Ένας πράσινος οδηγός για τη Χαβάη

Πού να μείνετε και τι να κάνετε στην 50η πολιτεία της Αμερικής

Υπάρχει ένα ιδιαίτερο ρητό στη Χαβάη γλώσσα: Malana 'Aina.

Αυτό σημαίνει: γ είναι για τη γη . Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην 50η πολιτεία της Αμερικής - 2.467 μίλια μακριά από την ηπειρωτική Καλιφόρνια. Η πολιτεία της Χαβάης αποτελείται από οκτώ χωριστά νησιά: Niihau, Kauai, Oahu, Maui, Molokai, Lanai, Kahoolawe και το μεγάλο νησί της Χαβάης. Συνολικά, η Χαβάη φιλοξενεί περίπου 1.42 εκατομμύρια κατοίκους.

Παρόλο που έχει το μερίδιό του σε πόλεις και κινηματογραφικές αίθουσες, ταχυδρομεία και καταστήματα τροφίμων, η Χαβάη είναι πραγματικά ένα απομονωμένο ηφαιστειακό αρχιπέλαγος στο κέντρο του Ειρηνικού.

Επίσης φιλοξενεί αναμφίβολα μερικές από τις πιο εκπληκτικές φύσεις του πλανήτη - τραχιά ψηλά βράχια, παραλίες με χρυσό, κόκκινη και μαύρη άμμο και ζώα μοναδικά για τα νησιά, όπως το Hawaiian Hoary Bat.

Για τους ντόπιους, η Μητέρα Φύση δεν βρίσκεται στο βάθος της καθημερινής τους ζωής. Αντ 'αυτού, είναι συνυφασμένη με την πνευματικότητα, τον πολιτισμό και τις καθημερινές δραστηριότητες.

Κατά ειρωνικό τρόπο, οι Χαβάηδες δεν έχουν συγκεκριμένη έκφραση για αλληλεπίδραση με τη φύση, όταν στις εκφράσεις της αγγλικής γλώσσας, όπως "Ας παίξουμε έξω!" είναι κοινά. Ο λόγος γι 'αυτό; Επειδή δεν πιστεύουν ότι είναι ξεχωριστά από τη φύση.

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ:

Η Χαβάη μπορεί να φανεί ανέφικτη για να επισκεφθεί από την ηπειρωτική χώρα. Μπορείτε να προσθέσετε το κόστος -την πτήση, το margaritas δίπλα στην πισίνα, τα φανταχτερά θέρετρα στην παραλία? ξαφνικά το όνειρο του παραδείσου παραμένει ακριβώς αυτό: ένα όνειρο.

Αλλά με πολυτελή αλλά οικονομικά προσιτά οικονομικά καταλύματα διαθέσιμα, η ονειροπόληση που έχετε από τις παραλίες με λευκή άμμο και τις γωνιές του Jurassic Park της The Na Pali Coast είναι πιο εφικτή από ό, τι νομίζετε.

Εδώ είναι οι επιλογές μας για καταλύματα στα νησιά της Χαβάης.

-----

Το Hilton Garden Inn Waikiki Beach

Η Χονολουλού είναι το καταφύγιο της Χαβάης, και παρόλο που είναι τεχνικά μια «πόλη», εξακολουθεί να αισθάνεται γραφικό και συνδέεται με τα βουνά και τις παραλίες που την περιβάλλουν. Μια από τις αγαπημένες μας προσιτές προσφορές στο νησί Oahu είναι το πρόσφατα ανακαινισμένο Hilton Garden Inn Waikiki Beach στη Χονολουλού, το 700ο Hilton Garden Inn στον κόσμο. Είναι επίσης ο μεγαλύτερος στον κόσμο με 623 δωμάτια!

Και όταν λέμε "πρόσφατα ξανάνοιχτα", το εννοούμε - είμαστε οι πρώτοι επισκέπτες που βιώνουν τα δωμάτια, τα κρεβάτια, τις βεράντες με τη βέλτιστη θέα στο κέντρο της Waikiki και το λαμπρό μπλε της παραλίας Waikiki.

