Πώς να φτάσετε στο Λεόν από τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, το Βαγιαδολίδ, την Παμπλόνα και πολλά άλλα

Το Λεόν είναι το σημείο όπου η 'κεντρική Ισπανία' συναντά το '

Εδώ είναι οι καλύτεροι τρόποι να φτάσετε από το Λεόν στην Παμπλόνα στην Ισπανία με τρένο, λεωφορείο και αυτοκίνητο.

Εάν κατευθυνθείτε βορειοδυτικά από τη Μαδρίτη, ίσως στο δρόμο σας προς τη Γαλικία ή την Αστούρια, το Λεόν είναι μια εξαιρετική στάση στο δρόμο σας. Ο Leon εμφανίζεται στα μουσεία μου στην Ισπανία: City by City για τα τάπας μπαρ της περιοχής Barrio Humedo της πόλης.

Γιατί να επισκεφθείτε Leon και πώς να φτάσετε Leon στο δρομολόγιο σας

Το "Barrio Humedo" (κυριολεκτικά «υγρή περιοχή») φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα τάπας μπαρ στην Ισπανία - και, επιπλέον, τα tapas στο Leon έρχονται δωρεάν με κάθε ποτό που παραγγέλνετε.

Μια μικρή συμβουλή - αν και στην πλειοψηφία της Ισπανίας, η «un caña σας φέρνει τη μικρότερη μπύρα που σερβίρει το μπαρ», στο Λεόν μπορείτε να ζητήσετε κάτι ακόμα μικρότερο - «un corto». Γιατί θα θέλατε μικρότερες; Επειδή η τάπα που την συνοδεύει δεν θα είναι μικρότερη! Μπορείτε να φάτε περισσότερο για λιγότερη μπύρα με αυτόν τον τρόπο.

Ο καθεδρικός ναός του Λεόν είναι επίσης ιδιαίτερα ελκυστικός.

Επίσης, μια μεγάλη ημερήσια εκδρομή είναι στην Astorga, που φιλοξενεί ένα από τα λίγα κτίρια του Gaudi έξω από την Καταλονία.

Ένα άλλο σπουδαίο πράγμα για το Λεόν είναι η θέση του - στο μακρινό ταξίδι από τη Μαδρίτη προς το Οβιέδο ή από την πρωτεύουσα στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, ο Λεόν είναι στο δρόμο, σημαίνοντας γιατί δεν θα επισκεφτήκατε; Είναι επίσης στο δρόμο για τη Γαλικία όταν ταξιδεύει ανατολικά προς τα δυτικά, από τη Βαρκελώνη, το Burgos ή το Logroño.

Όσο δεν οδηγείτε, μια στάση στο Λεόν για μερικά ποτήρια κρασιού και μερικές τάπας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε ένα απόγευμα. Δεν χρειάζεται να μένετε πολύ στην πόλη - μια ματιά και ο καθεδρικός ναός και κάτι για φαγητό είναι αρκετό.

Εάν οδηγείτε, επισκεφθείτε το βράδυ για tapas και μείνετε τη νύχτα.

Συγκρίνετε τιμές για ξενοδοχεία σε Leon

Πώς να φτάσετε στο Λεόν από τη Μαδρίτη

Οι τιμές των εισιτηρίων τρένου μπορούν να ποικίλουν, αλλά μπορεί να είναι τόσο χαμηλές όσο 27 ευρώ. Το ταξίδι διαρκεί λιγότερο από δύο ώρες, χρησιμοποιώντας το τρένο AVE . Κάντε κράτηση εισιτήρια από την Rail Europe . Τα τρένα από τη Μαδρίτη αναχωρούν από το σταθμό Chamartin, ο οποίος δεν είναι ο κύριος σταθμός της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα για τους σταθμούς τρένων και λεωφορείων της Μαδρίτης .

Οι τιμές των λεωφορείων ξεκινούν από 25 ευρώ και διαρκούν από τρεισήμισι έως πέντε ώρες, ανάλογα με την ακριβή διαδρομή.

Βιβλίο από movelia.es . Τα περισσότερα ταξίδια αναχωρούν από τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων Estacion del Sur, αλλά τα ταχύτερα αποχωρούν από το σταθμό Moncloa.

Το ταξίδι με το αυτοκίνητο διαρκεί περίπου τρεις ώρες, ταξιδεύοντας στο A-6. Σημειώστε ότι υπάρχουν διόδια στη διαδρομή αυτή. Διαβάστε περισσότερα για την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ισπανία .

Σταματά καθ 'οδόν Το Μπούργκος και η Σαλαμάνκα είναι μόνο μικρές παρακάμψεις, αλλά χωρίς άμεση δημόσια συγκοινωνία, είναι μόνο ρεαλιστικές στάσεις όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο.

Αν ταξιδεύετε με το τρένο, σταματήστε στην Segovia στο δρόμο σας.

Πώς να φτάσετε στο Λεόν από τη Βαρκελώνη

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσετε από τη Βαρκελώνη στο Λεόν είναι με το τρένο AVE. Θα χρειαστεί να αλλάξετε τρένα στη Μαδρίτη, αλλά όλο το ταξίδι διαρκεί μόλις έξι ώρες, παρά περίπου οκτώ ώρες όταν ταξιδεύετε απευθείας. Ωστόσο, η επιλογή AVE είναι πιο ακριβή.

Το λεωφορείο διαρκεί ακόμη περισσότερο (περίπου δέκα ώρες).

Σταματά κατά τη διαδρομή Λαμβάνοντας υπόψη το μήκος της στάσης του ταξιδιού στο δρόμο είναι απαραίτητη. Η πιο γρήγορη σύνδεση είναι να πάρετε το τρένο υψηλής ταχύτητας στη Μαδρίτη και στη συνέχεια να περάσετε λίγες μέρες εκεί. Εναλλακτικά, επισκεφθείτε το Logroño και το Burgos στο δρόμο.

Οδηγίες από άλλες πόλεις στην Κεντρική και Ανατολική Ισπανία

Αν ταξιδεύετε προς βορειοδυτικά της Ισπανίας, ξεκινήστε από οποιαδήποτε από τις ακόλουθες πόλεις. Εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά, το λεωφορείο θα είναι λίγο φθηνότερο αλλά πιο αργό.

Πώς να φτάσετε από το Λεόν στην Αστούρια και τη Γαλικία

Όπως προαναφέρθηκε, Leon είναι μια μεγάλη στάση για να φτάσετε στα βορειοδυτικά της Ισπανίας.