Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Μεξικό;

Δεν υπάρχει πραγματικά κακός χρόνος να επισκεφθείτε το Μεξικό, αλλά ορισμένες περιόδους του έτους μπορεί να απευθύνονται σε διαφορετικούς ανθρώπους περισσότερο από άλλους και ορισμένοι προορισμοί μπορεί να είναι καλύτεροι σε ορισμένες χρονικές στιγμές του έτους. Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που θα θέλετε να λάβετε υπόψη κατά τον προγραμματισμό της χρονικής στιγμής του ταξιδιού σας στο Μεξικό: θα θέλετε να έχετε μια ιδέα για τον καιρό, για κάθε φεστιβάλ και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κατά την επίσκεψή σας και είτε είναι υψηλή ή χαμηλή σεζόν.

Μάθετε τι να περιμένετε στις διαφορετικές εποχές: Χειμώνας | Άνοιξη | Καλοκαίρι | Πτώση

Ο καιρός

Αν και πολλοί άνθρωποι συνδέουν το Μεξικό με ζεστό καιρό, είναι μια μεγάλη χώρα με ένα ευρύ φάσμα κλιματικών ζωνών και συνθηκών. Ο καιρός στο επίπεδο της θάλασσας τείνει να είναι ζεστός σε ζεστό όλο το χρόνο, καθιστώντας τον για όλο το χρόνο παραλία (πόσο βολικό!) Ενώ σε υψηλότερες υψόμετρο ο καιρός μπορεί να πάρει ψυχρός σε εντελώς κρύο τους χειμερινούς μήνες, ειδικά από το Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο . Η βροχερή περίοδος στο κεντρικό και το νότιο Μεξικό πέφτει κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αλλά σε ορισμένες περιοχές, ιδιαίτερα στο βορρά, κατά μήκος των συνόρων με τις Ηνωμένες Πολιτείες και κατά μήκος της χερσονήσου Baja της Καλιφόρνιας , μπορεί να διαρκέσει χρόνια χωρίς να βρέχει.

Τα παραθαλάσσια θέρετρα του Μεξικού τείνουν να είναι πιο ευχάριστα από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο (από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο μπορεί να είναι πολύ ζεστό και υγρό) - και πρέπει να έχετε κατά νου ότι η εποχή των τυφώνων διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα για τον καιρό στο Μεξικό και δείτε τις ετήσιες υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες για διάφορες περιοχές του Μεξικού: Ο καιρός στο Μεξικό .

Φεστιβάλ και εκδηλώσεις

Αν θέλετε να ζήσετε μια από τις πολλές φαιστάκιες που πραγματοποιούνται στο Μεξικό, θα πρέπει ο χρόνος σας να συμπέσει με το ένα. Μερικοί άνθρωποι ονειρεύονται να γίνουν μάρτυρες ενός από τους μοναδικούς εορτασμούς του Μεξικού, όπως η Ημέρα των Νεκρών , το φεστιβάλ Radish, ή μάρτυρες φυσικών γεγονότων, όπως η ετήσια μετανάστευση πεταλούδας Monarch , ή η απελευθέρωση θαλάσσιων χελωνών μωρών στην παραλία.

Αν θέλετε να λάβετε μέρος σε μία από αυτές τις εκδηλώσεις, θα θέλετε να σχεδιάσετε ανάλογα τη χρονική στιγμή των διακοπών σας στο Μεξικό. Από την άλλη πλευρά, εάν οι ιδανικές διακοπές σας στο Μεξικό περιλαμβάνουν ειρήνη, ηρεμία και χαλάρωση, ίσως θέλετε να σχεδιάσετε το ταξίδι σας για να αποφύγετε οποιαδήποτε από αυτές τις άλλες εκδηλώσεις. Φυσικά, υπάρχουν κάποιες θέσεις όπου μπορείτε να βρείτε την ειρήνη και την ησυχία όλο το χρόνο - ελέγξτε τις μυστικές παραλίες του Μεξικού (ίσως όχι τόσο μυστικές πια, αλλά σίγουρα θα είναι λιγότερο γεμάτοι από τις πιο δημοφιλείς περιοχές θέρετρου!).

Υψηλή περίοδος και χαμηλή περίοδος

Κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών τα Χριστούγεννα , το Πάσχα και τους καλοκαιρινούς μήνες, οι μεξικανικές οικογένειες προτιμούν να ταξιδεύουν και μπορείτε να βρείτε τα λεωφορεία και τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, γι 'αυτό κρατήστε αυτό κατά νου όταν προγραμματίζετε το ταξίδι σας στο Μεξικό. Συμβουλευτείτε τον κατάλογο των εθνικών αργιών του Μεξικού, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε ποιοι εορτασμοί συμβαίνουν και πότε. Οι προορισμοί για τις παραλίες μπορεί να είναι πολύ γεμάτοι κατά τη διάρκεια της διάλειμμα . Για λιγότερα πλήθη και καλές προσφορές, θα πρέπει να ταξιδέψετε σε άλλες εποχές ή σε άλλους προορισμούς. Δείτε τις συμβουλές μας για να αποφύγετε τα πλήθη άνοιξης του Μεξικού .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να περιμένετε όσον αφορά τον καιρό και τα γεγονότα για κάθε μήνα του έτους, ανατρέξτε στον οδηγό Month-by-Month για το Μεξικό .