Μαΐου Φεστιβάλ στην Ιταλία

Γιορτές, Διακοπές και Εκδηλώσεις

Μάιος στην Ιταλία είναι μια καλή στιγμή για να βρείτε τα φεστιβάλ άνοιξη. Θα βρείτε φεστιβάλ λουλουδιών, φεστιβάλ τροφίμων και κρασιών, μεσαιωνικά αναπαλαιώσεις και εκδηλώσεις που γιορτάζουν τις τελετές της άνοιξης. Παρόλο που πιθανότατα θα συναντήσετε άλλα τοπικά φεστιβάλ, εδώ είναι μερικά από τα σημαντικότερα σημεία που οργανώνονται από την περιοχή.

Σε όλη τη χώρα

Η Πρωτομαγιά , 1 Μαΐου, είναι δημόσια αργία σε όλη την Ιταλία ως ημέρα του εργάτη. Πολλές υπηρεσίες θα κλείσουν, αλλά μπορείτε να βρείτε ενδιαφέρουσες παρελάσεις και φεστιβάλ για να γιορτάσετε την ημέρα.

Αναμείνετε μεγάλα πλήθη σε δημοφιλείς ιταλικούς τουριστικούς προορισμούς.

Το Giro d'Italia , ο μεγάλος ποδηλατικός αγώνας της Ιταλίας παρόμοιο με το Tour d'France, ξεκινά στις αρχές Μαΐου και διαρκεί το μεγαλύτερο μέρος του μήνα. Ο αγώνας παίρνει τη γραφική ύπαιθρο και είναι διασκεδαστικό να παρακολουθήσετε ένα πόδι ή δύο. Πρόγραμμα Giro d'Italia

Η νύχτα των Μουσείων πραγματοποιείται το Σάββατο στα μέσα Μαΐου. Τα μουσεία σε πολλές ιταλικές πόλεις είναι ανοικτά αργά, συχνά με ελεύθερη είσοδο και ειδικές εκδηλώσεις. δικτυακός τόπος

Το Cantine Aperte , ανοιχτό καντίνα, είναι μια μεγάλη γιορτή κρασιού σε όλη την Ιταλία το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου. Πολλά καντίνες ή οινοποιεία είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες και έχουν ειδικές εκδηλώσεις. Δείτε το Open Wineries by region (στα ιταλικά).

Abruzzo

Η πομπή των χειραψιών των φιδιών είναι η πρώτη Πέμπτη του Μαΐου στο Cocullo στην περιφέρεια του Abruzzo . Ένα άγαλμα του Αγίου Δομίνικου , πολιούχου αγίου της πόλης, μεταφέρεται μέσα από πόλη που καλύπτεται από ζωντανά φίδια.

Το φεστιβάλ λουλουδιών του Bucchianico στο Abruzzo περιλαμβάνει την επανάληψη της στρατιωτικής στρατηγικής του 13ου αιώνα με παρέλαση, την τρίτη Κυριακή του Μαΐου.

Το φεστιβάλ Daffodil στην πόλη Abruzzo του Rocca di Mezzo γιορτάζει την άνοιξη με το λαϊκό χορό και μια παρέλαση την περασμένη Κυριακή του Μαΐου.

Emilia-Romagna

Το Il Palio di Ferrara , ιστορικός αγώνας ιπποδρομιών που χρονολογείται από το 1279, τρέχει την τελευταία Κυριακή του Μαΐου. Υπάρχουν παρελάσεις, διαγωνισμούς ρίψης σημαίας και άλλες εκδηλώσεις κάθε Σαββατοκύριακο το Μάιο, συμπεριλαμβανομένης μιας ιστορικής πομπής στο κάστρο με πάνω από 1000 άτομα σε αναγεννησιακά κοστούμια το βράδυ του Σαββάτου του Σαββατοκύριακου πριν τον αγώνα.

Ferrara Ταξιδιωτικός Οδηγός

Το Μεσαιωνικό Παρέλατο και το Jousting Tournament στην πόλη Emilia Romagna του Grazzano Visconti είναι η τελευταία Κυριακή του Μαΐου.

Λάτιο και Λάτσιο

Ο γάμος των δένδρων , Sposalizio dell'Albero , πραγματοποιείται στις 8 Μαΐου στη βόρεια πόλη Lazio της Vetralla . Δύο βελανιδιές είναι διακοσμημένες με γιρλάντες, ιππείς προσφέρουν ανθοδέσμες από τα πρώτα λουλούδια της άνοιξης και φυτεύονται νέα δέντρα, ενώ όλοι απολαμβάνουν ένα δωρεάν γεύμα πικνίκ. Η τελετή αναβιώνει την κυριαρχία της Vetralla πάνω στα δάση και συνεχίζει το δικαίωμα κάθε πολίτη σε ένα κυβικό μέτρο καυσόξυλων ετησίως.

Το La Barabbata γιορτάζεται στις 14 Μαΐου στη Μάρτα στις όχθες της λίμνης Bolsena. Σε αυτή την πομπή, οι άνδρες φορούν κοστούμια που αντιπροσωπεύουν τα παλιά εμπόρια και φέρνουν τα εργαλεία τους, ενώ λευκοί βουβάλι έλκουν πλωτήρες που μεταφέρουν τους καρπούς των συναλλαγών.

