Η γέφυρα πεζών Skydance

Η Οκλαχόμα Σίτι έχει υποστεί πολλές μεγάλες αλλαγές τα τελευταία χρόνια, από το MAPS 3 στην κατασκευή του Devon Energy Center και τις ανακαινίσεις Core to Shore γύρω από τον ποταμό Οκλαχόμα .

Σε συνδυασμό με τη νότια μετεγκατάσταση ενός τμήματος του I-40 κοντά στο κέντρο της πόλης, η πόλη δημιούργησε επίσης την Skydance Pedestrian Bridge, μια εκπληκτική οπτική προσθήκη που επιτρέπει την κυκλοφορία των ποδιών να διασχίζουν ελεύθερα αυτή την ιδιαίτερα συμφέρουσα περιοχή της διακρατικής εθνικής οδού.

Οι όμορφες, περιστρεφόμενες αποχρώσεις της Γέφυρας του Skydance τραβούν τα μάτια, ακόμα και από εκείνους που οδηγούν κάτω για εκατοστή φορά. Για τις διακοπές, η πόλη χρησιμοποιεί το φωτισμό για να αντιπροσωπεύει το μοναδικό πνεύμα της ημέρας ή της εποχής και οι αξιωματούχοι έχουν επίσης θεσπίσει μια πολιτική φωτισμού για ατομικά και ομαδικά αιτήματα.

Κατανοήστε πρώτα ότι ο ειδικός φωτισμός Skydance δεν προορίζεται για εμπορικούς σκοπούς ή ατομική αναγνώριση, όπως γενέθλια ή γάμο. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να «προωθήσει τα εταιρικά συμφέροντα και την ευημερία της πόλης της Οκλαχόμα» συγκεκριμένα αναγνωρίζοντας μια συγκεκριμένη αιτία ή μνημονεύοντας ένα συγκεκριμένο γεγονός. Μια αίτηση φωτισμού γέφυρας είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά και το έντυπο πρέπει να παραληφθεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την ημερομηνία που ζητήθηκε.

Σκοπός και Κατασκευή

Όταν το τμήμα της πόλης του Interstate 40 μεταφέρθηκε ακριβώς στα νότια της σημερινής του τοποθεσίας, οι αξιωματούχοι της Οκλαχόμα Σίτι αναζητούσαν μια σύνδεση πεζών ανάμεσα στο κέντρο της πόλης και την ανθισμένη περιοχή του ποταμού Οκλαχόμα.

Η κατασκευή της γέφυρας πεζών Skydance ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2011, όπως μόλις ξεκίνησε η κατασκευή του I-40. Το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής ύψους 6,6 εκατομμυρίων δολαρίων χρηματοδοτήθηκε τόσο από τα χρήματα πόλεων όσο και από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, περίπου 3,5 εκατομμύρια δολάρια που προέρχονταν από την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση της κρατικής υπηρεσίας κρατικών μεταφορών της Οκλαχόμα και τα υπόλοιπα από την πόλη της Οκλαχόμα Σίτι.

Εκτός από τα προφανή λειτουργικά του στοιχεία, η γέφυρα που ονομάζεται Skydance έχει ήδη γίνει ένα τεράστιο και εικονικό νεωτεριστικό θέαμα για τους οδηγούς και τους πεζούς της I-40. Οι τουρίστες από όλη την πολιτεία και τη χώρα ταξιδεύουν τώρα στην πόλη της Οκλαχόμα μόνο για να τραβήξουν φωτογραφίες από την κορυφή αυτής της υπέροχης δομής και παρουσιάζονται σε πολλά τουριστικά ενημερωτικά φυλλάδια και οδηγούς ως βασικό στοιχείο της περιοχής.

Σχεδιασμός και εμφάνιση

Μετά από έναν διαγωνισμό σχεδίου που περιλάμβανε 16 επιχειρήσεις, η Oklahoma City επέλεξε την υποβολή από τον Αρχιτέκτονα MKEC Engineering και την Butzer Design Partnership με επικεφαλής τον Hans Butzer. Ο Butzer είναι γνωστός ως ο σχεδιαστής του Εθνικού Μνημείου της Οκλαχόμα Σίτι .

Ο σχεδιασμός του Skydance Pedestrian Bridge λέγεται ότι εμπνέεται από τον "ουρανό χορό" του ψαροκόκαλο, το κρατικό πουλί της Οκλαχόμα. Η 18-ιστορία δομή είναι 30-πόδια πλάτος και εκτείνεται 440-πόδια σε όλο το ημι-καταθλιπτικό τμήμα της 10-λωρίδα I-40 νότια του κέντρου. Τα φτερά ανεβαίνουν πάνω από τη γέφυρα, φτάνοντας μέχρι τα 185 πόδια στον αέρα, και ένα 66-ίντσες υψηλό διακοσμητικό μεταλλικό κιγκλίδωμα καλύπτει το μήκος της γέφυρας.

Η γέφυρα είναι κατασκευασμένη από πάνελ από ανοξείδωτο χάλυβα που λαμπυρίζουν στον ήλιο και η φωτισμός το βράδυ εκπέμπει κατεύθυνση προς τα έξω. Τα φτερά, κατασκευασμένα από ένα ημιδιαφανές υλικό, φαίνεται να ανάβουν από μέσα, δημιουργώντας μια εκπληκτική οπτική απεικόνιση μαζί με τη λειτουργικότητα που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να περπατούν από το κέντρο της πόλης μέχρι την πρόσφατα ανακαινισμένη περιοχή του ποταμού Οκλαχόμα.