Το Hilton Garden Inn σας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσετε τη φυσική ομορφιά και πολλά αξιοθέατα της Waikiki, αλλά σε ένα φιλικότερο προς τον προϋπολογισμό ύφος. Η παραλία απέχει πέντε με δέκα λεπτά με τα πόδια, μέσα από το ασφαλές και γραφικό κέντρο της πόλης.

Η ανακαίνιση εκδηλώνεται σε μια μοντέρνα, εκλεπτυσμένη και κομψή εμφάνιση. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες στο ξενοδοχείο εξακολουθούν να αναφέρουν το σπίτι του, το κράτος Aloha. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν τις ψηλές ξύλινες οροφές, που πλαισιώνουν εκτυπώσεις χαβανέζικων kapa στο ξύλο και μια παλέτα χρωμάτων που αποτίει την ομορφιά των νησιών με φυσικά υλικά, τελειώματα και υφές.

Συγκεκριμένα, το ξενοδοχείο έχει ξανασχεδιαστεί από μέσα προς τα έξω, με σκοπό να προσφέρει στους επισκέπτες την άνεση να μην έχουν εγκαταλείψει ποτέ το σπίτι τους, με αυθεντική Χαβάη αισθητική που δεν τους επιτρέπει να ξεχνούν ότι έφυγαν! Τα περισσότερα δωμάτια περιλαμβάνουν μπαλκόνι με έπιπλα σαλονιού. Τα δωμάτια στα επάνω επίπεδα διαθέτουν εκπληκτική θέα στον ωκεανό ή στην πόλη. Προχωρήστε στην οροφή για τη θερμαινόμενη πισίνα και το χώρο ηλιοθεραπείας και ίσως απολαύσετε ένα κοκτέιλ φρουτώδες στο μπαρ της πισίνας.

Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης μια αίθουσα συσκέψεων με φωτεινό χώρο συσκέψεων για μέχρι 30 άτομα, αν ψάχνετε να εργαστείτε ενώ βρίσκεστε στον παράδεισο.

Μια χαλαρή πεντάλεπτη βόλτα από την κύρια περιοχή του θέρετρου θα σας οδηγήσει στις πεντακάθαρες παραλίες που κάνουν την Waikiki πρωταρχικό προορισμό για όσους αναζητούν λίγο παράδεισο. Ξεκινήστε τη μέρα σας στο Holoholo Cafe & Market, ένα μπουτίκ καφέ και μια αγορά που συνδέεται με το ξενοδοχείο. Πιάσε ένα lattes καρύδας και κρουασάν πριν ξεκινήσει η περιπέτεια της ημέρας. Μετά από ένα μάθημα σερφ, ή ίσως ένα παιχνίδι γκολφ στο κοντινό γήπεδο γκολφ Ala Wai, ή καγιάκ, κολύμβηση με αναπνευστήρα, ιππασία, επιβίβαση με κουπί, καταδύσεις, κολύμπι με καρχαρίες, για να αναφέρουμε μερικές, κατευθυνθείτε προς την Waikiki Shopping Plaza για κάποια θέση -αγορές. Φροντίστε να κάνετε μια παράκαμψη μέσω του εστιατορίου στο κέντρο της πόλης Waikiki και της σκηνής νυχτερινής διασκέδασης πριν επιστρέψετε στο νέο σας μοντέρνο δωμάτιο για να ξεκουραστείτε για την επόμενη μέρα περιπέτειας.

