Γερμανικό καραμέλα: Kinder Έκπληξη

Αν και οι Αμερικανοί καταναλώνουν άφθονες κάθε είδους γερμανική σοκολάτα, ένας τύπος είναι αυστηρά εκτός των ορίων στις ΗΠΑ. Η αγαπημένη Kinder Surprise ( Kinder Überraschung auf Deutsch ) είναι ένα εικονικό γλυκό για τα γερμανικά παιδιά.

Ferrero Μάρκες

Εκπληκτικό, λαμβάνοντας υπόψη τη δημοτικότητά τους στη Γερμανία, οι σοκολάτες Kinder δεν είναι γηγενείς στη Γερμανία. Η λέξη " Kinder " σημαίνει " παιδιά " στη γερμανική γλώσσα, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη εάν εξαπατήσατε.

Όχι, οι σοκολάτες Kinder προέρχονται από μια ιταλική εταιρεία που ονομάζεται Ferrero, ίσως καλύτερα γνωστή για την εθιστική φουντουκιά Nutella (μαζί με άλλα αγαπημένα όπως Ferrero Rocher, Mon Chéri και ακόμη και Tic Tacs).

Η οικογένεια Ferrero είναι οι μάγοι σοκολάτας πίσω από το εμπορικό σήμα. Αναγνώρισαν ότι τα γερμανικά εμπορικά σήματα παρέχουν στους ενήλικες τις σοκολάτες τους, αλλά όχι τα παιδιά. Ο Pietro Ferrero διόρθωσε την εποπτεία με μια σειρά παιδικών σοκολατάκια στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Για να κερδίσουν τους γονείς, αυτές οι γραμμές έγιναν χωρίς συντηρητικά ή χρωματισμό τροφίμων.

Τι είναι το Kinder Surprise;

Το γεγονός ότι το Kinder Überraschung δεν προέρχεται από τη Γερμανία δεν έχει μειώσει τον ενθουσιασμό της χώρας για τη θεραπεία. Και δεν είναι μόνοι. Περίπου 40 δισεκατομμύρια Kinder Surprise έχουν πωληθεί σε περισσότερες από 70 χώρες.

Μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές της στη Γερμανία, το Kinder Surprise είναι ένα αυγό σοκολάτας γάλακτος 20g τυλιγμένο σε πολύχρωμο φύλλο.

Αλλά η σοκολάτα δεν είναι αυτό που την καθιστά ξεχωριστή. Μέσα σε αυτό το κέλυφος καραμελών βρίσκεται ένα παιχνίδι (ασφαλώς εγκλεισμένο σε πλαστικό με τουλάχιστον δύο προειδοποιήσεις χαρτιού). Τα παιχνίδια ενημερώνονται συνεχώς με περιορισμένες εκδόσεις όπως η συλλογή των Χριστουγέννων με το μωρό Ιησούς. Οι μικροσκοπικές προειδοποιήσεις χαρτιού παραθέτουν τον κίνδυνο πνιγμού σε πολλές γλώσσες καθώς και τις οδηγίες συναρμολόγησης.

Μπορούν επίσης να παρέχουν αυτοκόλλητα decals για να εξατομικεύσετε το παιχνίδι σας. Το combo of treat και γλυκό έχει αποδειχθεί νικητής και το Kinder Surprise είναι το αγαπημένο για τα γερμανικά παιδιά.

Τα παιχνίδια έχουν κερδίσει ακόμη και μια λατρεία μεταξύ των ενηλίκων. Τα μικροσκοπικά αυτοκίνητα και άλλα εύκολα συναρμολογημένα παιχνίδια έχουν καταστεί συλλεκτικά για ένα συγκεκριμένο σύνολο. Ιδιαίτερα ένθερμοι ανεμιστήρες συλλέγουν ακόμη και τα εγχειρίδια οδηγιών (" BPZ " ή Beipackzettel στα γερμανικά). Απλά δείτε τις σε απευθείας σύνδεση δημοπρασίες για αυτά τα στοιχεία και να εκπλαγείτε. Υποθέτω ότι αποδεικνύει ότι τα σκουπίδια ενός ανθρώπου είναι ο θησαυρός ενός άλλου ανθρώπου.

Γιατί Kinder έκπληξη για το Πάσχα;

Η καραμέλα έχει αποδειχθεί δημοφιλής όλο το χρόνο, αλλά συνδέεται ιδιαίτερα με το Πάσχα , ίσως λόγω του εικονιστικού σχήματος αυγού. Το αυγό σοκολάτας έρχεται τώρα σε μια ποικιλία μεγεθών από τα πρότυπα 20 γραμμάρια σε εκείνα του μεγέθους ενός μωρού.

