Η χερσόνησος Γιουκατάν

Ανάμεσα στον Κόλπο του Μεξικού και την Καραϊβική Θάλασσα, η χερσόνησος Yucatan αποτελείται από τις μεξικανικές πολιτείες Yucatan , Campeche και Quintana Roo. Με τους παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικούς χώρους, τις γοητευτικές αποικιακές πόλεις, τα ρομαντικά haciendas και τα θέρετρα, τις όμορφες παραλίες και την ξεχωριστή κουζίνα, η χερσόνησος Yucatan είναι ένας εξαιρετικός προορισμός διακοπών.

Γεωλογία της περιοχής

Η χερσόνησος είναι ένα τεράστιο, επίπεδο ράφι ασβεστόλιθου με λεπτό στρώμα φυτικής γης.

Υπάρχουν λίγες λίμνες και τα ποτάμια είναι κυρίως υπόγεια. Ο πορώδης ασβεστόλιθος της περιοχής δημιούργησε το cenotes που αποτελούν την κύρια πηγή νερού για την περιοχή. Το χαμηλό υψόμετρο και το τροπικό κλίμα του Yucatan κάνουν τον καυτό και υγρό καιρό όλο το χρόνο.

Πολιτισμός της χερσονήσου Γιουκατάν

Αυτή είναι η πατρίδα των Μάγια , που έκτισαν πόλεις και τελετουργικά κέντρα στην αρχαιότητα και εξακολουθούν να δίνουν στην περιοχή μια ξεχωριστή πολιτιστική αίσθηση. Η γλώσσα Yucatec Maya εξακολουθεί να μιλάει εδώ, μαζί με τα ισπανικά.

Οι παραλίες

Η χερσόνησος Yucatan είναι παράδεισος για τους λάτρεις της παραλίας! Οι παραλίες στην ακτή της Καραϊβικής έχουν λευκή άμμο και εκπληκτικό μπλε τυρκουάζ νερό.

Το Κανκούν , στην πολιτεία Quintana Roo, είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός του Μεξικού. Διαθέτει σύγχρονα ξενοδοχεία και θέρετρα, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα και εμπορικά κέντρα, καθώς και όμορφες παραλίες και πολλές ευκαιρίες για να ασκούν θαλάσσια σπορ.

Η Μάγια Riviera εκτείνεται κατά μήκος σχεδόν 100 μιλίων από τις ακτές της Καραϊβικής νότια του Κανκούν και προσφέρει εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις για τους λαούς που θέλουν διακοπές στην παραλία αλλά θέλουν να αποφύγουν τα mega-resorts.

Colonial Cities

Αρχαιολογικοί Χώροι

Η χερσόνησος Γιουκατάν φιλοξενεί μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους του Μεξικού. Οι Μάγια έχτισαν εντυπωσιακές πόλεις και επισκέπτες αναρωτιούνται στις κατασκευές. Το Chichen Itza, το Uxmal, το Coba και το Tulum είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα που επισκέπτονται. Ανακαλύψτε τους αρχαιολογικούς χώρους των Μάγια της Χερσονήσου Γιουκατάν .

Οικολογικά αποθέματα

Η χερσόνησος Γιουκατάν αφθονεί σε πάρκα άγριας φύσης και φυσικά καταφύγια. Πάνω από 450 είδη πτηνών έχουν εντοπιστεί στην περιοχή, γι 'αυτό είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για πτηνοτροφία.

Πότε να επισκεφθείτε τη χερσόνησο Γιουκατάν

Η χερσόνησος του Γιουκατάν είναι ευχάριστη καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά μην ξεχνάτε ότι η περίοδος των βροχών είναι από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, γεγονός που μπορεί να μειώσει τις θερμοκρασίες που είναι γενικά αρκετά υψηλές (για τον καιρό της χερσονήσου Γιουκατάν ). Υψηλή περίοδος είναι από το Δεκέμβριο έως το Μάρτιο, έτσι υπάρχουν περισσότεροι τουρίστες γύρω από εκείνη την εποχή, και οι τιμές του ξενοδοχείου είναι υψηλότερες.