Πώς να φτάσετε από το Πόρτο στη Μαδρίτη με λεωφορείο, τρένο και αεροπλάνο

Βγείτε από τη δεύτερη πόλη της Πορτογαλίας στην ισπανική πρωτεύουσα

Εάν επισκέπτεστε την Ισπανία, είναι μια μη-brainer να συμπιέσετε ένα πλάι ταξίδι στην Πορτογαλία για τις διακοπές σας. Η Πορτογαλία είναι πολύ φθηνότερη από την Ισπανία και πολιτισμικά πολύ διαφορετική από τη μεγαλύτερη γειτονιά της.

Αν και οι περισσότεροι επισκέπτες κατευθύνονται κατευθείαν στη Λισαβόνα , την πρωτεύουσα, για πολλούς το μεγαλύτερο δέλεαρ είναι το Πόρτο, με την περίφημη παραγωγή κρασιού του λιμανιού. Υπάρχουν μερικά μεγάλα ημερήσια ταξίδια που αξίζει να ληφθούν από το Πόρτο και οι συνδέσεις είναι καλές για να φτάσετε στη Γαλικία στη βόρεια Ισπανία.

Ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος να φτάσετε από τη Μαδρίτη στο Πόρτο;

Η Μαδρίτη και το Πόρτο είναι κακώς συνδεδεμένα με λεωφορεία και τρένα, με το ταξίδι λεωφορείου για δέκα ώρες το μόνο δρόμο σας. Δεν έχει καν πολύ νόημα να διαλύσει το ταξίδι είτε επειδή οι καλύτερες επιλογές καθ 'οδόν είναι η Salamanca στην Ισπανία ή η Coimbra στην Πορτογαλία, αλλά οι χρόνοι ταξιδιού είναι ακόμα μακρύς. Και οι δύο πόλεις είναι διάσημες πανεπιστημιακές πόλεις με κάποια όμορφη αρχιτεκτονική και μια ζωντανή φοιτητική σκηνή και αξίζει τον κόπο να σταματήσουν από μόνα τους, αλλά δεν σας σώζουν πραγματικά ανά πάσα στιγμή.

Αν δεν υπάρχουν στάσεις καθ 'όλη τη διαδρομή που σας ενδιαφέρουν, θα πρότεινα να πετάξω - είτε στο ίδιο το Πόρτο είτε στη Λισαβόνα και να πάρετε το τρένο από τη Λισαβόνα στο Πόρτο .

Πώς να φτάσετε από Πόρτο προς Μαδρίτη με αεροπλάνο

Υπάρχουν τακτικές πτήσεις από Πόρτο προς Μαδρίτη με τη Ryanair . Να είστε πάντα προσεκτικοί όταν κάνετε κράτηση με τη Ryanair, καθώς το κόστος μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο αν δεν είστε προσεκτικοί.

Το αεροδρόμιο του Πόρτο είναι καλά συνδεδεμένο με το κέντρο της πόλης με το μετρό, κάνοντας εύκολη επιλογή και πολύ πιο γρήγορα από κάθε άλλη μορφή μεταφοράς.

Πώς να φτάσετε από το Πόρτο στη Μαδρίτη με λεωφορείο και τρένο

Το ταξίδι δέκα ωρών από Πόρτο προς Μαδρίτη κοστίζει λίγο περισσότερο από 50 ευρώ. Η διαδρομή εκτελείται από την ALSA . Το λεωφορείο σταματά στη Σαλαμάνκα και το Aveiro στο δρόμο, και οι δύο αξίζει να σταματήσει αν δεν θέλετε να πάρετε όλο το ταξίδι χωρίς στάση.

Δεν υπάρχουν απευθείας τρένα. Εάν έχετε ένα τρένο και θέλετε να ταξιδέψετε με τρένο, θα χρειαστεί να αλλάξετε στην Coimbra ή να πάτε στη Λισαβόνα πρώτα. Book Rail Εισιτήρια στην Ευρώπη

Πώς να φτάσετε από το Πόρτο στη Μαδρίτη με αυτοκίνητο

Το ταξίδι 600χλμ από το Πόρτο προς τη Μαδρίτη διαρκεί περίπου έξι ώρες. Πάρτε τα A7, A24, A-52, A-6. Αυτοί είναι δρόμοι με διόδια. Πηγαίνετε μέσω της Σαλαμάνκα και σκεφτείτε μια μικρή παράκαμψη στην Κοΐμπρα.