημερήσια εκδρομή από το Μόναχο στην ρομαντική οδό του Viator, στο Rothenburg και στο Harburg Day Tour από το Μόναχο (βιβλίο άμεσης).

Μια μακρύτερη έκδοση σας μεταφέρει από τη Φρανκφούρτη στο Μόναχο και περιλαμβάνει το κάστρο Neuschwanstein : Τρίτη μέρα Φρανκφούρτη στο Μόναχο - Ρομαντική οδός, Rothenburg, Hohenschwangau, Neuschwanstein (βιβλίο άμεση).

Rothenburg - Κοντινότερα Αεροδρόμια

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο προς το Rothenburg είναι το αεροδρόμιο της Στουτγάρδης (STR), περίπου 1,5 ώρες με το αυτοκίνητο από το Rothenburg. Η Στουτγάρδη είναι ένας σημαντικός κόμβος για την Germanwings και την TUfly. Ένα μεγαλύτερο αεροδρόμιο είναι το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης