Ναμίμπια Ταξιδιωτικός Οδηγός: Βασικά στοιχεία και πληροφορίες

Η Ναμίμπια είναι μια έρημη χώρα γνωστή για την έντονη ομορφιά της και την άγρια ​​και παραγωγική ακτογραμμή της. Είναι σχετικά αραιοκατοικημένη, αν και οι πιο απομακρυσμένες περιοχές της είναι κατοικημένες από μια μεγάλη ποικιλία από πολιτισμικά ποικίλες αυτόχθονες φυλές. Είναι πλούσιο σε διαμάντια, άγρια ​​φύση και άγρια ​​φύση, και φιλοξενεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της Γης.

Τοποθεσία:

Η Ναμίμπια βρίσκεται στη δυτική ακτή της Νότιας Αφρικής.

Συνορεύει με τη Νότια Αφρική προς τα νότια και την Αγκόλα προς τα βόρεια. Στη βορειοανατολική γωνία της χώρας, το Caprivi Strip μοιράζεται τα σύνορά του με την Αγκόλα, τη Ζάμπια και τη Μποτσουάνα.

Γεωγραφία:

Η Ναμίμπια έχει συνολική μάζα εδάφους 511.567 τετραγωνικά μίλια / 823.290 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Συγκριτικά, είναι λίγο περισσότερο από το ήμισυ του μεγέθους της Αλάσκας.

Πρωτεύουσα :

Windhoek

Πληθυσμός:

Σύμφωνα με το World Factbook της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η Ναμίμπια έχει πληθυσμό μόλις 2,2 εκατομμυρίων ανθρώπων. Το μέσο προσδόκιμο ζωής για τα Ναμίμπια είναι 51 έτη, ενώ η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα είναι 25-54 ετών, η οποία αντιπροσωπεύει λίγο περισσότερο από το 36% του πληθυσμού.

Γλώσσα:

Η επίσημη γλώσσα της Ναμίμπια είναι η αγγλική, αν και είναι η πρώτη γλώσσα του μόνο 7% του πληθυσμού. Η γερμανική και η αφρικανική γλώσσα μιλούν ευρέως μεταξύ της λευκής μειονότητας, ενώ ο υπόλοιπος πληθυσμός μιλάει με διάφορες διαφορετικές γηγενείς γλώσσες. Από αυτές, οι πιο συχνά ομιλούμενες είναι οι διαλέκτριες του Oshiwambo.

Θρησκεία:

Ο Χριστιανισμός αντιπροσωπεύει το 80-90% του πληθυσμού, με την Λουθηρανίδα να είναι η πιο δημοφιλής ονομασία. Οι εγχώριες πεποιθήσεις κρατούνται από το υπόλοιπο ποσοστό του πληθυσμού.

Νόμισμα:

Το επίσημο νόμισμα της χώρας είναι το δολάριο της Ναμίμπια, το οποίο συνδέεται με την νοτιοαφρικανική άκρη και μπορεί να ανταλλαγεί για το Ραντ με βάση το ένα προς ένα.

Το Rand είναι επίσης νόμιμο χρήμα στη Ναμίμπια. Ελέγξτε αυτήν την ιστοσελίδα για τις τελευταίες τιμές συναλλάγματος.

Κλίμα:

Η Ναμίμπια απολαμβάνει ένα καυτό κλίμα έρημο και είναι συνήθως ξηρό, ηλιόλουστο και ζεστό. Βλέπει σχετικά περιορισμένη ποσότητα βροχοπτώσεων, με τις υψηλότερες βροχοπτώσεις να σημειώνονται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών (Δεκέμβριος - Μάρτιος). Οι χειμερινοί μήνες (Ιούνιος - Αύγουστος) είναι και οι πιο ξηροί και οι πιο δροσεροί.

Πότε να πάτε:

Οι καιρικές συνθήκες ώρας (Απρίλιος - Μάιος και Σεπτέμβριος - Οκτώβριος) είναι συνήθως οι πιο ευχάριστες, με ζεστές, ξηρές ημέρες και δροσερά βράδια. Η προβολή παιχνιδιών είναι η καλύτερη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και της νωρίς την άνοιξη, όταν οι ξηροί καιρικές συνθήκες αναγκάζουν την άγρια ​​φύση να συγκεντρωθεί γύρω από τις διαθέσιμες πηγές νερού. αν και οι καλοκαιρινοί μήνες είναι οι ώρες αιχμής για τα πουλιά .

