Τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να δείτε στην Ακτής του Σκελετό της Ναμίμπια

Η ακτή Skeleton της Ναμίμπια είναι περίπου τόσο μακριά από την πεπατημένη διαδρομή όσο είναι δυνατόν να φτάσετε. Συνορεύει με τον Ατλαντικό Ωκεανό, η περιοχή εκτείνεται προς τα νότια από τα σύνορα της Αγκόλα προς τα βόρεια της παραθαλάσσιας πόλης Swakopmund - σε απόσταση περίπου 300 μιλίων / 500 χιλιομέτρων.

Το βράχο του Σκελετον, που κηρύχθηκε από τους Μπους του Ναμίμπια ως "Η Γη που έκανε ο Θωμάς", είναι ένα τρομερό τοπίο από ραγδαίους, αμμόλοφους αμμόλοφους. Στη δυτική άκρη της, η αμμουδερή θάλασσα πέφτει στον Ατλαντικό, η οποία εκτοξεύεται βίαια επάνω στην εγκαταλελειμμένη ακτή. Το Benguela Current κρατά τον παγετό στον ωκεανό και η ξαφνική συνάντηση του κρύου νερού και της καυτής ερήμου συχνά προκαλεί την εξαφάνιση της ακτογραμμής κάτω από μια πυκνή πυκνή ομίχλη. Αυτές οι ύπουλες συνθήκες έχουν απαιτήσει πολλά πλοία που διέρχονται και ως εκ τούτου η ακτή Skeleton είναι γεμάτη με τα ναυάγια πάνω από 1.000 διαφορετικά σκάφη. Είναι από τα λευκασμένα οστά των μακρά νεκρά νότια φάλαινες που παίρνει το όνομά του, ωστόσο.

Η ακτή Skeleton είναι τόσο ζοφερή και απρόσιτη, και όμως συνεχίζει να συναρπάζει τους ξένους επισκέπτες. Ως μία από τις μεγάλες ανέγγιχτες άγριας φύσης της Αφρικής, προσφέρει στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να βιώσουν τη φύση σε όλη την παρθένα γοητεία της. Η ακτογραμμή χωρίζεται σε δύο τμήματα - τη νότια ζώνη τουριστικών θέρετρων της Εθνικής Δυτικής Ακτής και το βόρειο Εθνικό Πάρκο Σκελετον Ακτή. Το πρώτο είναι προσβάσιμο με σχετική ευκολία, αν και απαιτείται άδεια. Οι πιο παρθένες περιοχές βρίσκονται στο βόρειο τμήμα και διατηρούνται με περιορισμό που επιτρέπει μόνο 800 επισκέπτες το χρόνο. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σαφάρι fly-in και ως εκ τούτου οι επισκέψεις στο Εθνικό Πάρκο Skeleton Coast είναι και οι δύο αποκλειστικές και ακριβές.

Για τον αληθινό τυχοδιώκτη, ωστόσο, η άγρια ​​φύση που περιμένει αξίζει πολύ την προσπάθεια να φτάσει εκεί.