Ο Pinocchio θυμήθηκε - Collodi και Vernante Ιταλία

Collodi - γενέτειρα του Πινόκιο

Ο Carlo Collodi, ο συγγραφέας της ιστορίας του Pinocchio, ήταν το όνομα της πένας του Carlo Lorenzini, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλωρεντία. Το "Collodi" του ονόματός του ήταν το όνομα του χωριού της Τοσκάνης, όπου γεννήθηκε η μητέρα του Lorenzini.

Μπορείτε να επισκεφθείτε εύκολα το Collodi, όπου θα βρείτε το Il Parco di Pinocchio a Collodi , το πάρκο Pinocchio του Collodi. Πρόκειται για ένα παλιό πάρκο από τις μέρες που δεν χρειάζεστε αιματηρές βόλτες με θάνατο για να γοητεύσετε τα παιδιά.

Το πάρκο αναφέρει την έκδοση του Collodi για την ιστορία του Pinocchio μέσω γλυπτικής, ψηφιδωτών και μαραθώνων. Διαθέτει ένα μουσείο με στοιχεία σχετικά με το Pinocchio.

Προσέξτε ότι η έκδοση Pinocchio του Collodi είναι εμπνευσμένη από την commedia dell'arte, και είναι ένα πολύ πιο σκοτεινό, πολύπλοκο και κοινωνικά συναφές παραμύθι από την προσαρμογή της Disney. όπως πολλές κλασικές παιδικές ιστορίες, είναι τόσο ζωντανή περιπέτεια όσο και κοινωνική κριτική ενηλίκων. Ίσως θελήσετε να διαβάσετε την έκδοση του Collodi πριν φύγετε. Υπάρχει μια έκδοση ιστού στα Αγγλικά από το Page by Page Books, από την οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση από το παραπάνω πλαίσιο συνδέσμων.

Το Collodi, που βρίσκεται στην περιοχή της Τοσκάνης της Ιταλίας, βρίσκεται περίπου στα μισά του Montecatini Terme Spa (10χλμ.) Και της Lucca (15χλμ.) Και όχι τόσο μακριά από τη Φλωρεντία (60χλμ.). Πάρτε τον αυτοκινητόδρομο 435 ανατολικά από Lucca προς Φλωρεντία για να βρείτε Collodi. Η Lucca είναι επίσης ένας συνιστώμενος προορισμός (περπατήστε στους τοίχους γύρω από την πόλη!)

Το άλλο μεγάλο αξιοθέατο του Collodi είναι η Villa Garzoni του 17ου αιώνα, που βρίσκεται απέναντι από το πάρκο Pinocchio.

Η απότομη κλίση της γης γύρω από τη Βίλα προσφέρει έναν καταρράκτη που συνδυάζει τη γεωμετρική συμμετρία της Αναγέννησης με τα θεαματικά αποτελέσματα του μπαρόκ. Ο κήπος περιέχει τον τελευταίο παραμένοντα λαβύρινθο ανάμεσα στις βίλες Lucchese.

Πάρκο Pinocchio, Collodi

Εισαγωγικό τέλος κατά την εγγραφή: 12 ευρώ (6 ευρώ για παιδιά ηλικίας 3-14 ετών και άνω των 65 ετών)

Εισιτήρια για ομάδες (ελάχιστο 20 ατόμων) 8 ευρώ

Εδώ είναι η σελίδα Ώρες και Εισιτήρια (στα ιταλικά).

Υπάρχουν χώροι στο πάρκο για να γευματίσετε τα γεύματα και υπάρχει επίσης ένα εστιατόριο, το Osteria del Gambero Rosso, μέσα στο πάρκο.

Εύρεση Πινόκιο κρυμμένο στους λόφους

Σίγουρα, ο Carlo Collodi έγραψε τον Πινόκιο, αλλά ποιος ήταν ο καλύτερος εικονογράφος ; Η απάντηση βρίσκεται σε μια γνωστή γωνιά της Ιταλίας - Vernante - την τελευταία κατοικία του οριστικού εικονογράφου του Pinocchio, Attilio Mussino. Το Vernante βρίσκεται μεταξύ της θάλασσας και των θαλάσσιων Άλπεων στην περιοχή Piemonte.

Όπως και ο Collodi στην Τοσκάνη, η πόλη Pinocchio, ο Vernante έχει γίνει " il paese dello zio di Pinocchio ", πόλη του θείου του Πινόκιο. Εδώ το 1989 οι δύο κάτοικοι άρχισαν να ζωγραφίζουν τοιχογραφίες με βάση το έργο του Mussino, μετατρέποντας τους τοίχους των σπιτιών σε θησαυρούς της φαντασίας, ένα υπαίθριο μνημείο στο έργο του πλοιάρχου Mussino.

Περπατήστε στους δρόμους για να απορροφήσετε την ιστορία του Pinocchio. υπάρχουν τοιχογραφίες παντού. Το Vernante είναι μια γοητευτική μικρή πόλη, σε κάθε περίπτωση, σε μια στενή κοιλάδα που περιβάλλεται από το A lpi Marittime , τις θαλάσσιες Άλπεις.

Συμβουλή: Πριν φύγετε από τη Βερνάντε, σταματήστε για μια γουλιά τσαγιού (ή κάτι πιο ισχυρό) στο παμπ " Il Cavallino " στην πλατεία της 1αλά 20.

Δεν θα πιστέψετε τα μάτια σας. Το Il Cavallino είναι μια αυθεντική ιρλανδική παμπ. Ο ιδιοκτήτης έχει πάθος για όλα τα πράγματα Κέλτικ, συμπεριλαμβανομένης της μουσικής. Μιλάει αγγλικά και είναι στην ευχάριστη θέση να ασκήσει σε σας - και έχει πληθώρα πληροφοριών για την ιστορία και τα φεστιβάλ της περιοχής.

Από το Vernante μπορείτε να επισκεφθείτε το πάρκο Maritime Alps ή να κατευθυνθείτε προς την ακτή της Λιγουρίας. Μια άλλη πόλη που απολαμβάνω στο Πιεμόντε είναι το Κούνεο στα βόρεια. Κάντε κλικ για πληροφορίες σχετικά με τον χάρτη και την περιοχή.