Συντριβάνια Abbey και Studley βασιλικό νερό κήπο στο Γιορκσάιρ

Ένας κήπος του 18ου αιώνα με το μοναστήρι της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς καταστρέφοντας ως αδηφάγος

Το Abbey Fountains και το Royal Water Water Garden αποτελούν ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα του Βόρειου Γιορκσάιρ όλο το χρόνο.

Αυτό που κάνει αυτό το συνδυασμένο χώρο μοναδικό είναι ότι είναι προϊόν της σχεδόν μίας εμμονής του αγγλικού εκκεντρικού και έχει το μεγαλύτερο ερειπωμένο μοναστήρι της Βρετανίας ως αδέσποτο κήπο του.

Πώς ένας απογοητευμένος πολιτικός δημιούργησε ένα αριστούργημα

Το 1693, ο John Aislabie, ένας εξέχων πολιτικός και ο βουλευτής του Tory από το Ripon, κληρονόμησε το Studley Royal, ένα κτήμα με ρίζες που χρονολογείται από το 1200.

Μερικά χρόνια αργότερα, το 1720, συμμετείχε σε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο, γνωστό ως φούσκα της Νότιας Θάλασσας, και βγήκε έξω από το Κοινοβούλιο. Μέχρι τότε είχε ανέβει στον υπουργό Οικονομικών, ένα από τα πιο ισχυρά γραφεία στη γη, οπότε η πτώση του από τη χάρη πρέπει να ήταν καταστροφική. Τον οδήγησε να αποσυρθεί στο κτήμα του τόπου όπου πέρασε τα επόμενα 21 χρόνια - την υπόλοιπη ζωή του - δημιουργώντας τον κήπο του.

Η Παρατήρηση ενός Ανθρώπου

Αξιοσημείωτο, σε μια εποχή που είδε την άνοδο των διάσημων αρχιτεκτόνων τοπίου της Αγγλίας και των κηπουρών διασημοτήτων, η Aislabie ανέπτυξε το Studley Royal Water Garden με σχεδόν καμία επαγγελματική βοήθεια.

Αυτός και ο γιος του Γουίλιαμ, και οι δύο ενθουσιώδεις ερασιτέχνες κηπουροί, σχεδίασαν τον κήπο με νερό για να εκτοξεύσουν το κτήμα με διακοσμητικές λίμνες, κανάλια και καταρράκτες, γραφικές προοπτικές και πολλούς διακοσμητικούς ναούς του 18ου αιώνα, αγάλματα και μνημεία. Δεν πήραν συμβουλές από τα κορυφαία ονόματα κηπουρικής και σχεδιασμού της ημέρας - Capability Brown και John Vanbrugh μεταξύ των πιο διάσημων.

Αντ 'αυτού, ο κηπουρός της Aislabie ήταν εργάτης κτημάτων και οι ντόπιοι εργάτες πραγματοποιούσαν το μεγαλύτερο μέρος της βαριάς ανύψωσης.

Σήμερα, το Studley Royal θεωρείται ένα από τα καλύτερα επιζώντα παραδείγματα ενός Γεωργιανού υδάτινου κήπου και ήταν ο πρώτος χώρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το Γιορκσάιρ.

Σχετικά με τη Μονή των Σιντριβάνων

Οι ταλαιπωρίες των κήπων ήταν μια μόδα στην Αγγλία του 17ου και του 18ου αιώνα.

Κάθε εξοχική κατοικία με σημαντικό κήπο είχε ένα μικροσκοπικό faux κλασικό ναό, λίγες στήλες σε ελληνορωμαϊκό στιλ ή έναν πύργο που ποτέ δεν ήταν μέρος οτιδήποτε, σχεδιασμένο για να βελτιώσει την θέα.

Όταν ο γιος του John Aislabie αποφάσισε ότι ο κήπος τους χρειάστηκε κάποια γραφικά ερείπια για να βελτιώσει την άποψη, δεν πήγε στα μισά του δρόμου. Αγόρασε τη γειτονική 900χρονη μονή Cistercial και την ενσωμάτωσε στο σχέδιο κήπου. Τώρα η μονή είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η περιοχή του National Trust πέτυχε την κατάσταση της Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1987.

Το αβαείο είναι το μεγαλύτερο μοναστήρι της Μεγάλης Βρετανίας και θεωρείται αριστοτεχνικό και τεχνικό αριστούργημα. Ένας από τους πιο δημοφιλείς τόπους του National Trust, ιδρύθηκε το 1132 από τους μοναχούς των Βενεδικτίνων. Τρία χρόνια αργότερα έγινε ένα κιστερκιανό μοναστήρι και, πριν από τη διάλυση των μοναστηριών του Henry VIII, ήταν ένα από τα πλουσιότερα στην Αγγλία.

Το Fountains Abbey είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τόπους του National Trust. Εάν δεν καταφέρετε να φτάσετε εκεί, μπορείτε ακόμα να δείτε μερικά από τα βιτρό της. κλεμμένα από τις Συντριβάνιες κατά τη διάρκεια της Αγγλικής Μεταρρύθμισης, μερικά από αυτά εγκαταστάθηκαν στο York Minster και τον καθεδρικό ναό Ripon.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας, ξεναγήστε στην περιήγηση στο μοναστήρι ή στο αβαείο και τους κήπους. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι εκδρομές προσφέρονται αρκετές φορές το μήνα.

Η κανονική είσοδος στο Abbey ισχύει αλλά οι περιηγήσεις είναι ελεύθερες .. Μην εκπλαγείτε αν συναντήσετε μια ομάδα μικροσκοπικών λευκών ανδρών. Είναι πραγματικά παιδιά σχολείου που βιώνουν μια μέρα στη ζωή του μοναστηριού - μια δημοφιλής σχολική εκδρομή.

Και ενώ είστε εκεί, μην χάσετε

Βασικά στοιχεία επισκεπτών

Διαμονή στο Abbey των Συντριβάνι

Το National Trust ενοικιάζει αρκετές εξοχικές κατοικίες και διαμερίσματα στο κτήμα. Υπάρχουν δύο πολυτελή διαμερίσματα στο Fountain's Hall, τρεις πέτρινες εξοχικές κατοικίες κοντά στην αίθουσα και το Abbey και ένα μεγάλο πέτρινο σπίτι, το Choristers House, που κοιμάται δέκα.

Βρες περισσότερα: