Μερίδα, πρωτεύουσα του Γιουκατάν

Η Μερίδα είναι η πρωτεύουσα του μεξικανικού κράτους του Γιουκατάν . Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του κράτους, είναι μια αποικιακή πόλη με ισχυρή πολιτιστική παρουσία των Μάγιας. Λόγω της γεωγραφικής απομόνωσής της από την υπόλοιπη χώρα, η πόλη έχει μια ξεχωριστή αίσθηση από άλλες αποικιακές πόλεις στο Μεξικό . Χαρακτηρίζεται από την αποικιακή αρχιτεκτονική, το τροπικό κλίμα, την ατμόσφαιρα της Καραϊβικής και τα συχνότερα πολιτιστικά γεγονότα. Η Μερίδα ονομάζεται μερικές φορές η "Λευκή Πόλη", λόγω των κτισμάτων της από λευκή πέτρα και την καθαριότητα της πόλης.

Ιστορία της Μερίδας

Ιδρύθηκε το 1542 από τον Ισπανό Francisco de Montejo, το Mérida χτίστηκε στην κορυφή της Maya City του T'Ho. Τα κτίρια των Μάγια αποσυναρμολογούνται και οι τεράστιες πέτρες χρησιμοποιούνται ως βάση για τον καθεδρικό ναό και άλλα αποικιακά κτίρια. Μετά από μια αιματηρή εξέγερση των Μάγια στη δεκαετία του 1840, η Μερίδα γνώρισε μια περίοδο ευημερίας ως ηγέτης στον κόσμο της παραγωγής henequén (σιζάλ). Σήμερα η Μερίδα είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη με αρχιτεκτονική αποικιοκρατίας και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.

Τι να κάνετε στη Μερίδα

Ημερήσια ταξίδια από τη Μερίδα

Το Reserve της Βιόσφαιρας Celestun βρίσκεται 56 μίλια δυτικά της Μερίδας και προσφέρει την ευκαιρία να παρατηρήσετε μια ποικιλία μοναδικών ειδών, όπως θαλάσσιες χελώνες, κροκόδειλοι, μαϊμούδες, τζάγκαρες, ελάφια και πολλά αποδημητικά πουλιά, αλλά οι περισσότεροι επισκέπτονται τα φλαμίνγκο.

Η Μερίδα είναι επίσης μια καλή βάση από την οποία μπορείτε να ανακαλύψετε τους Αρχαιολογικούς χώρους Μάγιας της χερσονήσου Yucatan, όπως οι Chichen Itza και Uxmal.

Δείπνο στη Μερίδα

Ένα μείγμα βασικών Μάγιας και ευρωπαϊκών και μεσανατολικών συστατικών, η κουζίνα Yucatecan είναι ένα εκλεπτυσμένο μείγμα γεύσεων. Δοκιμάστε κοκίτη πιπέτου , χοιρινό μαριναρισμένο σε αχίτο (annatto) και μαγειρεμένο σε λάκκο, relleno negro , γαλοπούλα μαγειρεμένο σε μαύρη πικάντικη σάλτσα και queso relleno , "γεμιστό τυρί".

Διαμονή

Το Mérida διαθέτει μερικά καλά οικονομικά ξενοδοχεία που είναι άνετα και σε βολική τοποθεσία. Διαθέσιμες είναι επίσης πολλές επιλογές, όπως:

Η νυχτερινή ζωή του Μέριδα

Η Μέριδα έχει πολλά να προσφέρει στον τρόπο διασκέδασης, με πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις τέχνης που λαμβάνουν χώρα όλο το χρόνο. Χρονοδιάγραμμα εκδηλώσεων του Συμβουλίου της πόλης Merida (στα ισπανικά).

Μερικά δημοφιλή κλαμπ και μπαρ:

Να πάρει εκεί και να πάρει γύρω

Αεροπορικώς: Το αεροδρόμιο Merida, το διεθνές αεροδρόμιο Manuel Crescencio Rejón (κωδικός αεροδρομίου: MID) βρίσκεται στο νότιο άκρο της πόλης.

Από την ξηρά: Η Μέριδα είναι προσβάσιμη από το Κανκούν σε 4 ή 5 ώρες στον αυτοκινητόδρομο 180.

Η υπηρεσία λεωφορείων προσφέρεται από την εταιρεία λεωφορείων ADO.

Πολλά γραφεία στην Μερίδα προσφέρουν δραστηριότητες και ημερήσιες εκδρομές στις γύρω περιοχές. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε αυτοκίνητο για να εξερευνήσετε την περιοχή ανεξάρτητα.