Βασικά αξιοθέατα :

Εθνικό Πάρκο Etosha

Το Εθνικό Πάρκο Etosha είναι γνωστό ως ο κορυφαίος προορισμός άγριας ζωής της Ναμίμπια , όπου φιλοξενούνται τέσσερα από τα μεγάλα πέντε , όπως ο ελέφαντας, ο ρινόκερος, το λιοντάρι και η λεοπάρδαλη. Οι πολλές υδροληψίες του πάρκου θεωρούνται μερικές από τις καλύτερες θέσεις στον κόσμο για να εντοπίσουν τον απειλούμενα μαύρο ρινόκερο, καθώς και άλλα σπάνια αφρικανικά ζώα όπως ο τίγρης και η μαύρη όψη impala.

Skeleton Coast

Τα ναυάγια και οι σκελετοί των μακρά νεκρών φάλαινες τεμαχίζουν αυτή την άγρια ​​ακτογραμμή, όπου οι ελέφαντες περιπλανούνται στους αμμόλοφους που βυθίζονται κατευθείαν στον παγωμένο Ατλαντικό Ωκεανό.

Ένας έρημος χώρος που φαίνεται έτοιμος για τον περιπετειώδη ταξιδιώτη, η ακτή Skeleton προσφέρει την ευκαιρία να ζήσετε τη φύση στα πιο παρθένα της.

Fish River Canyon

Το μεγαλύτερο φαράγγι στην Αφρική, το Fish River Canyon είναι περίπου 100 μίλια / 161 χιλιόμετρα και σε τόπους μέχρι 1.805 πόδια / 550 μέτρα βάθος. Κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων μηνών, είναι δυνατό να περάσετε το μήκος του φαραγγιού, επιτρέποντας στους επισκέπτες να βυθιστούν στο θεαματικό, άγριο τοπίο. Η πεζοπορία διαρκεί περίπου πέντε ημέρες για να ολοκληρωθεί.

Sossusvlei

Ένα τεράστιο αλάτι και πηλός με άκρη από αμμόλοφους, Sossusvlei και τη γύρω περιοχή, φιλοξενούν μερικά από τα πιο δραματικά τοπία της χώρας. Η θέα από την κορυφή του Big Daddy dune είναι παγκοσμίως γνωστή, ενώ τα σκελετικά αγκάθια του Deadvlei πρέπει να θεωρηθούν ότι πιστεύεται.

Παραδόξως, η άγρια ​​φύση αφθονεί στην έρημο.

Να πάρει εκεί

Η κύρια πύλη της Ναμίμπια είναι ο διεθνής αερολιμένας Hosea Kutako, που βρίσκεται 28 μίλια / 45 χιλιόμετρα ανατολικά του Windhoek. Αυτός είναι ο πρώτος λιμένας για πολλούς επισκέπτες, με την πλειοψηφία των πτήσεων που φτάνουν είτε από την Ευρώπη είτε από τη γειτονική Νότια Αφρική. Η Air Namibia, η Lufthansa, η South African Airways και η British Airways έχουν κανονικά προγραμματισμένες πτήσεις, με τις περισσότερες στάσεις στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Είναι επίσης δυνατό να ταξιδέψετε στη Ναμίμπια, με πολλά λεωφορεία που προσφέρουν δρομολόγια προς το Windhoek από το Γιοχάνεσμπουργκ και το Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική. Υπάρχουν επίσης λεωφορεία από τη Μποτσουάνα και τη Ζάμπια. Για τους περισσότερους επισκέπτες από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, οι βίζες της Ναμίμπια δεν απαιτούνται για διαμονές μικρότερες από 90 ημέρες. Ωστόσο, είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείτε την πλησιέστερη πρεσβεία της Ναμίμπια.

Ιατρικές απαιτήσεις

Δεν υπάρχουν υποχρεωτικά εμβόλια για τους επισκέπτες στη Ναμίμπια, εκτός εάν ταξιδεύετε από μια χώρα με κίτρινο πυρετό (οπότε πρέπει να αποδείξετε μαζί σας τον εμβολιασμό με κίτρινο πυρετό). Ωστόσο, είναι καλή ιδέα να διασφαλίσετε ότι τα εμβόλια ρουτίνας σας είναι ενημερωμένα, όπως η ηπατίτιδα Α, η ηπατίτιδα Β και ο τυφοειδής. Η ελονοσία είναι ένα πρόβλημα στη βόρεια Ναμίμπια, οπότε αν ταξιδεύετε σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιοχές, θα χρειαστεί να πάρετε προφυλακτικά κατά της ελονοσίας.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε από την Jessica Macdonald στις 7 Σεπτεμβρίου 2016.