Η συλλογή παιχνιδιών είναι επίσης θέμα διακοπών, είτε για το Πάσχα είτε για τις πολλές διαφορετικές εποχές και τις διακοπές.

Γιατί είναι το Kinder Surprise παράνομο στις ΗΠΑ;

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Kinder Surprise έχει κερδίσει μια τέτοια διαβόητη φήμη στις ΗΠΑ είναι ότι είναι τεχνικά απαγορευμένες. Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο των ΗΠΑ, είναι παράνομο να υπάρχουν αντικείμενα μέσα στα προϊόντα διατροφής. Το παιχνίδι και το χαρτί έχουν αναφερθεί ως κίνδυνος πνιγμού. Αυτό που κάνει τη σοκολάτα τόσο επιθυμητή στη Γερμανία, τα έχει κάνει εκτός ορίων στις ΗΠΑ.

Ακόμη και η προσπάθεια ανοίγματος της ιστοσελίδας της εταιρείας στο Kinder Surprise έρχεται με προστατευτικά μέτρα. Μου πήρε να εισέλθω στη γέννηση μου για να αποκτήσω πρόσβαση στον κόσμο του Kinder.

Έτσι ... είναι πραγματικά επικίνδυνες; Η εταιρεία αναγνωρίζει δύο θανάτους που συνδέονται με την απαγορευμένη θεραπεία, αλλά αυτά τα περιστατικά συνέβησαν στη δεκαετία του 1980 με μικρά κομμάτια που δεν χρησιμοποιούνται πλέον. Από τότε φαίνεται ότι τα παιδιά κατάφεραν να τρώνε τις σοκολάτες και να παίζουν με τα παιχνίδια χωρίς περιστατικό.

Η παρανομία των παιχνιδιών ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον με ηλεκτρονικές αναφορές που δείχνουν τη βούληση των ανθρώπων. Η Ferrero International SA δήλωσε πρόσφατα ότι το αυγό σοκολάτας θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ μέχρι τις αρχές του 2018! Ωστόσο, υπάρχει μια αλίευση. Το προϊόν που θα πωληθεί είναι το Kinder Joy, όπου το παιχνίδι θα περιέχεται στο μισό, με τη σοκολάτα στο άλλο μισό.

Μπορείτε να πάρετε το Kinder Surprise στις ΗΠΑ;

Παρά την παράνομη αυτή προειδοποίηση, τα αυγά σοκολάτας στην πραγματικότητα δεν αποτελούν προτεραιότητα για τα τελωνεία. Θα κατασχεθούν αν ανακαλυφθούν (ή κατασχεθούν) στα τελωνεία και οι πωλητές Kinder Surprise θα μπορούσαν να επιβληθούν πρόστιμα, αλλά οι κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν μεγαλύτερα προβλήματα. Εάν είστε απελπισμένοι για να πάρετε μια Kinder Surprise στις ΗΠΑ, μπορείτε μάλλον να τις συσκευάσετε μόνο στις αποσκευές σας, αλλά φυσικά δεν συνιστούμε καμία παράνομη δραστηριότητα.

Μια άλλη επιλογή είναι να παραγγείλετε τη θεραπεία online. Τοποθεσίες όπως το BuyChocolateEggs.com φροντίζουν για την Kinder Surprise εμμονή σε όλο τον κόσμο (με τους πελάτες να αναλαμβάνουν νομική ευθύνη). Μπορεί να είναι ευκολότερο να αποδεχθείτε απλώς έναν μιμητή. Ο όμιλος Yowie πωλεί τώρα πλάσματα σοκολάτας με μια κάψουλα γεμισμένη με παιχνίδια και το Choco Treasure προσφέρει ακόμη και μια έκδοση σε σχήμα αυγού. Προφανώς το γεγονός ότι το παιχνίδι έρχεται σε ένα κομμάτι και μια ορατή πλαστική κορυφογραμμή μεταξύ των μισών σοκολάτας είναι φανερό είναι αρκετό για να κρατήσει το FDA μακριά από τις πλάτες του.

Εάν δεν μπορείτε να σταθείτε τίποτα εκτός από το πρωτότυπο, υπάρχουν αναφορές για την εξεύρεση της απαγορευμένης θεραπείας της Kinder Surprise στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς και στα γερμανικά και ρωσικά καταστήματα. Ή απλά περιμένετε μέχρι το 2018 και απολαύστε τη νέα θεραπεία του Kinder Joy.