Το Hilton Garden Inn Kauai / Wailua Bay

Όταν ταξιδεύουν διακοπές στη Χαβάη, είναι σπάνιο να παραμείνουν φυτευμένοι σε ένα νησί. Μια απλή πτήση 40 λεπτών από τη Χονολουλού σας φέρνει στο νησί γνωστό παγκοσμίως ως "το πράσινο νησί" - Kauai! Εδώ, μείνετε στο Hilton Garden Inn Kauai / Wailua Bay. Αυτό είναι το μόνο ξενοδοχείο με επώνυμα σήματα Hilft στο νησί της Χαβάης και ξανάνοιξε τις πόρτες του τον Απρίλιο, μετά από μια επανεγκατάσταση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ξενοδοχείο επιτρέπει στους επισκέπτες να ξεκουραστούν σε άνεση και στυλ σε ένα από τα 216 πλήρως ανακαινισμένα δωμάτια, σουίτες και εξοχικές κατοικίες. Ανοίξτε τα παράθυρα για το αεράκι του κόλπου για να μπείτε μέσα, υπενθυμίζοντας ότι αυτό είναι παράδεισος. Στην παραλία δίπλα στον ποταμό Wailua, η βολική, κεντρική τοποθεσία του ξενοδοχείου προσφέρει την ευκολία σε όλες τις γοητευτικές τσέπες του νησιού. Προχωρήστε στη βόρεια ακτή για τα πανέμορφα τοπία της Hanalei ή κατευθυνθείτε νότια για να κάνετε ηλιοθεραπεία στην ευχάριστη θέση στην πανέμορφη παραλία Poipu - αφαιρέστε την αναπνοή σας από την όψη του φαραγγιού Waimea και ολοκληρώστε τις περιπέτειές σας με Puka Dog, ένα λουκάνικο ψημένο στο χαβανέζικο γλυκό ψωμί και ξεσκονισμένο με τη σάλτσα μανταρίνι σκόρδου.

Για μια πιο χαλαρωτική μέρα, επωφεληθείτε από τις νέες παροχές του ξενοδοχείου, όπως εστιατόριο, σαλόνι και γυμναστήριο. Σιγουρευτείτε ότι δεν θα χάσετε την τελετή της πολιτιστικής ανατολής της Χαβάης, που το ξενοδοχείο παρέχει τρεις μέρες την εβδομάδα, ακριβώς πάνω στο νερό, για να πει "Thank You" στη Μητέρα Γη για το μωσαϊκό των χρωμάτων στον ουρανό και ο ήλιος να ξυπνά για άλλη μια φορά ημέρα.

-----

Το Hilton ως εμπορικό σήμα κάνει μια τεράστια προσπάθεια για τη διατήρηση του περιβάλλοντος. Το Hilton Worldwide έχει μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 14,5% από το 2009. Η "Living Sustainable Campaign" της Hilton βοηθά στην εκπαίδευση των μελών της ομάδας Hilton και στους συνεργάτες franchise για υπεύθυνες ενεργειακές πρακτικές παρέχοντας παραδείγματα που αναπτύσσονται από τους συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο για τη βελτίωση των καθημερινών λειτουργιών τους και εμπνέοντας συλλογική δράση .

Ο στόχος είναι να δοθεί έμφαση στις αλλαγές που οδηγούν τις επιδόσεις στην ενέργεια, το νερό και τα απόβλητα. Όπως δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου του Hilton, "Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου κάθε έτους, κάθε μέλος της ομάδας Hilton και υπάλληλος franchise ενθαρρύνονται να εφαρμόζουν αλλαγές χαμηλού ή μη κόστους που οδηγούν την ενεργειακή απόδοση και προσφέρουν αυξημένη αξία για να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων μας για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας .Τα ξενοδοχεία οφείλουν επίσης να παρακολουθούν και να ολοκληρώνουν έργα βελτίωσης κάθε χρόνο, επιτρέποντάς μας να αποκαλύψουμε και να μοιραστούμε τις γνώσεις και τις βέλτιστες πρακτικές από περισσότερα από 4.800 έργα ενεργειακής απόδοσης. "

-----

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ:

Kauai:

