Πώς να προετοιμαστείτε για έναν τυφώνα

Οι τυφώνες είναι επικίνδυνα συμβάντα. Όσοι από εμάς έχουμε ζήσει μια από αυτές τις άγριες καταιγίδες γνωρίζουν τις τρομερές δυνατότητές τους. Εάν είστε νέοι στην περιοχή, είναι εύκολο να πέσετε θύμα του "Πόσο κακό μπορεί να είναι μια καταιγίδα ;" σύνδρομο. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τα απλά μέτρα που μπορείτε να λάβετε τώρα για να βεβαιωθείτε ότι η οικογένειά σας είναι έτοιμη για εποχή τυφώνα.

Δυσκολία

Μέση τιμή

Χρόνος που απαιτείται

5 ώρες

Εδώ είναι πώς

  1. Επιλέξτε ένα ασφαλές μέρος για την οικογένεια να αντιμετωπίσει τη θύελλα. Αυτό μπορεί να είναι μια θέση στο σπίτι σας - θεωρούν ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα στον κάτω όροφο. Εάν το σπίτι σας δεν διαθέτει ασφαλή περιοχή, θα πρέπει να γνωρίζετε τις τοποθεσίες τουλάχιστον δύο καταφυγίων έκτακτης ανάγκης κοντά στο σπίτι σας. Εάν έχετε ειδικές ιατρικές ανάγκες και δεν νομίζετε ότι θα είστε σε θέση να φτάσετε στο καταφύγιο μόνοι σας, επικοινωνήστε με το νομό εκ των προτέρων για να κάνετε προηγούμενες ρυθμίσεις.
  1. Αποθηκεύστε τα τρόφιμα και το νερό. Θα πρέπει να έχετε αρκετό μη φθαρτό φαγητό και νερό στο σπίτι σας για να διαρκέσει η οικογένεια για τουλάχιστον μερικές εβδομάδες. Αν το απόθεμά σας είναι παλιό, φροντίστε να το ανανεώσετε. Μπορεί να θέλετε να αγοράσετε νέα κονσερβοποιημένα προϊόντα κάθε λίγα χρόνια και να περιστρέψετε τα υπόλοιπα μέσα από το ντουλάπι σας. Το νερό πρέπει να αντικαθίσταται ετησίως.
  2. Προετοιμασία άλλων προμηθειών καταστροφών. Θα χρειαστεί να αποθηκεύσετε μπαταρίες, φανάρια, σχοινιά, tarps, πλαστικές σακούλες, ρούχα κακών καιρικών συνθηκών και άλλα απαραίτητα για να σας βοηθήσουν μέσα από την επακόλουθη κακή καταιγίδα.
  3. Πάρτε το σπίτι σας έτοιμο. Αν έχετε παντζούρια τυφώνων, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα μέρη και έχετε μερικές επιπλέον βίδες / ροδέλες βολικό. Εάν δεν το κάνετε, έχετε μια προμήθεια κόντρα πλακέ για να ταιριάζει στα παράθυρά σας. Συγκεντρώστε οτιδήποτε χαλαρά από την αυλή σας και αποθηκεύστε το στο γκαράζ. Παρακολουθήστε τις ειδήσεις όταν πλησιάζει μια καταιγίδα και προστατεύει το σπίτι σας όταν συμβουλεύεται τις τοπικές αρχές. Αν περιμένετε μέχρι να αρχίσει η βροχή, μπορεί να είναι πολύ αργά.
  1. Ανάπτυξη σχεδίου οικογενειακής επικοινωνίας. Μπορεί να διαχωρίσετε πριν ή μετά την καταιγίδα. Είναι καλή ιδέα να έχετε μια επαφή έξω από το κράτος (σχετική προς τα βόρεια) για να ενεργεί ως σημείο επαφής για όλα τα μέλη της οικογένειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Βεβαιωθείτε ότι όλοι στην οικογένεια γνωρίζουν ποιος είναι αυτό το άτομο και μεταφέρει τον αριθμό τηλεφώνου στο πορτοφόλι ή το πορτοφόλι τους.
  1. Ελέγξτε την ασφαλιστική σας κάλυψη . Οι εταιρείες σταματούν να γράφουν κάλυψη όταν πλησιάζει μια καταιγίδα. Βεβαιωθείτε ότι η ασφάλιση του ιδιοκτήτη σπιτιού σας έχει αρκετή κάλυψη από windstorm για την ανακατασκευή του σπιτιού σας στη σημερινή αγορά. Επίσης, να θυμάστε ότι η τυποποιημένη ασφάλιση δεν καλύπτει τις πλημμύρες. Θα χρειαστείτε ειδική ασφάλιση πλημμυρών από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
  2. Σχέδιο για τα κατοικίδια ζώα της οικογένειας. Τα καταφύγια δεν θα δέχονται κατοικίδια ζώα. Αν θέλετε να εξασφαλίσετε τα ζώα συντροφιάς σας, ίσως θελήσετε να εξετάσετε την εκκένωσή σας νωρίς στο σπίτι ενός φίλου που βρίσκεται σε ασφαλή περιοχή.
  3. Κρατήστε τα οχήματά σας αεριζόμενα μέχρι τουλάχιστον μισή δεξαμενή ανά πάσα στιγμή σε όλη την εποχή των τυφώνων. Όταν πλησιάσει μια καταιγίδα, οι γραμμές θα πάρουν μακρά (έως πέντε ώρες!) Και τα βενζινάδικα θα εξαντληθούν από το αέριο πριν χτυπήσει η καταιγίδα. Πρέπει να έχετε αρκετό φυσικό αέριο για να εκκενώσετε με ασφάλεια, εάν το δικαιολογεί η κατάσταση.

Ο, τι χρειάζεσαι