Εθνικό Μνημείο της Οκλαχόμα Σίτι

Ιστορία:

Το Εθνικό Μνημείο της Οκλαχόμα Σίτι υπάρχει λόγω γεγονότων στις 19 Απριλίου 1995. Ήταν νωρίς το πρωί σε εκείνη την ωραία μέρα της Άνοιξης, όταν η βαθιά έκρηξη τρυπητούσε τον αέρα της πόλης της Οκλαχόμα. Όταν η σκόνη εγκαταστάθηκε και το αρχικό σοκ απομακρύνθηκε, το Ομοσπονδιακό Κτίριο Aflred P. Murrah, ένα σύμπλεγμα της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, είχε σχεδόν καταστραφεί. 168 άνθρωποι, 19 από αυτούς παιδιά, σκοτώθηκαν.

Αλλά ο αντίκτυπος θα αισθανόταν για πάντα και ο σοκ δεν θα μπορούσε να διαγραφεί.

30 παιδιά θα ήταν ορφανά από την τραγωδία, 219 περισσότερα έχασαν τουλάχιστον έναν γονέα. Ο Timothy McVeigh θα εκτελεστεί για το φρικτό του έγκλημα και οι πολίτες της πόλης της Οκλαχόμα άρχισαν να επαναφέρουν τη ζωή τους. Ένα από τα πρώτα βήματα στην ανάκαμψη ήταν η ανέγερση του Εθνικού Μνημείου της Οκλαχόμα Σίτι, ένα εκπληκτικά συναισθηματικό μνημείο και μνημείο αφιερωμένο στην ανάμνηση κάθε ψυχής που τραβήχτηκε εκείνη την ημέρα.

Όπως αναφέρεται στο Μνημείο, στέκεται "να προσφέρει άνεση, δύναμη, ειρήνη, ελπίδα και γαλήνη".

Ωρες λειτουργίας:

Τοποθεσία:

Το μνημείο βρίσκεται στο έδαφος όπου το κτίριο Murrah κάποτε βρισκόταν στα 620 N.

Harvey Avenue στο κέντρο της πόλης της Οκλαχόμα. Λάβετε πληροφορίες για το πιο βολικό κοντινό πάρκινγκ .

Σχέδιο:

Ο σχεδιασμός του Outdoor Symbolic Memorial επιλέχθηκε σε διεθνή διαγωνισμό σχεδίου που περιελάμβανε 624 συμμετοχές. Σχεδιάστηκε από την Butzer Design Partnership και αποτελείται από πολλές βασικές έννοιες ως εξής.

Βάρος της Θλίψης, Δύναμη της Ειρήνης:

Το Εθνικό Μνημείο της Οκλαχόμα Σίτι είναι το πιο σημαντικό "απαραίτητο" για κάθε κάτοικο και επισκέπτη της εξαιρετικής πόλης μας. Όλα τα άλλα αξιοθέατα ή τα γεγονότα είναι ανοιχτά σε σύγκριση με το ισχυρό ταξίδι αυτού του φαινομενικού μουσείου και μνημείου. Αν δεν έχετε ακόμη, είναι σημαντικό να πάτε.

Εάν είστε νέοι στην πόλη, επισκεφθείτε πρώτα τίποτα άλλο. Αυτός ο τόπος αντιπροσωπεύει την τιμή και τη δύναμη καθώς και όλους τους πόθους κάθε ανθρώπου που θυμάται την ιστορική ημέρα. Πιθανώς θα θρηνήσετε καθώς θα βιώσετε όλα τα συναρπαστικά συναισθήματα, αλλά ποτέ δεν θα μετανιώσετε την επίσκεψή σας. Βάζει όλα τα άλλα σε αυτόν τον κόσμο σε προοπτική και αγγίζει την καρδιά σας με τρόπο που ίσως δεν γνωρίζετε πριν.

Κοντινά ξενοδοχεία και καταλύματα: