Ένας οδηγός για τις καλύτερες παραλίες της Ταϊτής

Από Moorea μέχρι Tuamotus, Αυτές οι παραλίες Stand εκτός

Με 118 νησιά διάσπαρτα γύρω από την περιοχή του Νοτίου Ειρηνικού , η Γαλλική Πολυνησία έχει, όπως ίσως υποψιάζεστε, κάποιες πολύ φοβερές παραλίες. Η άμμος είναι άφθονη και έρχεται σε πολλές αποχρώσεις - από καθαρό άσπρο σε ανοιχτό ροζ έως δραματικό μαύρο.

Εδώ είναι ένας οδηγός για τις καλύτερες παραλίες της Ταϊτής.

Ταϊτή

Μόλις φτάσετε έξω από την πρωτεύουσα, το Papeete, οι δυτικές και ανατολικές ακτές της Ταϊτής , το μεγαλύτερο νησί της Γαλλικής Πολυνησίας, είναι γεμάτες με υπέροχα σκέλη - πολλά από αυτά καλύπτονται με μαύρη άμμο.

Αρκετά από τα ομορφότερα είναι τώρα στο σπίτι των κορυφαίων θέρετρων του νησιού - συμπεριλαμβανομένης της λεπτής, μαύρης άμμου Lafayette Beach, μέρος της οποίας αντιμετωπίζει το Radisson Plaza Tahiti Resort.

Λίγες, ωστόσο, είναι λιγότερο ανεπτυγμένες. Αυτά περιλαμβάνουν το Plage de Toaroto μήκους μισού μιλίου, όπου το ψαροντούφεκο είναι εξαιρετικό. και τη μαύρη άμμο Venus Point Beach, η οποία διαθέτει επίσης φάρο και πάρκο. Οι Σέρφερ γενικά προτιμούν σημεία όπως η παραλία Papanoo στην άγρια ​​βόρεια ακτή και οι πιό ελεύθεροι σωλήνες έξι έως οκτώ ποδών (κατάλληλοι μόνο για ειδικούς) που είναι κοινός στην παραλία Teahupoo στο λιγότερο επισκέπτονται τμήμα του νησιού Tahiti Iti.

Moorea

Αν και η πλούσια βλάστηση Moorea είναι διάσημη για τις ακανθώδεις, σμαραγδένιοι πράσινες κορυφές, οι παραλίες της δεν είναι καθόλου άθλια. Και πάλι, τα θέρετρα της Moorea έχουν αξιωθεί μερικά αστέρια με άσπρα και μαύρα άμμο. Ωστόσο, οι πανοραμικές παραλίες είναι ευρέως προσβάσιμες και ένα από τα πιο δημοφιλή είναι το Opunohu μήκους μισού μιλίου, το οποίο προσελκύει τοπικές οικογένειες για πικνίκ τα σαββατοκύριακα.

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τις παραλίες Teavora και Temae, οι οποίες συνδυάζονται μεταξύ τους κατά μήκος της ανατολικής ακτής. Και το Hauru Point, μια παραθαλάσσια παραλία τριών μιλίων στη δυτική ακτή.

Bora Bora

Δεν είναι τόσο οι παραλίες στη Bora Bora , τα πιο διάσημα νησιά της Ταϊτής, που είναι τόσο καταπληκτικά, αλλά μάλλον τα αμμουδιά (μικροσκοπικά νησάκια) που περιβάλλουν τη θρυλική λιμνοθάλασσα.

Πολλά μοτίβα είναι τώρα τα κορυφαία θέρετρα του Bora Bora, με υπερχείλιση μπανγκαλόου που ξεχωρίζει από τις παραλίες με λευκή άμμο πάνω από τη λιμνοθάλασσα. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αφήσετε το θέρετρο σας για να απολαύσετε μερικές από τις πολύ απίστευτες ώρες της παραλίας, με μπαρ και υπηρεσίες φαγητού διαθέσιμες και snorkeling εύκολη πρόσβαση ακριβώς από την ακτή.

Άλλα motus , όπως το Motu Tapu, είναι πολύ μικροσκοπικά για να φιλοξενήσουν θέρετρα, αλλά είναι ιδανικά για καταδυτικά ταξίδια ημερησίως με βάρκα Robinson Crusoe, γεμάτα γκουρμέ πικνίκ, κολύμβηση με αναπνευστήρα και ακόμη και σίτιση και καρχαρία. Η μία προσβάσιμη παραλία στην Μπόρα Μπόρα είναι η παραλία Matira, ένα μήκος ενός χιλιομέτρου που διασχίζει τη νότια άκρη του νησιού στο Matira Point.

Τάχα

Όπως το κοντινό Bora Bora, αυτό το καταπράσινο νησί σε σχήμα λουλουδιού, γνωστό για τα βανιλικά αγροκτήματα, δεν έχει εντυπωσιακά σκέλη στις ακτές του, αλλά μάλλον χτυπάται με μικροσκοπικό μοτίβο , το καθένα φρεσκάρεται με παρθένες παραλίες λευκής άμμου. Απλά ρωτήστε στο θέρετρό σας και θα μεταφερθούν με πλοίο σε ένα τέλειο "ερημωμένο νησί" για ψαροντούφεκο και ένα πικνίκ. Τέτοιες εκδρομές συνδυάζονται συχνά με τη σίτιση των καρχαριών και των ακτίνων.

Ο Τουαμότης

Αυτές οι μικρές αράδες κοραλλιογενών και άμμων, οι πιο δημοφιλείς από τις οποίες είναι η Rangiroa, η Tikehau, η Fakarava και η Manihi, είναι σχεδόν όλη η παραλία.

Αυτό τους καθιστά ιδανικούς για τους επισκέπτες των οποίων η ιδέα της ευδαιμονίας είναι ένα σαλόνι, ένα αντηλιακό και ένα καλό βιβλίο. Στην πραγματικότητα, το Rangiroa είναι ένα κολιέ με 240 μικροσκοπικά μονοπάτια άμμου που περιβάλλουν μια λιμνοθάλασσα παγκοσμίως γνωστή για καταδύσεις, με μίλια εξαιρετικής άμμου για να εξερευνήσετε. Το γραφικό Tikehau, το οποίο φιλοξενεί μόνο 400 άτομα, είναι διάσημο για τις γαλήνιες παραλίες με ροζ άμμο και την εξαιρετική ψαροντούφεκο με άφθονα ψάρια ύφαλο, ακριβώς έξω από την ακτή.