Πώς να χρησιμοποιήσετε μίλια αεροπορικών εταιρειών και / ή σημεία ανταμοιβής για να πετάξετε στην Αφρική

Χρησιμοποιώντας το Miles για να φτάσετε στην Αφρική

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα μίλια για να πετάξετε στην Αφρική; Οι πτήσεις προς την Αφρική είναι γενικά ακριβές, οπότε η χρήση μιλίων για να φτάσετε εκεί δωρεάν φαίνεται σαν μια εξαιρετική ιδέα. Το πρόβλημα είναι ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες δεν πετούν απευθείας στην Αφρική (ειδικά από τις ΗΠΑ). Παίρνει επίσης πολλά μίλια ή σημεία για να πετάξει στην Αφρική, έτσι θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει την καλύτερη δυνατή συμφωνία.

Κράτηση μακριά από την αρχή
Οι αεροπορικές εταιρείες προγραμματίζουν τις πτήσεις τους 330 ημέρες μπροστά.

Έτσι, ιδανικά, μπορείτε να αρχίσετε να ψάχνετε επιλογές διανυχόμενων διανυχλεύσεων γύρω από αυτή τη φορά. Δυστυχώς, οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα σας επιτρέπουν πάντοτε να χρησιμοποιείτε τα σημεία ή τα μίλια σας πολύ νωρίτερα. Τους αρέσει να περιμένουν και να δουν πώς πωλούν τα πλήρη εισιτήρια εισιτηρίων, προτού να προσφέρουν θέσεις "saver pass". Οι ανταμοιβές επιτυχίας Saver είναι πολύ ελεγχόμενες. Και αν δεν έχετε τεράστιο αριθμό μιλίων, θέλετε ιδανικά να περιμένετε τις καλύτερες προσφορές μιλίων, καθώς ένα τυπικό ταξίδι μετ 'επιστροφής στην Αφρική (από τις ΗΠΑ) θα κοστίσει τουλάχιστον 80.000 μίλια ανά εισιτήριο.

Εξοικειωθείτε με τις Συμφωνίες Συμμαχίας
Είναι πολύ καλύτερο να πετάξετε απευθείας στην Αφρική αν είναι δυνατόν, αντί να υποχωρήσετε στην Ευρώπη ή στη Μέση Ανατολή. Δυστυχώς ο κατάλογος των αεροπορικών εταιρειών που πετούν απευθείας είναι λεπτός από τις ΗΠΑ. Περιλαμβάνουν τη Royal Air Moroc, την Air Egypt, τη Delta, την United, τη South African Airways και την Ethiopian Airlines. Ελέγξτε με τους καταλόγους των συνεργατών της συμμαχίας για να δείτε εάν μία από αυτές τις αεροπορικές εταιρείες θα δεχτεί τα μίλια σας πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε άλλο.

Μία από τις πιο χρήσιμες αεροπορικές εταιρείες που συγκεντρώνουν τα μίλια είναι η Star Alliance. Αν έχετε μίλια με την United / Continental ή την US Air, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για απευθείας πτήσεις προς την Αφρική στις εταιρείες South African Airways, Ethiopian Airlines και EgyptAir. Άλλες αεροπορικές εταιρείες σε αυτόν τον όμιλο προσφέρουν πολλές απευθείας πτήσεις από την Ευρώπη στην Αφρική, όπως η Lufthansa (μέσω της Φρανκφούρτης), η TAP (Πορτογαλία) (μέσω της Λισαβόνας) και η Swissair (μέσω της Γενεύης).

Η στάση στην Ευρώπη
Οι ευρωπαϊκές ενδιάμεσες στάσεις μπορεί να διευκολύνουν τη χρήση των μιλίων σας απλώς και μόνο επειδή υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πτήσεις και τόσο περισσότερα αποθέματα για να ξεφορτωθούν οι αεροπορικές εταιρείες. Αλλά τα layovers μπορεί να είναι μακρά και οι διάφοροι φόροι που προστίθενται μπορούν να προσθέσουν μια σημαντική τιμή στο "δωρεάν εισιτήριο" σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η στάση στην Ευρώπη προσθέτει μια ημέρα ταξιδιού, που είναι πολύ καλύτερα δαπανημένη για διακοπές παρά σε καμπίνα αεροπορικής εταιρείας. Υπάρχουν προορισμοί στην Αφρική που είναι προσβάσιμοι μόνο μέσω της Ευρώπης, οπότε δεν έχετε πάντα πολλές επιλογές. Αλλά ελέγξτε τη South African Airways και την Αιθιοπία για κάποιες καλές περιφερειακές συνδέσεις. Αν καταλήξετε να πετάξετε στην Αφρική μέσω της Ευρώπης, τότε σκεφτείτε πρώην αποικίες για να πάρετε τις περισσότερες επιλογές πτήσης. Για παράδειγμα, οι πιο συχνές πτήσεις προς Ναμίμπια φεύγουν από τη Φρανκφούρτη. Αν ψάχνετε για πτήση προς μια χώρα της Δυτικής Αφρικής, χρησιμοποιήστε το Παρίσι ως κόμβο. Για την Ανατολική και τη Νότια Αφρική οι περισσότερες πτήσεις θα πάνε μέσα και έξω από το Λονδίνο.

