Ταξιδιωτικός Οδηγός Pavia

Τι να δείτε και να κάνετε στην Παβία

Η Παβία είναι μια πανεπιστημιακή πόλη με ωραία ρωμαϊκά και μεσαιωνικά κτίρια και ένα ενδιαφέρον ιστορικό κέντρο. Ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους, η πόλη έφτασε στο μεγαλείο της πριν από 1300 χρόνια, όταν έγινε η πρωτεύουσα πολλών από την ιταλική χερσόνησο. Η Παβία είναι γνωστή ως η πόλη των 100 πύργων, αλλά μόνο λίγες παραμένουν άθικτες σήμερα. Αξίζει να επισκεφθείτε και είναι ένα εύκολο ημερήσιο ταξίδι από το Μιλάνο , καθώς είναι 35χλμ. Νότια του Μιλάνου στην περιοχή της Λομβαρδίας.

Η πόλη βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ticino.

Pavia Transportation

Η Παβία βρίσκεται στη γραμμή του τρένου από το Μιλάνο στη Γένοβα . Υπάρχει λεωφορείο για το αεροδρόμιο Linate και το κοντινό Certosa di Pavia καθώς και πόλεις και κωμοπόλεις της Λομβαρδίας. Οι σταθμοί τρένων και λεωφορείων βρίσκονται στο δυτικό τμήμα της πόλης και συνδέονται με το ιστορικό κέντρο του Corso Cavour. Είναι εύκολο να περπατήσετε στο συμπαγές κέντρο της Pavia, αλλά υπάρχει και τοπική υπηρεσία λεωφορείων.

Τι να δείτε στην Παβία

Το γραφείο τουριστικής πληροφόρησης βρίσκεται στο F Filzi, 2. Από το σταθμό είναι περίπου 500 μέτρα, πηγαίνετε αριστερά μέσω της Τεργέστης και κατευθείαν μέσω του F Filzi.

Ειδικές ειδήσεις τροφίμων Pavia

Οι σπεσιαλιτέ της Pavia είναι τα ζούπα pavese και το risotto alla certosina , που δημιουργήθηκαν από τους μοναχούς της Certosa di Pavia . Στην Παβία, όπως και σε πολλά μέρη της Λομβαρδίας , θα βρείτε πολλά πιάτα ριζότο (ρύζι), βόειο κρέας, τυριά και ψημένα προϊόντα. Οι βατράχοι είναι επίσης συνήθεις στην Παβία, ειδικά την άνοιξη, όταν μαζεύονται από τα πεδία του ρυζιού.