Ο καλλιτέχνης Paul Gauguin στην Ταϊτή

Η εμμονή του Γάλλου καλλιτέχνη στη Γαλλική Πολυνησία διήρκεσε περισσότερο από μια δεκαετία.

Κανένας καλλιτέχνης δεν είναι πιο ανεξίτηλα συνδεδεμένος με τον Νότιο Ειρηνικό , και ιδιαίτερα με την Ταϊτή , από τον Γάλλο ζωγράφο Paul Gauguin του 19ου αιώνα.

Από τους παγκοσμίου φήμης πίνακές του για τις αισθησιακές γυναίκες της Ταϊτής με την ανθυγιεινή εμμονή του στο εξωτικό σπίτι του, εδώ είναι μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα για τη ζωή και την κληρονομιά του:

Γεγονότα για τον Paul Gauguin και τη ζωή του

• Γεννήθηκε ο Eugene Henri Paul Gauguin στο Παρίσι στις 7 Ιουνίου 1848 σε γάλλο πατέρα και μητέρα ισπανού-περουβιανού.

• Πέθανε στις 8 Μαΐου 1903, μόνος και φτωχός και υποφέρει από σύφιλη στο νησί Hiva Oa στα νησιά Marquesas και είναι θαμμένος εκεί στο νεκροταφείο του Γολγοθά στην Atuona.

• Από την ηλικία των τριών έως επτά ετών, έζησε στη Λίμα του Περού με τη μητέρα του (ο πατέρας του πέθανε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού) και στη συνέχεια επέστρεψε στη Γαλλία, όπου ως έφηβος παρακολούθησε σεμινάριο και εργάστηκε ως εμπορική ναυτιλία.

• Η πρώτη καριέρα του Gauguin ήταν ως χρηματιστής, τον οποίο εργάστηκε για 12 χρόνια. Η ζωγραφική ήταν απλώς ένα χόμπι.

• Εντόπισε οι ζωγράφοι του ιμπρεσιονιστικού κινήματος στα τέλη της δεκαετίας του 1870, ο Gauguin, ηλικίας 35 ετών και ο πατέρας πέντε παιδιών με τη γεννημένη στη Δανία σύζυγό του, εγκατέλειψε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1883 για να αφιερώσει τη ζωή του στη ζωγραφική.

• Το έργο του είχε επιρροές στη γαλλική πρωτοπορία και πολλούς σύγχρονους καλλιτέχνες, όπως ο Pablo Picasso και ο Henri Matisse.

• Ήταν το 1891 όταν ο Gauguin εγκατέλειψε τη Γαλλία και τα δυτικά ιδεώδη που αισθάνθηκε περιορισμένος πίσω και μετακόμισε στο νησί της Ταϊτής .

Επιλέγει να ζήσει με ντόπιους μακριά από την πρωτεύουσα, Papeete, όπου υπήρχαν πολλοί Ευρωπαίοι άποικοι.

• Οι ταϊτιανοί πίνακες του Gauguin, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εξωτικές, κοραλλιογενείς γυναίκες Tahitian, γιορτάζονται για την τολμηρή χρήση του χρώματος και του συμβολισμού. Περιλαμβάνουν την La Orana Maria (1891), τις γυναίκες της Ταϊτής στην παραλία , (1891), το σπόρο των Αρεών (1892), από πού πηγαίνουμε ; Τι είμαστε? Που πάμε?

(1897) και δύο γυναίκες της Ταϊτής (1899).

• Τα αριστουργήματα του Tahitian του Gauguin βρίσκονται τώρα σε μεγάλα μουσεία και γκαλερί σε όλο τον κόσμο, όπως το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη, το Μουσείο Καλών Τεχνών στη Βοστώνη, η Εθνική Πινακοθήκη στην Ουάσιγκτον DC, το Μουσείο D'Orsay στο Παρίσι, Μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη και Μουσείο Πούσκιν στη Μόσχα.

• Δυστυχώς, δεν υπάρχουν στην αρχαία Γαλλική Πολυνησία πρωτότυπα έργα ζωγραφικής Gauguin. Υπάρχει ένα αρκετά παλιό Μουσείο Gauguin στο κύριο νησί της Ταϊτής, αλλά περιέχει μόνο αναπαραγωγές του έργου του.

• Η ταϊτιανή κληρονομιά του Gauguin ζει σε ένα κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας, τον m / s Paul Gauguin , που ταξιδεύει τα νησιά όλο το χρόνο.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Η Donna Heiderstadt είναι συγγραφέας και συντάκτης ανεξάρτητων ταξιδιών στη Νέα Υόρκη που έχει περάσει τη ζωή της ακολουθώντας τα δύο βασικά της πάθη: τη συγγραφή και την εξερεύνηση του κόσμου.