Μασλένιτσα: Βόσκηση, Εβδομάδα Βούτυρο, Εβδομάδα Τηγανιού

Γιορτάστε το ρωσικό Mardi Gras με την Maslenitsa

Mardi Gras, Καρναβάλι, Καρναβάλι, Καρναβάλ. . . αυτό είναι Maslenitsa από οποιοδήποτε άλλο όνομα. Και αν δεν έχετε ακούσει για αυτό, κανείς δεν θα σας φταίει - δεν είχε γιορτάσει σε μεγάλο βαθμό για 85 χρόνια στη Ρωσία. Ωστόσο, η Μασελέτσα επανέρχεται σε πλήρη ισχύ. Από το 2002 διοργανώνεται επίσημα στην πόλη και γίνεται και πάλι η βάση του ημερολογίου διακοπών της Μόσχας.

Η εβδομάδα Maslenitsa ξεκίνησε ως ειδωλολατρικό τελετουργικό και από τότε απορροφήθηκε στην ανατολική ορθόδοξη θρησκεία.

Σήμερα, η Maslenitsa εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς. Η Μάλενιτσα σηματοδοτεί την έξοδο του χειμώνα και αναγγέλλει την ερχόμενη άνοιξη . Ως μέρος των πανηγυρικών εορτασμών, είναι επίσης μια προληπτική απεργία για το επερχόμενο γρήγορο. Επειδή παραδοσιακά απαγορεύεται το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, η Maslenitsa είναι η ώρα για γιορτή (ειδικά για τηγανίτες). Το όνομα του φεστιβάλ έχει τις ρίζες του στη ρωσική λέξη για το βούτυρο, "maslo".

Η ταψί Μασλένιτσα

Οι μπλίνι είναι ρωσικές τηγανίτες και είναι απαραίτητες για τον εορτασμό της Μασλενίτσας. Το ρητό, που συμβολίζει τον ήλιο που είναι ζεστό, στρογγυλό και χρυσό, είναι μια κατάλληλη προειδοποίηση για το παρατεταμένο κρύο. Οι Blini δίδονται στους φίλους και την οικογένειά τους όλη την εβδομάδα και συνοδεύονται από χαβιάρι, μανιτάρια, μαρμελάδα, ξινή κρέμα και φυσικά πολύ βούτυρο.

Fist Fighting

Ομαδικές μάχες γίνονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της Μάλενιτσας. Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο στους Δυτικούς, αλλά είναι όλα μέρος του ενδιαφέροντος παραλογισμό της Maslenitsa.

Οι πρώτες μάχες μνημονεύουν τη Ρωσική στρατιωτική ιστορία, όταν οι στρατιώτες υποτίθεται ότι πολέμησαν ο ένας τον άλλον σε μάχη χέρι-χέρι, αλλά αυτή η γροθιά μάχης είναι απλώς καλή διασκέδαση!

Εκτέλεση αρκούδων

Οι αρκούδες εξακολουθούν να είναι συχνές τοποθεσίες στη Μόσχα - δυστυχώς για τις αρκούδες. Στο παρελθόν, οι αρκούδες και οι ταπεινοί τους θα ερχόταν στο Maslenitsa, και οι δύο θα σερβίρονται μεγάλες ποσότητες βότκας.

Αυτό τελείωσε σε ένα αγώνα πάλης μεταξύ tamer και αρκούδας, με την αρκούδα να κερδίζει συχνά το πάνω χέρι.

Οι φωτιές και η Μασλενίτσα έχουν προσωποποιηθεί

Οι φωτιές θα ανάψουν και μια προσωποποίηση άχυρου της Maslenitsa μπορεί να καεί κατά τη διάρκεια των εορτασμών για να αποχαιρετήσει τον χειμώνα. Μερικές φορές μια γυναίκα από την κοινότητα θα επιλεγεί για να φορέσει ως Maslenitsa. Η παράδοση λέει ότι αυτή η γυναίκα πρέπει να ρίχνει χαρούμενα σε ένα snowbank για να ολοκληρώσει την υποδοχή της άνοιξης.

Άλλες παραδόσεις

Οι βόλτες της τρόικας, το έλκηθρο, το θέατρο, οι μαριονέτες, το τραγούδι και τα πυροτεχνήματα αποτελούν μέρος των εορτασμών της Maslenitsa. Υπάρχει συνήθως μια "καταιγίδα" ενός φρουρίου χιονιού. Το γεγονός ότι αυτές οι παραδόσεις είναι ακόμα ζωντανές σήμερα αποτελεί μαρτυρία της μακράς μνήμης και της διατήρησης της κληρονομιάς των Ρώσων.

Συνολικά, η Maslenitsa είναι μια καλή δικαιολογία για να βγείτε έξω και να απολαύσετε έναν καλό χρόνο, να φάτε μέχρι να σκάσετε και να κάνετε κάτι που δεν θα κάνατε άλλη εποχή του χρόνου.

Γιορτές Maslenitsa

Η Maslenitsa γιορτάζεται κάθε χρόνο στη Μόσχα στο Vasilyevski Spusk . Το θέατρο Mariinsky στην Αγία Πετρούπολη έχει επίσης ένα playbill προς τιμήν της Maslenitsa.

Αν θέλετε να δείτε πώς γιορτάστηκε η Maslenitsa στις αρχές του αιώνα, φροντίστε να παρακολουθήσετε την ταινία "Ο κουρέας της Σιβηρίας" ( Sibirskiy Tsirlyunik ).

Το οικόπεδο υφίσταται μια θαυμάσια συστροφή κατά τη διάρκεια μιας τραγανής γιορτής Maslenitsa στη Μόσχα.