Glide N Ride Tour, Εκδρομές Princeville Ranch Εάν υπάρχει ένα πράγμα που το Glide N Ride Tour στο Princeville αποδεικνύει, είναι ότι υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόπος να ζήσετε την πλούσια ομορφιά του φυσικού τοπίου του Kauai, και το καθένα είναι εξίσου συναρπαστικό το τελευταίο. Συνδυάζοντας μια χαλαρή βόλτα με άλογο, όπου τα βοσκοτόπια ανοίγουν σε μαγευτική θέα στο βουνό και στο ωκεάνιο τοπίο του νησιού, με μια περιπετειώδη περιπέτεια φερμουάρ που περιβάλλεται από την άκρη μιας κοιλάδας και απέναντι από το καταπράσινο δένδρο, η περιήγηση σίγουρα θα σας δώσει ένα εμπλουτισμένη προοπτική της φυσικής ομορφιάς του νησιού. Οι έμπειροι οδηγοί θα είναι μαζί σας σε όλη την περιπέτεια, καλά εξοπλισμένοι για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την ιστορία του ράντσο και του καουμπόη, καθώς και να διδάξουν για κάποια από τη φυσική χλωρίδα και πανίδα που βλέπετε κατά μήκος του δρόμου.


Εκστρατεία Na Pali Raft, Captn Andy Τα καταγάλανα νερά της Χαβάης γοητεύουν καθώς είναι μυστηριώδη, αλλά η ημερήσια εκστρατεία Na Pali Raft της Captain Andy προσφέρει στους ταξιδιώτες που αναζητούν συγκινήσεις την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την "έξοδο και ροή" των παρθένων υδρόβιων τοπίο της ακτής Na Pali στο Kauai. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας έξι ωρών που ξεκινάει μετά από οδηγίες για καταδύσεις, θα περάσετε από θαλάσσιες σπηλιές, ντους σε δροσιστικούς, πανέμορφους καταρράκτες και εξερευνήστε το σύνθετο, γεμάτο ζωή σύστημα των υφάλων, το οποίο βασίστηκαν οι αρχαίοι Χαβάοι. Εάν ο καιρός το επιτρέπει, ο οδηγός σας θα σας μεταφέρει στην απομακρυσμένη παραλία του Nualolo Kai για περισσότερες περιπέτειες για κολύμβηση με αναπνευστήρα, καθώς και για εκπαιδευτική πεζοπορία στα ερείπια ενός χαβανέζικου ψαροχώρου που χρονολογείται από 800 χρόνια.


Blue Hawaiian Helicopter Tours Για περισσότερα από 25 χρόνια, η Blue Hawaiian Helicopter Tours έχει λάβει την κριτική αναγνώριση ως ηγέτης στις αεροπορικές εκδρομές και η μόνη που εξυπηρετεί και τα τέσσερα μεγάλα νησιά της Χαβάης. Τα ελικόπτερα παραμένουν στην πρώτη γραμμή της πρωτοποριακής καινοτομίας και διαθέτουν 60 πόδια πανοραμικής γυαλί για να εξασφαλίσουν μια καθαρή θέα σε εκπληκτική θέα. Το ταξίδι σας ξεκινάει με μια πτήση στην κοιλάδα Hanapepe και στη συνέχεια συνεχίζεται για Mana Waiapuna, που συνήθως αναφέρεται ως "Jurassic Park Falls". Έπειτα, φτάνετε στο φαράγγι Olokele πριν μετακινηθείτε στο φαράγγι Waimea, το περίφημο «Grand Canyon of the Pacific» όπου θα εξερευνήσετε πολλούς κρυφός καταρράκτες.

Στη συνέχεια, το γλυπτό αριστούργημα της ακτής Na Pali δίνει τη θέση του στους βράχους του Μπαλί Hai, καθώς και τα παρθένα γαλανά νερά του κόλπου Hanalei και την περιοχή Princeville Resort. Παρόλο που τα στομάχια μας ίσως έχουν πέσει λίγο κατά τη σκέψη ότι βρίσκονται σε τόσο μεγάλο ύψος σε ένα τόσο μικρό όχημα, ο φόβος μας απλά διαλύθηκε μόλις βγούμε από το έδαφος. Ο καπετάνιος μας ζούσε και τα γεγονότα και τους θρύλους της Χαβάης στο τοπίο, κάνοντας το ταξίδι να αισθάνεται σαν να πετούσαμε μέσα από τις σελίδες ενός επικού μυθιστορήματος φαντασίας. Επισκεφθήκαμε ακόμη και το Mt Waialeale, στην καρδιά του αρχαίου ηφαιστείου, γνωστό ως το πιο υγρό σημείο στη γη για τις μέσες βροχοπτώσεις των 450-500 ίντσες ετησίως.


