Πώς να κερδίσετε πόντους και μίλια όταν κάνετε κράτηση μέσω αεροπορικών εταιρειών και ξενοδοχείων

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές κράτησης για να κερδίσετε πόντους και μίλια την επόμενη φορά που ταξιδεύετε

Εάν είστε συχνός ταξιδιώτης και κάνετε κράτηση έξυπνα, θα διαπιστώσετε ότι τα σημεία και τα μίλια σας θα συσσωρευτούν γρήγορα, μετατρέποντας γρήγορα σε δωρεάν διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο, πτήσεις και πολλά διαφορετικά προνόμια και ανέσεις. Θα χρειαστούν μέρες για να καταγράψω όλες τις διαφορετικές στρατηγικές κράτησης που μπορούν να σας βοηθήσουν να κερδίσετε και να μεγιστοποιήσετε τις ανταμοιβές σας, έτσι ώστε τώρα θα επικεντρωθώ σε τρεις συμβουλές για κρατήσεις που με βοήθησαν να εξοικονομήσω χρήματα: μοναδικές ανταμοιβές, πρόσθετα προνόμια και ανέσεις, και την ευκαιρία να κερδίσουν μίλια αεροπορικών εταιρειών με κρατήσεις ξενοδοχείων.

Κερδίστε μοναδικές ανταμοιβές

Οι πιο γνωστές ξενοδοχειακές αλυσίδες, όπως Hyatt, IHG και Starwood, απονέμουν πόντους που μπορούν να εξαργυρωθούν για παροχές όπως δωρεάν καταλύματα και αναβαθμίσεις. Αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν κάποιες αλυσίδες ξενοδοχείων που απονέμουν πόντους που μπορούν να εξαργυρωθούν έξω από το franchise τους; Νωρίτερα φέτος, το La Quinta Inns & Suites ξεκίνησε ένα πρόγραμμα όπου τα μέλη θα μπορούσαν να κερδίσουν πόντους επιβράβευσης στις τοποθεσίες La Quinta με απευθείας κράτηση, το οποίο θα μπορούσε να εξαργυρωθεί για να παραμείνει σε 11.000 πολυτελή ακίνητα σε όλο τον κόσμο, έξω από το σήμα La Quinta. Εκτός από τα ξενοδοχεία, αρκετές αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν τώρα στους ταξιδιώτες να κερδίζουν πόντους και μίλια μέσα στο εμπορικό τους σήμα, αλλά στη συνέχεια να τις εξαργυρώνουν αλλού. Το πρόγραμμα επιβράβευσης Hawaiian Airlines HawaiianMiles σας επιτρέπει να κερδίζετε μίλια που μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε για ανταμοιβές πτήσης σε άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Άλλες μοναδικές ανταμοιβές περιλαμβάνουν αυτές όπως η δική σας ιδιωτική συναυλία με προγράμματα αφοσίωσης όπως το Hilton HHonors Redemption Experience ή VIP εισιτήρια σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις με το πρόγραμμα Delta Skymiles Experiences.

Πάντα ελέγχω με τους παρόχους πιστότητας για να δούμε τι είδους καινοτόμες επιλογές αφοσίωσης προσφέρουν και πάντα εκμεταλλεύονται τις προωθητικές ενέργειες ξενοδοχείων που επιτρέπουν στα μέλη να κερδίζουν επιπλέον πόντους για την κράτηση ορισμένου αριθμού διανυκτερεύσεων. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η προώθηση του MegaBonus της Marriott, η οποία δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να κερδίσουν 5.000 bonus πόντους μετά από μόλις δύο διαμονές ή 10.000 μπόνους για κάθε 10 νύχτες με πληρωμή.

