Δοκιμάστε περισσότερα πιάτα σε μενού Degustation

Η γευσιγνωσία είναι ένας γαλλικός μαγειρικός όρος που αναφέρεται στη δειγματοληψία μιας σειράς μικρών πιάτων που εξυπηρετούνται το ένα μετά το άλλο. Ο όρος περιλαμβάνει επίσης ιδέες όπως η απόλαυση των τροφίμων με όλες τις αισθήσεις, η εκτίμηση των συστατικών και οι τεχνικές ικανότητες του σεφ και η απόλαυση των τροφίμων με καλή παρέα.

Αυτά τα μενού γευσιγνωσίας είναι μια δημοφιλής επιλογή στα εστιατόρια σήμερα, ιδιαίτερα τα κέντρα υψηλής ποιότητας, επιτρέποντας στον σεφ να παρουσιάσει τα πιάτα και τις τεχνικές του υπογραφής.

Ένα γεύμα γευσιγνωσίας λαμβάνει συχνά χώρα κατά τη διάρκεια αρκετών ωρών, με οτιδήποτε έως είκοσι μαθήματα μικρών δαγκωμάτων που συχνά συνδυάζονται με κρασιά.

Υπάρχουν και άλλες χρήσεις για αυτόν τον όρο, όπως ίσως βρείτε ότι χρησιμοποιείται για τη δειγματοληψία μιας σειράς παραδοσιακών τυριών σε ένα εστιατόριο ή όταν γίνεται αναφορά σε τάπας ισπανικού τύπου, αν και τα τάπας δεν είναι ένα μενού όπως οι παραδοσιακές γαλλικές γευσιγνωσίες.

Πού να βρείτε μενού Degustation

Ενώ βρίσκετε ένα εστιατόριο που σερβίρει παραδοσιακή γεύση οκτώ ή περισσότερων ποτών μπορεί να είναι δύσκολο για τον ταξιδιώτη του προϋπολογισμού, πολλά εστιατόρια σε πόλεις σε όλο τον κόσμο προσφέρουν συχνά αυτόν τον ειδικό τρόπο εξυπηρέτησης του μενού τους.

Πολλές εγκαταστάσεις σε "προορισμούς τροφίμων" όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Σικάγο και η Νέα Υόρκη εξυπηρετούν επίσης μικρότερα μενού γευσιγνωσίας που περιλαμβάνουν μόνο έξι έως εννέα μαθήματα - συνήθως με δύο μαθήματα θαλασσινών, κόκκινου κρέατος, επιδόρπια και λαχανικά ή πλευρές.

Επιπλέον, τα εστιατόρια high-end είναι πιο πιθανό να διαθέτουν αυτά τα αποκλειστικά μενού για να δείξουν τη μαγειρική επιδεξιότητα του σεφ της κουζίνας. ενώ τα ακριβά αυτά τα προσεκτικά σχεδιασμένα μενού προσφέρουν μια μοναδική γευστική εμπειρία σε αντίθεση με ένα τυπικό (ακόμη και νόστιμο) γεύμα αλλού.

Η αμερικανική γευσιγνωσία: Μενού γευσιγνωσίας

Ενώ η γαλλική παράδοση της γευσιγνωσίας επικεντρώνεται σε μια προσεκτικά επιμελημένη εμπειρία με επίκεντρο τις αισθήσεις, το γευστικό σύστημα, τη μαγειρική μαγεία και την εξαιρετική εταιρεία, πολλά αμερικανικά εστιατόρια υιοθέτησαν τις παραδόσεις δειγματοληψίας πολλαπλών πιάτων σε ένα λιγότερο επιμελημένο περιβάλλον.

Αυτά τα γεύματα, που ονομάζονται μενού γευσιγνωσίας, προσφέρονται σε εστιατόρια σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και μπορούν να κυμανθούν από κάτω από $ 100 έως πάνω από $ 300 ανά άτομο - ανάλογα με το πού τρώτε και αν παίρνετε ένα ζευγάρωμα ποτών. Συνήθως επιδεικνύουν επίσης τη μαγειρική κυριαρχία του επικεφαλής σεφ, αλλά το περιβάλλον και οι έννοιες της γευσιγνωσίας δεν αποτελούν τυπικά μέρος της υπηρεσίας.

Παρόλο που ίσως να μην έχετε την ίδια γαλλική εμπειρία με μια γευσιγνωσία με ένα αμερικανικό μενού γευσιγνωσίας, θα έχετε ακόμα τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα ευρύ φάσμα μοναδικών πιάτων, όπως μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, διατάζοντας έτσι τον τρόπο αντί να επιλέξετε ένα ενιαίο ενθυμό. Μερικοί θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε από δύο ή τρία εισόδους της επιλογής σας στο κανονικό μενού και να σας χρεώσουμε λίγο περισσότερο για μια τιμή "μενού γευσιγνωσίας".

Αν ταξιδεύετε στην εγχώρια αγορά, οι πιθανότητες είναι ότι οποιαδήποτε πόλη θα επισκεφθείτε θα έχει πολλά εστιατόρια για να επιλέξει από αυτή την προσφορά σταθερές τιμές για ένα γεύμα πολλαπλών πορειών. Ορισμένα εστιατόρια μπορεί να ειδικευτούν ακόμη και σε αυτόν τον τύπο υπηρεσίας, ενώ άλλοι απλώς το χαρακτηρίζουν ως ένα πρόσθετο στοιχείο μενού μετά τις εισόδους και τις πλευρές. Να είστε βέβαιος να ελέγξετε μπροστά αν έχετε ένα αγαπημένο εστιατόριο στο μυαλό-μπορεί να έχουν ακριβώς μια συμφωνία για σας.