Ταξιδεύοντας στην Κούβα με πόντους και μίλια

Μάθετε πώς μπορείτε να εξερευνήσετε το νησί της Καραϊβικής χωρίς να σπάσετε την τράπεζα.

Με εκπληκτικές παραλίες και έντονο πολιτισμό, η Κούβα θεωρείται κορυφαίος προορισμός διακοπών για ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο. Αλλά λόγω των αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών που χρονολογούνται μέχρι τη δεκαετία του 1960, οι περισσότεροι τουρίστες των ΗΠΑ δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα όσα έχει να προσφέρει το νησί της Καραϊβικής. Τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, τον Ιούνιο του 2016, το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ χορήγησε την έγκριση έξι αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ για να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Κούβας, την Αβάνα.

Η επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα στην Κούβα στις αρχές του 2016 - η πρώτη από τον Αμερικανό πρόεδρο που είναι κάτοχος 88 ετών - βοήθησε στο άνοιγμα του ταξιδιού μεταξύ των δύο χωρών. Ως καναδός, έχω ήδη την ευχαρίστηση να επισκεφθώ τις όμορφες παραλίες της Κούβας και να πάρω τη μεγάλη μουσική και τον πολιτισμό τους. Δείτε μερικές συμβουλές που βρήκα σχετικά με την κάλυψη μέρους του κόστους του ταξιδιού σας με σημεία πίστης και μίλια.

JetBlue

Καθημερινές πτήσεις από το Φορτ Λόντερντεϊλ, τη Νέα Υόρκη και το Ορλάντο έχουν κάνει τον JetBlue τον μεταφορέα με τις περισσότερες διαδρομές προς την πρωτεύουσα της Κούβας. Εάν σκέφτεστε να κλείσετε μια πτήση στην Κούβα με το JetBlue, δοκιμάστε να χρεώσετε το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου σε μια πιστωτική κάρτα ανταμοιβής ταξιδιού. Μια κάρτα JetBlue Plus ή JetBlue Business μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε μισές ταινίες κατά τη διάρκεια της πτήσης, κοκτέιλ και φαγητό, μια δωρεάν ελεγμένη τσάντα για εσάς και μέχρι τρεις φίλους στην ίδια κράτηση και 10% πίσω όταν εξαργυρώσετε πόντους που έχετε συγκεντρώσει Το ταξίδι.

Η κάρτα Citi ThankYou Premier μπορεί επίσης να σας φέρει μεγάλες αποταμιεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των τριπλάσιων σημείων σχετικά με τα αεροπορικά εισιτήρια, τα ξενοδοχεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αλλά ακόμα και χωρίς πιστωτική κάρτα επιβράβευσης ταξιδιού, τα μέλη του JetBlue TrueBlue μπορούν να επωφεληθούν από τις καταπληκτικές προσφορές για πτήσεις προς και από την Κούβα. Το εναρκτήριο ταξίδι της JetBlue στην Κούβα στις 31 Αυγούστου κοστίζει 204 δολάρια ή μόλις 7000 πτήσεις μετ 'επιστροφής.

Αυτή είναι μια τιμή που ξεπερνά τα δύο λεπτά ανά βραβείο! Είναι δύσκολο να νικήσετε αυτό το είδος συμφωνίας, ειδικά όταν θεωρείτε ότι η ζήτηση είναι βέβαιο ότι θα είναι υψηλό.

Αμερικάνικες αερογραμμές

Για όσους από εσάς στο Μαϊάμι, η American Airlines μπορεί να είναι ο μεταφορέας για πτήσεις στην Κούβα. Το αμερικανικό Υπουργείο Μεταφορών χορήγησε πρόσφατα αμερικανικές τέσσερις πτήσεις μεταξύ του Μαϊάμι και της Αβάνας κάθε μέρα. Δεδομένου ότι οι δύο πόλεις χωρίζονται από λιγότερο από 350 μίλια, τα μέλη του προγράμματος AAdvantage δεν θα πρέπει να εξαργυρώσουν πάρα πολλά σημεία πίστεως για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους. Η Κούβα βρίσκεται στην περιοχή της Καραϊβικής της American Airline, πράγμα που σημαίνει ότι συνήθως θα μπορείτε να βρείτε μια θέση οικονομικής θέσης για 15.000 μίλια σε σύγκριση με 20.000 ή ακόμα και 30.000 μίλια για πτήσεις προς τη Νότια Αμερική και την Ευρώπη. Μπορείτε επίσης να κερδίσετε επιπλέον 5.000 μίλια για κάθε 20.000 σημεία Starwood που θα μετατρέψετε σε μίλια AAdvantage, ανοίγοντας την πόρτα για ακόμη μεγαλύτερες αποταμιεύσεις.

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να κάνετε κράτηση στις διακοπές σας αυτή τη στιγμή (πιστεψτε με, ξέρω την αίσθηση), θα πρέπει να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να επανεξετάσετε τους περιορισμούς ταξιδιού που προσφέρονται με την εξαργύρωση πόντων ανταμοιβής και μίλια για μια πτήση προς Κούβα. Για παράδειγμα, πριν επιβιβαστείτε στην πτήση σας θα χρειαστεί να υπογράψετε μια ένορκη δήλωση αναφέροντας τον λόγο του ταξιδιού σας.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε από οικογενειακή επίσκεψη σε εκπαιδευτική περιπέτεια. Απλά σιγουρευτείτε ότι το σκέφτεστε πριν φτάσετε στο αεροδρόμιο.

Delta Airlines

Η Delta είναι έτοιμη να φιλοξενήσει χιλιάδες βραβεία ταξιδιώτες με καθημερινές πτήσεις από τρεις διαφορετικούς κόμβους αεροδρομίων - την Ατλάντα, το Μαϊάμι και τη Νέα Υόρκη. Για περίπου 35.000 SkyMiles, θα πρέπει να μπορείτε να αποκτήσετε ένα εισιτήριο μετ 'επιστροφής με τη Delta. Ενώ η αεροπορική εταιρεία δεν έχει ακόμη προσφέρει ειδικές προσφορές για πτήσεις προς την Κούβα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μεταφέρετε μερικά επιπλέον μίλια και σημεία κατά μήκος της διαδρομής. Υπογράφοντας την πιστωτική κάρτα Gold Delta SkyMiles, θα έχετε την προτεραιότητα επιβίβασης σε όλες τις πτήσεις και θα κερδίζετε δύο φορές περισσότερα μίλια για κάθε δολάριο που δαπανούν για αεροπορικά εισιτήρια με τη Delta. Το καλύτερο από όλα, δεν υπάρχουν ξένα τέλη συναλλαγών. Συνεχίστε λοιπόν και παραγγείλετε ένα κοκτέιλ (ή δύο ή τρία) μόλις τελικά φτάσετε στην παραλία!

Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, οι τουρίστες των ΗΠΑ έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα αξιοθέατα και τους ήχους της Κούβας. Δοκιμάστε τις συμβουλές που περιγράψαμε πιο πάνω για να βεβαιωθείτε ότι θα εξερευνήσετε το νησί της Καραϊβικής χωρίς να σπάσετε την τράπεζα.