Εθνικές ή "Τράπεζες" Διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι πρέπει να ξέρετε για τις αργίες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι εθνικές αργίες του Ηνωμένου Βασιλείου ονομάζονται αργίες. Μάθετε γιατί και πώς μπορούν να επηρεάσουν τα σχέδια διακοπών σας.

Οι εθνικές αργίες έχουν ονομαστεί αργίες στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα τέλη του 19ου αιώνα. Το όνομα προέρχεται επειδή ήταν οι ημέρες κατά τις οποίες οι τράπεζες έκλεισαν για διαπραγμάτευση. Οι υπάλληλοι της τράπεζας δεν αποχώρησαν τότε - ήταν πολύ απασχολημένοι με τις αργίες για να δουλέψουν στους λογαριασμούς και να τακτοποιήσουν τη λογιστική.

Το όνομα και η παράδοση των τραπεζών κλεισίματος εξακολούθησαν να υφίστανται στον 20ό αιώνα, παρόλο που όλα αυτά τα καθαρά λογιστικά έγιναν τώρα κατά τις κανονικές εργάσιμες ώρες. Αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει. Αυτές τις μέρες αργίες είναι απλά δικαιολογίες για μεγάλα Σαββατοκύριακα, αγορές και πωλήσεις.

Το μόνο πράγμα που δεν έχει αλλάξει είναι ότι όλες οι τράπεζες είναι κλειστές κατά τις αργίες.

Για σχεδόν οτιδήποτε άλλο, είναι δουλειά ως συνήθως. Αλλά υπάρχουν μερικά κλεισίματα ή αλλαγές στο πρόγραμμα που θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στις διακοπές σας. Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία ή τη Βόρεια Ιρλανδία, που περιλαμβάνει εθνικές εορτές, μπορείτε να περιμένετε:

Τα τρένα, τα λεωφορεία και το υπόγειο του Λονδίνου λειτουργούν με μειωμένες υπηρεσίες, γι 'αυτό είναι σημαντικό να σχεδιάσετε προσεκτικά τα ταξίδια του Bank Holiday στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το ημερολόγιο των διακοπών

Όπως και στις άλλες χώρες, η δημοτικότητα των μακριών Σαββατοκύριακων διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο σήμαινε ότι λίγες Bank Holidays γίνονται στις ίδιες ημερομηνίες από το ένα έτος στο άλλο.

Αν και οι 25 και 26 Δεκεμβρίου πέφτουν το Σαββατοκύριακο, την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη είναι οι αργίες στο Bank.

Η Βόρεια Ιρλανδία γιορτάζει δύο επιπλέον τραπεζικές αργίες:

Η Σκωτία δεν γιορτάζει τη Δευτέρα του Πάσχα ως αργία, αν και πολλοί άνθρωποι κάνουν αυτή την ημέρα. Επιπλέον, από το 2007, η Ημέρα του Αγίου Ανδρέα (Νοε.

30 ή την επόμενη Δευτέρα) είναι προαιρετική αργία. Οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα να κλείνουν, αλλά οι εργοδότες δεν πρέπει να δίνουν στους υπαλλήλους τους την ελεύθερη μέρα. Μέχρι στιγμής, είναι πολύ νωρίς για να πούμε πώς θα παρατηρηθεί αυτή η μέρα. Επιπλέον, ορισμένες από τις εποχιακές αργίες - την άνοιξη και το τέλος του καλοκαιριού - μπορούν να γιορτάσουν σε διαφορετικές ημέρες από ό, τι στην Αγγλία ή στη Βόρεια Ιρλανδία.

Βρείτε τις ακριβείς ημερομηνίες των δημόσιων αργιών του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι το 2018

Αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη των τραπεζικών διακοπών και να προγραμματίσετε τις διακοπές σας όταν δεν υπάρχουν εθνικές αργίες, οι μήνες που θα ταξιδέψουν είναι τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Ιανουάριο και Φεβρουάριο, Ιούνιο και Ιούλιο. Αλλά πιθανότατα θα συναγωνίζεστε τις σχολικές διακοπές και τι λένε οι βρετανοί για μισή διάλειμμα. Γενικά, υπάρχει ένα φθινόπωρο διάλειμμα περίπου πέντε ημερών στα τέλη Οκτωβρίου και αρχές Νοεμβρίου.

Το καλοκαιρινό ημιτελές τρέχει για πέντε ημέρες από τα τέλη Μαΐου μέχρι τις πρώτες μέρες του Ιουνίου. Και οι διακοπές του Πάσχα είναι δύο εβδομάδες. Οι επιχειρήσεις και οι τράπεζες δεν κλείνουν για αυτά τα εκτεταμένα διαλείμματα, αλλά τα αξιοθέατα - ειδικά αυτά που απευθύνονται σε οικογένειες - είναι πιθανό να είναι γεμάτα, και οι τιμές για οικογενειακά καταλύματα θα είναι υψηλότερες.