Koloa Zipline Tour Βγείτε ψηλά πάνω από την ποικιλόμορφη, απαράμιλλη ομορφιά της περιοχής Grove Farm του Kauai, με τον κορυφαίο χειριστή του διπλανιού του νησιού. Koloa Zip Line ας δούμε τους επισκέπτες να εξερευνήσουν την απίστευτη ομορφιά της νότιας ακτής του Kauai καθώς γλιστρούν και άνεμοι πάνω από 22.000 στρέμματα από ό, τι κάποτε ήταν η πρώτη φυτεία ζάχαρης της Χαβάης. Με 8 εξίσου συναρπαστικές γραμμές ziplining (συμπεριλαμβανομένων 3 από τις μακρύτερες στο νησί, όπως η Waita Zip Line που εκτείνεται μισό μίλι!), Θα βιώσετε όλες τις πτυχές της εκπληκτικής ομορφιάς της γης πετάζοντας μέσα από τη ζούγκλα, πάνω από το δάσος και πέρα ​​από το νερό.

Waikiki:

Pearl Harbor - USS Αριζόνα και USS Bowfin Submarine Μετά την ολοκλήρωση εννέα επιτυχημένων περιπολιών μετά την επίθεση που προκάλεσε τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το USS Bowfin έφτασε στο λιμάνι της ειρήνης στο νερό του Περλ Χάρμπορ. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιπολιών, το πλοίο αποδείχθηκε ότι ήταν ένας τρομερός αντίπαλος, βυθίζοντας 44 εχθρικά πλοία, κερδίζοντας το ψευδώνυμό του "The Pearl Harbor Avenger". Σε κοντινή απόσταση από το Μνημείο της Αριζόνα, το Bowfin Submarine Museum αναδημιουργεί το πώς ήταν να ζεις και να εργάζεσαι το εικονικό υποβρύχιο του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, με πάνω από 4.000 αντικείμενα που σχετίζονται με το υποβρύχιο για να καλύψουν την ιστορία του. Με την 75η επέτειο από την περίφημη επίθεση λίγους μόνο μήνες μακριά, το λιμάνι δίνει την ευκαιρία να μάθετε για ένα από τα πιο μνημειώδη γεγονότα στην ιστορία της Αμερικής.

Παραλία Waikiki - Σέρφινγκ! Μια επίσκεψη στη Χαβάη δεν είναι ποτέ πλήρης χωρίς ένα ταξίδι σε μία από τις εκατοντάδες παραλίες του κράτους. Με εκπληκτικές γαλαζοπράσινα νερά και ωραία λευκή άμμο, κρυστάλλινη θέα στο Diamond Head και μακρύ, κυλιόμενο σέρφινγκ τέλειο για το πρωινό κύμα, υπάρχει πολύ καλός λόγος για τον οποίο η παραλία Waikiki είναι μια από τις πιο διάσημες παραλίες του κόσμου. Σας συνιστούμε ιδιαίτερα ένα ποτό (ή όλο το ωράριο) στο εικονικό μπαρ του Duke, χαλαρώστε στο κέντρο της παραλίας. Και ναι, θα σας εξυπηρετήσουν ακόμα κι αν βρίσκεστε σε ένα μαγιό με άμμο ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας!

-----

Η Χαβάη είναι μια υποχώρηση των ονείρων - είναι πλούσια σε φύση, ιστορία, πανίδα και πολιτισμό. Αλλά τώρα με οικονομικά προσιτές αλλά και κλασικές επιλογές για ξενοδοχεία - συγκεκριμένα το Hilton Garden Inns στο Kauai και την Waikiki - μαζί με τον οδηγό μας για τις πιο καυτές δραστηριότητες στο νησί, η Χαβάη δεν χρειάζεται πλέον να είναι ένας ανεπανάληπτος προορισμός.

Ήρθε η ώρα να αρπάξετε το πιο πολύχρωμο, ζωντανό σας λιοντάρι και να δώσετε ένα ζεστό "Aloha" στο The Aloha State.