Το κάστρο της Χαϊδελβέργης

Τα ερείπια του κάποτε μεγάλου Schloss Heidelberg (κάστρο της Χαϊδελβέργης) ανεβαίνουν σε βραχώδη λόφο πάνω από την πανεπιστημιακή πόλη της Χαϊδελβέργης . Ενώ οι νέοι σπουδαστές και τα λεωφορεία επισκεπτών περνούν κάτω, το κάστρο της Χαϊδελβέργης προεδρεύει παραπάνω, αντλώντας περίπου 1 εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως.

Ιστορία του Κάστρου της Χαϊδελβέργης

Μόλις ένα γοτθικό αριστούργημα, το κάστρο της Χαϊδελβέργης αντιμετώπισε ταραγμένους καιρούς. Η αρχαιότερη δομή κατασκευάστηκε στις αρχές του 1300 και συνέχισε να αναπτύσσεται και να επεκτείνεται μέχρι να γίνει δύο κάστρα από το 1294.

Ωστόσο, οι σκοτεινές ώρες ήταν μπροστά.

Ήταν λεηλατημένη και καμένη από το γαλλικό στρατό το 1689, έπειτα χτυπήθηκε από την αστραπή 100 χρόνια αργότερα. Ο φωτισμός χτύπησε δύο φορές το άλλο, καθώς το 1764 κατέστρεψε το ελάχιστο που είχε ξαναχτιστεί. Τα ερείπια λεηλατήθηκαν περαιτέρω για να χρησιμοποιήσουν το κόκκινο τούβλο για να χτίσουν νέα σπίτια στην πόλη.

Σε αντίθεση με πολλά γερμανικά κάστρα , το Κάστρο της Χαϊδελβέργης δεν ανακτά ποτέ την αρχική του δόξα και εξακολουθεί να βρίσκεται σε μερικά ερείπια. Αλλά τα ερείπια έχουν μια ξεχωριστή γοητεία της δικής τους. Κάθε κτήριο αναδεικνύει μια διαφορετική περίοδο της γερμανικής αρχιτεκτονικής και τα ερείπια θεωρούνται σύμβολο του γερμανικού ρομαντισμού και το κάστρο της Χαϊδελβέργης είναι ένα από τα κυριότερα σημεία της γερμανικής οδού του κάστρου .

Αξιοθέατα στο Κάστρο Χαϊδελβέργη

Οι επισκέπτες ξεκινούν το ταξίδι τους με θαυμάσιο κάστρο από μακριά. Κυριαρχεί στον ορίζοντα, προεδρεύοντας βασιλικά πάνω από την αναταραχή της καθημερινής ζωής. Μόλις φτάσετε στο κάστρο, σταματήστε και κοιτάξτε πίσω στην πόλη και την εικονική γέφυρα .

Είναι αρκετά η θέα, καθώς οι επισκέπτες περιφέρονται δωρεάν στους καλαίσθητους κήπους του κάστρου.

Για την πλήρη εμπειρία, αγοράστε ένα εισιτήριο εισόδου στο κάστρο για να εξερευνήσετε τους εντυπωσιακούς εσωτερικούς χώρους. Μια ξενάγηση θα σας βοηθήσει να εκτιμήσετε τις πολλές ιστορίες που κατέχει αυτό το κάστρο. Για παράδειγμα, το κτίριο Ottheinrich είναι ένα από τα παλαιότερα κτίρια παλατιών της Γερμανικής Αναγέννησης.

Στολισμένο με εντυπωσιακά γλυπτά, το Herrensaal (Hall of Knights 'Hall) και το Imperial Hall στεγάζουν πολλές από τις ειδικές εκθέσεις. Ή ότι το Fassbau (κελάρι κρασιού) από το 1590 που στεγάζει το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στον κόσμο, τη Χαϊδελβέργη Tun, η οποία κατέχει 220.000 λίτρα (58.124 γαλόνια) κρασί. Ή στέκεστε μπροστά στο κτήριο Friedrich και κοιτάξτε τους αυτοκράτορες και τους βασιλιάδες από την αυλή του παλατιού. Ή η ιστορία για τον Mark Twain ο οποίος επισκέφθηκε το κάστρο την ημέρα του και το επόμενο ταξίδι με πλοίο στον κοντινό ποταμό Neckar που τον ενέπνευσε να γράψει ένα κεφάλαιο του Huckleberry Finn .

Τρεις φορές κάθε καλοκαίρι πραγματοποιείται το Schlossbeleuchtung (φωτισμός του κάστρου) και τα πυροτεχνήματα. Αυτό γίνεται για τον εορτασμό όταν κάηκε το κάστρο (1689, 1693 και 1764).

Μετά την αναρρίχηση στην κορυφή, μπορεί να χρειαστείτε τροφή. Ενώ οι αρχαίες κουζίνες μπορεί να μην είναι μέχρι να τροφοδοτήσουν τις μάζες, τα εστιατόρια του Heidelberger Schloss περιλαμβάνουν ένα κομψό χώρο Weinstube , αρτοποιίας και ειδικών εκδηλώσεων.

Πληροφορίες επισκεπτών για το κάστρο της Χαϊδελβέργης

Οδηγίες προς Χαϊδελβέργη:

Μόλις φτάσετε στους πρόποδες του λόφου του κάστρου, οι επισκέπτες μπορούν να ανεβείτε με τα πόδια ή να πάρετε ένα ιστορικό τελεφερίκ μέχρι το κάστρο. Αυτή η απόσταση 1,5χλμ είναι η μεγαλύτερη διαδρομή τελεφερίκ στη Γερμανία, φτάνοντας σε ύψος 550 μέτρων μέχρι το κάστρο της Königstuhl . Τα εισιτήρια για το τελεφερίκ προς το κάστρο κοστίζουν 7 ευρώ.

Ώρες λειτουργίας του Κάστρου Χαϊδελβέργης:

Εισιτήρια Τιμές για Κάστρο Χαϊδελβέργη:

Συμβουλές Ταξιδιού Χαϊδελβέργη