Μην ξεχάσετε τη Μέση Ανατολή
Το Emirates διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο στην Αφρική με καλούς χρόνους παραμονής (συχνά καλύτερα από την Ευρώπη). Ωστόσο, το Emirates δεν συνεργάζεται με πολλές αεροπορικές εταιρίες, οπότε αν δεν πετάτε συχνά στην Αφρική και συγκεντρώνετε απευθείας μίλια μαζί τους, ίσως είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσετε τα σημεία ανταμοιβής.

Ωστόσο, έχουν ένα μεγάλο δίκτυο μαζί με άριστη εξυπηρέτηση και πετούν προς τις Σεϋχέλλες, το Ναϊρόμπι , τον Μαυρίκιο , την Ουγκάντα, το Γιοχάνεσμπουργκ, την Τανζανία και πολλά άλλα. Η Qatar Airways είναι επίσης μια καλή επιλογή, με δρομολόγια προς το Κιγκάλι, το Γιοχάνεσμπουργκ, τη Μομπάσα, τη Ζανζιβάρη, την Αλεξάνδρεια, την Entebbe, την Καζαμπλάνκα, το Λάγος, το Ναϊρόμπι και πολλά άλλα.

Γνωρίστε την αφρικανική γεωγραφία σας
Η χρησιμοποίηση μιλίων για να πλησιάσετε τον τελικό προορισμό σας στην Αφρική ίσως να μην είναι μια μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων. Οι περιφερειακές πτήσεις στην Αφρική δεν είναι φτηνές και οι τοπικές αεροπορικές εταιρείες μπορεί να είναι λίγο αναξιόπιστες όσον αφορά την τήρηση των ωραρίων τους. Δεν θέλετε να χάσετε το μισό σαφάρι σας, επειδή έτσι ήθελα να εξοικονομήσετε χρήματα για να φτάσετε εκεί. Οι αφρικανικές χώρες είναι μεγάλες, οπότε η μετάβαση σε ένα κεφάλαιο δεν σημαίνει απαραίτητα το ίδιο πράγμα με το να φτάσεις στον ιδανικό προορισμό σου. Εάν έχετε προγραμματίσει ένα σαφάρι στο Serengeti της Τανζανίας και κατάφερε να χρησιμοποιήσει τα μίλια σας για να πετάξει στο Dar es Salaam , μπορεί να σας σοκαριστεί να ακούσετε ότι είστε ακόμα 9 ώρες με το λεωφορείο.

Καλύτερες Περιφερειακές Κρουαζιέρες για Ταξίδια
Υπάρχουν μερικές αφρικανικές πόλεις που είναι καλύτερο να πετάξουν από άλλους, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα μίλια. Έχουν ένα λογικό δίκτυο περιφερειακών πτήσεων για να φτάσουν στον τελικό προορισμό σας. Αλλά προσέξτε ότι πολλές αφρικανικές πρωτεύουσες είναι αρκετά ακριβές, οπότε περιορίστε το χρόνο παραμονής σας αν είναι δυνατόν. Αν καταλήξετε να περάσετε μερικές επιπλέον νύχτες εξαιτίας μιας αλλαγής δρομολογίου, θα αρνηθείτε οποιαδήποτε εξοικονόμηση κέρδισε χρησιμοποιώντας τα μίλια σας. Οι κορυφαίες επιλογές για περιφερειακούς κόμβους αεροπορικών ταξιδιών περιλαμβάνουν: το Γιοχάνεσμπουργκ (για τη Νότια Αφρική), το Ναϊρόμπι (για την Ανατολική Αφρική), το Ντακάρ (για τη Δυτική Αφρική), την Καζαμπλάνκα (για τη Δυτική Αφρική), το Κάιρο (για την Ανατολική και Δυτική Αφρική) και την Αντίς Αμπέμπα Ανατολική Αφρική).

Και αν δεν πετύχετε ...
Έχω σπάνια πετύχει να χρησιμοποιήσω μίλια αεροπλάνων για να φτάσω στην Αφρική. Τελικά ψάχνω για την καλύτερη συμφωνία που μπορώ να βρω σε μια πτήση που είναι όσο το δυνατόν πιο άμεση . Στη συνέχεια, χρησιμοποιώ τα μίλια που συγκεντρώνω από αυτές τις πτήσεις για να σώσω οικογενειακά ταξίδια στην Ευρώπη ή πτήσεις εντός των ΗΠΑ.

Εάν δεν πετάτε πολύ, ίσως θελήσετε να κερδίσετε τα αεροπορικά μίλια μέσω πιστωτικής κάρτας, ελπίζουμε ότι θα περάσετε αρκετά για να φτάσετε στην Αφρική!