Η ζώνη σκληρότητας των φυτών του Long Island

Ποιες ζώνες USDA καλύπτουν το Nassau και το County Suffolk στη Νέα Υόρκη

Όλος ο Long Island βρίσκεται στις ζώνες USDA 7A και 7b των φυτών USDA, οι οποίες παρουσιάζουν ετήσιες μέσες ελάχιστες θερμοκρασίες από 0 έως 10 F.

Με εξαίρεση το Montauk στα ανατολικά σύνορα και ένα τμήμα του Bay Shore στα δυτικά σύνορα, η κομητεία Suffolk κατατάσσεται σχεδόν εξ ολοκλήρου ως ζώνη USDa 7a, ενώ η κομητεία Nassau, με εξαίρεση το Hicksville και το μεγαλύτερο μέρος του βορειοανατολικού τμήματος του νομού, είναι ταξινομημένο ως USDA Zone 7b.

Εάν σχεδιάζετε την κηπουρική στο κατώφλι σας στο Nassau ή το County Suffolk στο Long Island της Νέας Υόρκης, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι πολλοί κατάλογοι σπόρων, περιοδικά κηπουρικής, βιβλία και φυτώρια θα σας πουν σε ποιες ζώνες μπορεί να αναπτυχθεί επιτυχώς το καθένα από τα διάφορα φυτά.

Παρόλο που όλες οι τοποθεσίες στο Long Island πέφτουν στις Ζώνες 7a και 7b, είναι καλή ιδέα να ελέγξετε ξανά τη διεύθυνση κατοικίας σας εισάγοντας τον ταχυδρομικό κώδικα στον Finder ZoneA Hardness Zone Finder της National Gardening Association.

Χάρτες και εργαλεία ζώνης σκληρότητας φυτών

Κηπουροί γνωρίζουν ότι δεν είναι κάθε φυτό, λουλούδι ή δέντρο θα ευδοκιμήσουν σε κάθε κλίμα . Για να διευκολύνει το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA) να δημιουργήσει έναν χάρτη των Ηνωμένων Πολιτειών και έδωσε έναν αριθμό και επιστολή σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές σύμφωνα με τις μέσες ετήσιες ελάχιστες θερμοκρασίες τους.

Αυτές οι περιοχές, οι οποίες ονομάζονται ζώνες ανθεκτικότητας, χωρίζονται χωριστά κατά 10 βαθμούς Φαρενάιτ και κυμαίνονται από τη ζώνη Ια, η οποία έχει μέση ελάχιστη θερμοκρασία από -60 έως -55 F και ανεβαίνει στη ζώνη 13b όπου η μέση ελάχιστη θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 65 και 70 ΦΑ.

Μια παλαιότερη έκδοση του χάρτου ζωνών ασφαλείας του USDA, που δημιουργήθηκε το 1960 και εξακολουθεί να ισχύει το 1990, έδειξε 11 διαφορετικές ζώνες στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια, το 2012, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ δημιούργησε ένα νέο Χάρτη Ζώνης Ρυζέλτισης, από εύρος 10 βαθμών έως εύρος πέντε βαθμών.

Εκτός από τον χάρτη USDA, το Εθνικό Ίδρυμα Ημέρας Άργους δημιούργησε το δικό του Χάρτη Ζώνης Φυτοθεραπείας το 2006, βασίζοντας τις αποδόσεις τους σε δεδομένα που συλλέχθηκαν από 5.000 εθνικούς σταθμούς κέντρων κλιματικών δεδομένων σε ολόκληρη τη χώρα. Μπορείτε να κατεβάσετε μια έκδοση υψηλής ανάλυσης του χάρτη στην ιστοσελίδα του Arbor Day Foundation και να κάνετε μεγέθυνση στο Long Island ή να ελέγξετε τη συγκεκριμένη ζώνη του σπιτιού σας χρησιμοποιώντας το εργαλείο αναζήτησης ζώνης.

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την ανθεκτικότητα των φυτών

Μερικοί κηπουροί θα υποστήριζαν ότι δεν μπορείτε να βασίζεστε αποκλειστικά στις θερμοκρασίες σε μια περιοχή για να μετρήσετε πόσο πιθανό είναι να επιβιώσουν τα φυτά. Υπάρχουν και άλλες κλιματικές μεταβλητές που πρέπει να ληφθούν υπόψη, συμπεριλαμβανομένης της ποσότητας βροχοπτώσεων σε μια δεδομένη εποχή, της υγρασίας σε μια περιοχή και της θερινής θερμότητας.

Επιπλέον, ένας χειμώνας όπου το χιόνι καλύπτει το έδαφος και πολλά φυτά μπορεί να έχουν ευεργετική επίδραση και η αποστράγγιση ή η έλλειψη εδάφους είναι επίσης ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας για το κατά πόσον ένα συγκεκριμένο είδος φυτού επιβιώνει σε μια δεδομένη περιοχή.

Ως αποτέλεσμα, ορισμένοι Long Islanders θα συμβούλευαν να αγοράσουν φυτά που βρίσκονται στη Ζώνη 6 - που είναι ψυχρότερη από την "επίσημη" ζώνη Long Island 7 - μόνο σε περίπτωση που συμβαίνει ένας εξαιρετικά κρύος χειμώνας. Με αυτόν τον τρόπο, πιστεύουν ότι αυτά τα σκληρότερα φυτά θα περάσουν από τον παγωμένο καιρό, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει.