Ένας οδηγός ταξιδιώτη στην πόλη Campeche

Η γραφική πόλη του Campeche είναι ένα σχετικά αδιόρατο κόσμημα στον θησαυρό των προορισμών που αποτελούν τη χερσόνησο του Μεξικού Γιουκατάν .

Η πρωτεύουσα της πολιτείας Campeche, αυτή η αποικιακή πόλη κηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO το 1999. Μια ματιά εξηγεί γιατί: τα πλακόστρωτα δρομάκια, σχολαστικά ανακαινισμένες παστέλ χρωματισμένες προσόψεις στη σειρά Ισπανικών αποικιακών κτιρίων και άθικτες πέτρινους τοίχους της παλιάς πόλης (που χτίστηκε για να αποκρούσει τους πειρατές που λεηλάτησαν την πόλη τον 17ο και 18ο αιώνα) καθιστούν την ολόκληρη πόλη την καρτ-ποστάλ τέλεια.

Αν αυτό ακούγεται σαν μια συνταγή για υπερφόρτωση τουριστών, μην φοβηθείτε ότι: Το Campeche έχει μείνει ως επί το πλείστον έξω από το προσκήνιο σε αυτή τη δημοφιλή χερσόνησο, γεγονός που την καθιστά καλή επιλογή για όσους αναζητούν ανακούφιση από τα μερικές φορές γεμάτα αξιοθέατα της Riviera Maya .

Τοποθεσία

Η πόλη της Campeche βρίσκεται νοτιοδυτικά της Μερίδας και βορειοανατολικά της Villahermosa, στην πολιτεία Campeche στον Κόλπο του Μεξικού. Συνορεύει με τα κράτη Yucatan , Quintana Roo και Tabasco.

Ιστορία του Campeche

Αρχικά ένα χωριό των Μάγια που ονομάστηκε Kan pech, το Campeche αποικίστηκε το 1540 από τους Ισπανούς κατακτητές, οι οποίοι το ίδρυσαν ως σημαντικό εμπορικό λιμάνι. Αυτό έφερε την προσοχή των πειρατών, οι οποίοι έκαναν επανειλημμένες επιθέσεις στην πόλη κατά τη δεκαετία του 1600. Μια ορμή για τους Ισπανούς, βεβαίως, αλλά ένα όφελος για τον Campechanos του 20ού αιώνα, που εμπορεύεται τις ρομαντικές ενώσεις με την πειρατεία για να υποστηρίξει τον τουρισμό, ο οποίος μαζί με το ψάρεμα είναι σήμερα οι σημαντικότερες βιομηχανίες της Campeche.

Τι να δείτε και να κάνετε

Που να μείνω

Πού να φάτε και να πίνετε

Να πάρει εκεί και γύρω

Το αεροδρόμιο του Campeche βρίσκεται σε απόσταση 4 μιλίων από το κέντρο της πόλης, με πτήσεις προς και από την Πόλη του Μεξικού και άλλους προορισμούς. Λεωφορεία από διάφορους προορισμούς, όπως η Μερίδα (περίπου 4 ώρες ταξίδι) και το Κανκούν (περίπου 7 ώρες) φτάνουν στο τερματικό ADO, λίγο περισσότερο από ένα μίλι από το κέντρο της πόλης. Τα ταξί στην πόλη είναι φθηνά, περίπου 300 πέσος.

Μόλις φτάσετε στην πόλη Campeche, το ιστορικό κέντρο είναι εύκολα περιηγημένο με τα πόδια, όπως και το barrios που βρίσκεται λίγο έξω. Πολλά ξενώνες νοικιάζουν ποδήλατα και ταξί είναι διαθέσιμα στην κύρια πλατεία για μεγαλύτερα ταξίδια. Εάν είστε έτοιμοι για μια περιπετειώδη περιπέτεια, πηδήξτε σε ένα από τα τοπικά λεωφορεία της κύριας αγοράς, Mercado Principal, έξω από τα τείχη της πόλης.