Λάβετε επιπλέον προνόμια και ανέσεις

Πολλοί ταξιδιώτες δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να αποκτήσουν μια σειρά από προνόμια και ανέσεις όταν κάνουν κράτηση με αεροπορική εταιρεία ή ξενοδοχείο franchise άμεσα. Για αεροπορικά ταξίδια, αυτό μπορεί να σημαίνει οφέλη όπως οι προτιμώμενες προτιμήσεις καθισμάτων, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν προτεραιότητα αν ταξιδεύετε με φίλους ή οικογένεια και για ξενοδοχεία, αυτό μπορεί να σημαίνει οφέλη όπως δωρεάν αναβαθμίσεις δωματίων (βάσει διαθεσιμότητας) ή ακόμα και δωρεάν υπηρεσία δωματίου. Ορισμένα franchises δεν θα διαφημίσουν αυτά τα λεπτές παροχές, ώστε πάντα να ελέγχετε με τον παροχέα πιστότητας, το προτιμώμενο ξενοδοχείο ή την αεροπορική εταιρεία της επιλογής σας για να δείτε όλα τα οφέλη που προσφέρουν.

Ένα τέχνασμα που πραγματικά μπορεί να σας βοηθήσει να στοιβάζετε προνόμια, ανέσεις και ανταμοιβές είναι τα κοινωνικά μέσα. Από τις πωλήσεις φλας μέχρι τις μηνιαίες προσφορές κράτησης, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μέσο για την αφοσίωση των μελών τους. Συχνά, θα προσφέρουν προνόμια και ανέσεις (καθώς και σημεία και μίλια) ως ανταμοιβή για την απλή μετάβασή τους. Για παράδειγμα, το JetBlue προσφέρει εβδομαδιαίες εκπτώσεις και προσφορές, ή "cheeps", στο Twitter με το χειριστήριό τους @JetBlueCheeps. Πολλά ξενοδοχεία θα προσφέρουν επίσης τακτικές προσφορές κράτησης μέσω των ενημερωτικών δελτίων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε φιλτράρει κατά λάθος ευκαιρίες για να κερδίσετε προνόμια, ανέσεις ή εκπτώσεις!

Κερδίστε μίλια αεροπορικών εταιρειών με διαμονή σε ξενοδοχείο

Ξέρατε ότι μπορείτε να κερδίσετε μίλια αεροπορικών εταιρειών για την κράτηση δωματίων; Είναι αλήθεια και στην πραγματικότητα, μόνο μερικές κρατήσεις ξενοδοχείων μπορούν γρήγορα να μετατραπούν σε χιλιάδες μίλια συχνών πτήσεων. Δεν θα κάνετε κράτηση απευθείας εδώ, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταθέσετε δωρεάν πτήσεις, ειδικά εάν ταξιδεύετε συχνά. Αν θέλετε να κερδίσετε γρήγορα μίλια για τις διαμονές σας στο ξενοδοχείο, κατευθυνθείτε προς την κράτηση ιστότοπων όπως το PointsHound ή το RocketMiles. Όταν κάνετε κράτηση δωματίου με έναν από τους δύο ιστότοπους, μπορείτε να κερδίσετε μέχρι 6.000 πόντους τη νύχτα για τις αεροπορικές εταιρείες ή ένα πρόγραμμα επιβράβευσης της επιλογής σας.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις στρατηγικές κράτησης που μπορούν να σας βοηθήσουν να κερδίζετε πόντους και μίλια όταν ταξιδεύετε. Στο τέλος της ημέρας, είναι όλα όσα προτιμάτε. Θέλετε να κερδίσετε επιπλέον προνόμια και ανέσεις για την επόμενη κράτηση ή πτήση σας;

Στη συνέχεια, μπορείτε να επωφεληθείτε από την κράτηση απευθείας με ξενοδοχείο ή αεροπορική εταιρεία. Ωστόσο, εάν προτιμάτε να κερδίσετε μίλια συχνών πτήσεων για μια διαμονή, ίσως θελήσετε να κατευθυνθείτε προς έναν ιστότοπο κράτησης ξενοδοχείων που σας επιτρέπει να κερδίζετε μίλια με κράτηση μέσω αυτών. Όταν γνωρίζετε τις προτιμήσεις ταξιδιού σας και έχετε τη σωστή στρατηγική κράτησης, μπορείτε εύκολα να εξοικονομήσετε χρήματα, ανεξάρτητα από το πού πηγαίνετε.