Επισκεφθείτε την πόλη της Σαλαμάνκα

Δυόμισι ώρες βορειοδυτικά της Μαδρίτης, η Σαλαμάνκα είναι η τέλεια τελική στάση στην πορεία από την Ισπανία στην Πορτογαλία ή μια πρώτη στάση αν ταξιδεύετε αντίστροφα. Κρύο το χειμώνα και ευχάριστα θερμό το καλοκαίρι, η Σαλαμάνκα είναι μια καθαρή πόλη, διάσημη για τη νυχτερινή της ζωή και ακόμα πιο διάσημη για το πανεπιστήμιο της, και είναι πολύ δημοφιλής στους ξένους για την εκμάθηση ισπανικών.

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο βρίσκεται στο Valladolid, αν και το αεροδρόμιο της Μαδρίτης δεν είναι πολύ μακριά.

Επισκεφθείτε τη Σαλαμάνκα

Είναι καλύτερο να επισκεφθείτε το Salamcan Τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου , όπως συμβαίνει όταν η Σαλαμάνκα έχει το σημαντικό της φεστιβάλ - το Virgen de la Vega. Ο Σεπτέμβριος είναι επίσης ο μήνας κατά τον οποίο οι μαθητές επιστρέφουν στη Σαλαμάνκα, φέρνοντας πίσω ολόκληρο το σκοπό της Σαλαμάνκα. Οι χειμερινοί μήνες είναι πολύ κρύοι, οπότε αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε από το Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο, φέρτε ένα σακάκι! Όλα τα κύρια αξιοθέατα μπορούν να προβληθούν σε μια μέρα, αλλά είναι μια τόσο ευχάριστη πόλη που αξίζει τουλάχιστον δύο ημέρες.

Για κρατήσεις ξενοδοχείων και ακυρώσεων σε Salamanca.

Πρώτες εντυπώσεις

Προσεγγίζοντας την πόλη, το πιο εντυπωσιακό είναι το πόσο γεωργική είναι η γη. Καθώς εισέρχεστε στην πόλη με το λεωφορείο, το τοπίο είναι πολύ χορτώδες, με τον Νέο Καθεδρικό Ναό (δεν είναι και τόσο καινούργιο, παρεμπιπτόντως, συγκριτικά), που εμφανίζεται στην κορυφή ενός χλοοτάπητου ανάχωμα. Έχει νόημα να κατευθυνθείτε κατευθείαν στον καθεδρικό ναό και να αρχίσετε την εξερεύνηση της πόλης με μια βόλτα μέχρι την Plaza Mayor, καθώς αυτά θα είναι τα δύο σημεία αναφοράς για τη διαμονή σας στη Σαλαμάνκα.

Ξεκινώντας από την Plaza Anaya, με τον Νέο καθεδρικό ναό πίσω από εσάς (και τους αστροναύτες και τα γλυπτά του παγωτού), έχετε το Universidad Civil στα αριστερά σας (και από την άλλη πλευρά, το διάσημο Lucky Frog της Σαλαμάνκα). Περπατώντας στο c / Rua Mayor, θα έχετε την Clerecia και την Casa de las Conchas (House of Shells) στα αριστερά σας προτού φτάσετε τελικά στην Plaza Mayor.

Μέσα σε λίγους δρόμους της Plaza Mayor, θα βρείτε μια σειρά από όμορφες εκκλησίες και αρχαία κτίρια.

Τρία πράγματα να κάνουμε στη Σαλαμάνκα

Αρχικά, θαυμάστε το πώς όλα πάνε τόσο καλά μαζί, με την ομοιόμορφη αρχιτεκτονική ψαμμίτη εκπληκτικά όμορφη για κάτι τόσο συνεπή.

Στη συνέχεια, αναζητήστε το Lucky Frog στο Universidad Civil, πριν βγείτε στη γωνία και αναζητήστε τον κώνο αστροναύτη και παγωτού στο Catedral Nueva.

Τελευταία, μαθαίνετε ισπανικά στο Πανεπιστήμιο της Salamanca, το οποίο είναι ένα από τα παλαιότερα της Ευρώπης (το έκτο παλαιότερο που υπάρχει ακόμα). Οι Ισπανοί που μιλήθηκαν σε αυτόν τον τομέα είναι ένας από τους πιο αγνούς στη χώρα.

Ημερήσιες εκδρομές από τη Σαλαμάνκα

Ciudad Rodrigo, μια πόλη φρούριο που χτίστηκε ψηλά σε μια βραχώδη άνοδο, στο δρόμο προς την Πορτογαλία από τη Σαλαμάνκα. Η Ζαμόρα, μια άλλη πόλη με τείχη, απέχει μόλις μία ώρα από τη Σαλαμάνκα με λεωφορείο.

Επισκεφθείτε τη Λα Alberca οποιαδήποτε στιγμή κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους για να δείτε το χοίρο κατοικίδιων ζώων της πόλης να περιπλανηθεί στους δρόμους. Τον Ιανουάριο θα ξεχαστεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Διαβάστε περισσότερα για το Rifa del Marrano de San Anton .

Πού να πάτε μετά τη Σαλαμάνκα; Απευθυνθείτε στη Βόρεια προς Λεόν και στη συνέχεια στη Γαλικία, νοτιοανατολικά προς τη Μαδρίτη ή δυτικά προς την Πορτογαλία.

Αποστάσεις στη Σαλαμάνκα

Από τη Μαδρίτη , σχεδιάστε ένα ταξίδι 206 χιλιομέτρων. Παίρνει 2h30μ με λεωφορείο, τρένο ή αυτοκίνητο.

Από το σχέδιο της Βαρκελώνης σε ένα ταξίδι 839 χιλιομέτρων, το οποίο είναι 11 ώρες με το λεωφορείο, 11 ώρες με το τρένο, ή 9 ώρες με το αυτοκίνητο.

Από το Σεβίλλη σχεδιάζει ένα ταξίδι 462 χλμ., Το οποίο είναι 7 ώρες με το λεωφορείο ή 5χ45μ με το αυτοκίνητο.