Λιγουρία

Το Φεστιβάλ Ψαριών του Saint Fortunato , πολιούχου των ψαράδων, γιορτάζεται στο χωριό της Ιταλικής Ριβιέρα Camogli, νότια της Γένοβας, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Το βράδυ του Σαββάτου υπάρχει τεράστιο διαγωνισμό πυροτεχνημάτων και φωτιά, ακολουθούμενο από ελεύθερα τηγανητά ψάρια την Κυριακή.

Πεδεμόντιο

Το Φεστιβάλ Risotto είναι η πρώτη Κυριακή του Μαΐου στην πόλη Piemonte του Sessame , μια τεράστια γιορτή ενός ειδικού πιάτου με βάση το ρύζι που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα.

Το Roman Fest είναι μια τριήμερη αναδημοσίευση ενός τυπικού αρχαίου ρωμαϊκού φεστιβάλ στην πόλη Πιεμόντε της Alesandria , το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μαΐου. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει παραστάσεις, γιορτές, αγώνες αγώνων μονομάχων και αγώνες αρμάτων.

Σαρδηνία και Σικελία

Η Sagra di Sant Efisio την 1η Μαΐου είναι ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ στη Σαρδηνία. Μια πολύχρωμη πομπή 4 ημερών οδηγεί από το Κάλιαρι στο ρωμαϊκό εκκλησάκι του Αγίου Ευσισίου στην παραλία της Νόρας. Διακοσμημένα καρδιές και ιππείς συνοδεύουν το άγαλμα του αγίου σε μια παρέλαση ακολουθούμενη από φαγητό και χορό.

Το Infiorata di Noto , ένα τεράστιο φεστιβάλ με εκθέσεις ζωγραφικής με πέταλα λουλουδιών και μια παρέλαση, πραγματοποιείται στο Noto της Σικελίας, το τρίτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου.

Τοσκάνη

Τα γενέθλια του Pinocchio γιορτάζονται στις 25 Μαΐου στην πόλη της Τοσκάνης της Pescia .

Το Φεστιβάλ Κρασιού Chianti , την τελευταία Κυριακή του Μαΐου και την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, λαμβάνει χώρα στο Montespertoli στην περιοχή του κρασιού Chianti της Τοσκάνης.

Umbria

Το Ring Race and Procession , οι εκδηλώσεις των διαγωνισμών και παρελάσεων του 14ου αιώνα, συνεχίζεται στο Narni στην περιοχή της Ούμπριας μέχρι τις 12 Μαΐου (ξεκινάει κοντά στα τέλη Απριλίου).

Το Calendimaggio γιορτάζεται στις αρχές Μαΐου στην Assisi της Ούμπρια. Το φεστιβάλ συνιστάται από τη Manuela της Ιταλικής Κεραμικής, η οποία λέει ότι "είναι μια θεαματική υποκίνηση των μεσαιωνικών και αναγεννησιακών κοστουμιών και της ζωής". Οι δύο αρχαίοι μεσαιωνικοί θάλαμοι, η «Parte di Sopra» και η «Parte di Sotto», ασχολούνται με μια θεαματική πρόκληση, η οποία λαμβάνει τη μορφή θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, τραγουδιών και χορωδιών, χορών, πομπών, τοξοβολίας, κουνώντας οθόνες. Οι περιοχές ανταγωνίζονται σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού μεταξύ των θεαματικών floral διακοσμήσεις, σημαίες, φακούς και κεριά. Ιστοσελίδα του Calendimaggio

Η La Palombella , στο Ορβιέτο , είναι ένα φεστιβάλ που αντιπροσωπεύει την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται την Κυριακή της Πεντηκοστής (7 εβδομάδες μετά το Πάσχα) στην πλατεία μπροστά από το Ντουόμο και τελειώνει με μια έκθεση πυροτεχνημάτων.

Το Festa dei Ceri , μια κούρσα κεριών και κοσμοπολίτικη παρέλαση στο Gubbio , πραγματοποιείται στις 15 Μαΐου και ακολουθείται από μια εκδήλωση Historical Cross-Bow την τελευταία Κυριακή του Μαΐου.

Veneto

Festa della Sensa ή Φεστιβάλ της Ανάληψης, πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή μετά την Αύραξη (40 ημέρες μετά το Πάσχα) στη Βενετία. Η τελετή τιμά τη μνήμη του γάμου της Βενετίας με τη θάλασσα και οι παλαιοί χρόνοι, ο Δογεμένος έριξε ένα χρυσό δαχτυλίδι στη θάλασσα για να ενώσει τη Βενετία και τη θάλασσα. Στη σύγχρονη εποχή μια κρουαζιέρα οδηγεί από την πλατεία του Αγίου Μάρκου μέχρι τον Άγιο Νικόλο «που κορυφώνεται με ένα χρυσό δαχτυλίδι που ρίχνεται στη θάλασσα. Υπάρχει επίσης μια τεράστια έκθεση. Ημερομηνίες και πληροφορίες