Τι συμβαίνει με τα μακρινά μίλια των Flyer Όταν κάποιος πεθαίνει;

Μίλια μετά τον θάνατο

Επεξεργασμένο από τον Benet Wilson

Το χειρότερο έχει συμβεί - ένας αγαπημένος που ήταν κανονικός ταξιδιώτης έχει πεθάνει. Τι συμβαίνει με όλα αυτά τα μίλια συχνοτήτων που έχουν συσσωρευτεί; Η απάντηση εξαρτάται από την αεροπορική εταιρεία. Και ενώ οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν μια γραπτή πολιτική μη μεταφοράς των μιλίων, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι αγαπημένοι έχουν υποβάλει αίτηση για τα μίλια και έχουν χορηγηθεί.

Γνωρίζατε ότι θα μπορούσατε να κληρονομήσετε τα μίλια συχνών μίσχων σε περίπτωση θανάτου;

Συνήθως μπορείτε, αλλά οι πολιτικές αεροπορικών εταιρειών διαφέρουν. Το Airfarewatchdog δημιούργησε ένα χάρτη κανόνων - Κληρονομικό Miles: Κανόνες και διαδικασίες αερογραμμών - για την διεκδίκηση μιλίων αγαπημένων για αρκετές αεροπορικές εταιρείες, δίνοντάς σας μια ιδέα για το τι μεταφέρει τα μίλια των συχνών πελμάτων σε περίπτωση θανάτου.

Ο ιδρυτής του Airfarewatchdog George Hobica λέει ότι ο χάρτης έχει καθυστερήσει πολύ. "Αργά ή γρήγορα, πολλοί από εμάς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δυνατότητα να κληροδοτήσουν ή να κληρονομήσουν μίλια συχνών μίσχων. Διαπιστώσαμε ότι οι πολιτικές που διέπουν τη μεταφορά μιλίων ποικίλλουν από την αεροπορική εταιρεία έως την αεροπορική εταιρεία και ορισμένες αεροπορικές εταιρείες δηλώνουν κατηγορηματικά στις ιστοσελίδες τους ότι τα μίλια δεν μπορούν να μεταφερθούν μετά το θάνατο, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.

Ακολουθούν οι πολιτικές των κορυφαίων τεσσάρων αμερικανών μεταφορέων.

  1. Αμερικανικές Αερογραμμές : Ενώ ο φορέας Fort Worth, με έδρα το Τέξας, λέει ότι η πίστωση χιλιομέτρων AAdvantage δεν είναι μεταβιβάσιμη και δεν μπορεί να συνδυαστεί μεταξύ των μελών του AAdvantage, των κτημάτων, των διαδόχων τους ή των εκχωρητών. Ούτε τα δεδουλευμένα χιλιόμετρα, ούτε τα εισιτήρια, ούτε το καθεστώς ούτε οι αναβαθμίσεις μπορούν να μεταβιβαστούν από το μέλος (i) μετά το θάνατο, (ii) στο πλαίσιο ενός τομέα εσωτερικών σχέσεων, ή (iii) διαφορετικά από το νόμο. Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία δηλώνει ότι έχει τη διακριτική ευχέρεια να προσφέρει πίστωση χιλιομέτρων σε εκείνα τα πρόσωπα που προσδιορίζονται στα εγκριθέντα από το δικαστήριο διατάγματα και διαθήκες διαζυγίου, αφού λάβουν τα κατάλληλα έγγραφα και αφού καταβάλουν τις σχετικές αμοιβές.
  1. Delta Air Lines : Δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλοί κανόνες από το πρόγραμμα SkyMiles του μεταφορέα με έδρα την Ατλάντα, το οποίο σημειώνει ότι τα μίλια δεν ανήκουν σε κανένα μέλος. "Εκτός από τις ειδικές εξουσιοδοτήσεις που προβλέπονται στον Οδηγό Σύνταξης και τους Κανόνες Προγράμματος ή άλλως γραπτώς από αξιωματούχο της Delta, τα μίλια δεν επιτρέπεται να πωλούνται, να επισυνάπτονται, να κατασχέζονται, να επιβάλλονται, να δεσμεύονται ή να μεταβιβάζονται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, του νόμου, του θανάτου ή σε σχέση με οποιαδήποτε διαφορά εσωτερικών σχέσεων ή / και νομική διαδικασία ".
  1. Η United Airlines : Ο μεταφορέας με έδρα το Σικάγο αναφέρει ότι, σύμφωνα με το πρόγραμμα MileagePlus, τα μετρητά και τα πιστοποιητικά δεν είναι μεταβιβάσιμα μετά το θάνατο. Ωστόσο, σύμφωνα με την Airfarewatchdog, η αεροπορική εταιρεία θα εξετάσει τα αιτήματα κατά περίπτωση. Αν γίνει αποδεκτή, ένα μέλος της οικογένειας θα πρέπει να υποβάλει πιστοποιητικό θανάτου και να πληρώσει ένα τέλος $ 75 για να μεταφέρει τα μίλια.
  2. Southwest Airlines : Η πολιτική του μεταφορέα με βάση το Ντάλλας για το πρόγραμμα Rapid Rewards είναι αρκετά αμβλύ - τα σημεία δεν μπορούν να μεταφερθούν στο ακίνητο ενός μέλους ή ως μέρος ενός διακανονισμού, κληρονομιάς ή θέλησης. Σε περίπτωση θανάτου ενός μέλους, ο λογαριασμός του θα καταστεί ανενεργός μετά από 24 μήνες από την τελευταία ημερομηνία λήξης και τα σημεία δεν θα είναι διαθέσιμα για χρήση. Σύμφωνα με την Airfarewatchdog, παραδέχεται ότι δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει έναν συγγενή να χρησιμοποιεί τα απονέμει μέλη του οικογενειακού μέλους μέχρι να λήξουν μετά από 24 μήνες.