Όλα για το νησί της Ταϊτής

Τι πρέπει να γνωρίζετε για να προγραμματίσετε μια επίσκεψη στην πύλη της Ταϊτής και το μεγαλύτερο νησί

Το Ταϊτή, το μεγαλύτερο νησί της Γαλλικής Πολυνησίας, δίνει στη χώρα το πιο οικείο όνομα. Η Papeete, που φιλοξενεί τόσο το διεθνές αεροδρόμιο και την πρωτεύουσα, είναι η πύλη για όλους σχεδόν τους επισκέπτες, πολλοί από τους οποίους περνούν μια μέρα ή δύο για να εξερευνήσουν τις πολύχρωμες αγορές και το φωτογενές εσωτερικό τους πριν ή μετά την επίσκεψή τους μικρότερα και πιο απομακρυσμένα νησιά.

Ονομάστηκε "Βασίλισσα του Ειρηνικού", είναι καταπράσινο και καταπράσινο με ραγδαίες κορυφές, καταρράκτες καταρράκτες και πληθώρα παραλιών.

Είναι όμως και το πιο πυκνοκατοικημένο από τα νησιά, εξυπηρετώντας τόσο την έδρα της κυβέρνησης όσο και τον κόμβο των μεταφορών και του εμπορίου.

Μέγεθος και Πληθυσμός

Στα 651 τετραγωνικά μίλια, η Ταϊτή φιλοξενεί περίπου 178.000 άτομα, ή περίπου το 69% των κατοίκων του τετάρτου εκατομμυρίου του έθνους.

Αεροδρόμιο

Τόσο διεθνείς όσο και εσωτερικές πτήσεις φτάνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Faa'a (PPT), που βρίσκεται λίγο έξω από την Papeete. Δεν υπάρχουν αεριωθούμενα αεροπλάνα και οι επιβάτες αποπλάνουν μέσω κλιμακοστασίων (με περίπου 30 βήματα) στην άσφαλτο και στη συνέχεια ακολουθούν τον ήχο υποδοχής της μουσικής της Ταϊτής στο υπαίθριο τερματικό σταθμό, όπου τοποθετείται γύρω από τους λαιμούς ένα ευωδιαστό λουλούδι Tiare.

Μεταφορά

Πολλές διεθνείς πτήσεις φτάνουν το βράδυ, οπότε οι επισκέπτες που διαμένουν στην Ταϊτή κατά την άφιξη θα πρέπει να προεγκαταστήσουν τη μεταφορά με το ξενοδοχείο ή τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα. Τα περισσότερα από τα θέρετρα της Ταϊτής βρίσκονται εντός πέντε έως 25 λεπτών από το αεροδρόμιο.

Υπάρχει υπηρεσία ταξί και μπορεί να οργανωθεί από το θυρωρείο του ξενοδοχείου σας.

Οι επιλογές δημόσιων συγκοινωνιών γύρω από το νησί περιλαμβάνουν το Le Truck, πολύχρωμα και οικονομικά προσιτά υπαίθρια φορτηγά-λεωφορεία που συχνάζουν από ντόπιους που κάνουν πολλές στάσεις, και μεγάλα λεωφορεία RTC που προσφέρουν περισσότερα συμβατικά καθίσματα.

Ανάλογα με την ώρα άφιξής τους, οι ταξιδιώτες που μετακινούνται προς άλλα νησιά, όπως το Bora Bora ή το Moorea, μπορούν να συνδεθούν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Faa'a για πτήσεις Air Tahiti ή Air Moorea.

Τα δρομολόγια των επιβατών προς τη γύρω περιοχή Moorea αναχωρούν τακτικά από την προκυμαία στο κέντρο του Papeete.

Πόλεις

Ο Papeete, που βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Ταϊτής και κοιτάζει προς τη Moorea, έχει πληθυσμό περίπου 130.000 κατοίκων και είναι η μόνη αστική περιοχή στη Γαλλική Πολυνησία. Με το συνδυασμό της αρχιτεκτονικής αποικιοκρατίας και της δεκαετίας του 20ου αιώνα, φιλοξενεί την γεμάτη ζωντάνια αγορά γεμάτη με σουβενίρ, το Le Marche και την ατμοσφαιρική προβλήτα με το παραθαλάσσιο προαύλιο με το υπαίθριο γήπεδο γεύματος σε τροχόσπιτα " roulottes. "

Γεωγραφία

Το Tahiti, σε σχήμα λευκού και μαύρης άμμου, σχηματίζεται από οκτώ, αποτελείται από δύο ξεχωριστές περιοχές. Ο μεγαλύτερος, Tahiti Nui, είναι ο τόπος όπου βρίσκονται τα περισσότερα θέρετρα και η πρωτεύουσα, το Papeete, ενώ ο μικρότερος βρόχος Tahiti Iti είναι ήσυχος και αραιοκατοικημένος με δραματικούς βράχους που βυθίζονται στη θάλασσα. Το υψηλότερο σημείο του νησιού είναι 7,337 πόδια Mt. Orohena. Μια περιήγηση κύκλο-νησί, που διαρκεί αρκετές ώρες και καλύπτει περίπου 70 μίλια, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε τα αξιοθέατα.

Ώρες Λιανικής

Τα καταστήματα είναι γενικά ανοιχτά τις καθημερινές από τις 7:30 π.μ. έως τις 5:30 μ.μ., με μεγάλα μεσημεριανά διαλείμματα το μεσημέρι και μέχρι το μεσημέρι τα Σάββατα. Τα μοναδικά καταστήματα που ανοίγουν την Κυριακή βρίσκονται σε ξενοδοχεία και θέρετρα.

Δεν υπάρχει φόρος επί των πωλήσεων.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Η Donna Heiderstadt είναι συγγραφέας και συντάκτης ελεύθερων ταξιδιών με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος έχει περάσει τη ζωή της ακολουθώντας τα δύο κύρια πάθη: τη συγγραφή και την εξερεύνηση του κόσμου.