Σχεδιάζοντας ένα ταξίδι στην Ταϊτή;

Τι πρέπει να ξέρετε για να σχεδιάσετε μια διακοπές σε αυτό το Νότιο Ειρηνικό Playground

Εάν ένα ταξίδι στην Ταϊτή και τα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας βρίσκεται στο ραντάρ ταξιδιού σας, πιθανότατα θα πάτε εκεί με κάποιον ειδικό.

Η Φύση φαίνεται να έχει παραγγείλει αυτά τα ονειρεμένα νησιά του Νότιου Ειρηνικού για δύο. Το τοπίο είναι εκπληκτικό, το νερό είναι κρυστάλλινο και τα μπανγκαλόου με οροφή με οροφή με καλαμάρια κατατάσσονται στα πιο σέξι μέρη του πλανήτη για ύπνο.

Και όμως, οι οικογένειες θα βρουν επίσης ένα ταξίδι στην Ταϊτή για να είναι μια γεμάτη από τον ήλιο (αν και ακριβός) παιδική χαρά, καθώς ορισμένα θέρετρα και νησιά έχουν αρχίσει να εξυπηρετούν τους γονείς και τα παιδιά.

Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε καθώς αρχίζετε να σχεδιάζετε την επίσκεψή σας:

Πού είναι το Ταϊτή;

Τα 118 νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας (αυτόνομο έθνος με δεσμούς με τη Γαλλία) βρίσκονται στη μέση του νότιου Ειρηνικού , περίπου οκτώ ώρες αεροπορικώς από το Λος Άντζελες και στη μέση μεταξύ Χαβάης και Φίτζι.

Διαδώστε πάνω από δύο εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια, χωρίζονται σε διάφορες ομάδες. Το Ταϊτή, το μεγαλύτερο νησί και το σπίτι της πρωτεύουσας , το Papeete, είναι μέρος της πιο επισκέψιμης ομάδας, των νησιών της κοινωνίας, η οποία περιλαμβάνει επίσης τη Moorea και τη Bora Bora .

Πιο εκτεταμένες είναι οι μικροσκοπικές κοραλλιογενείς ατμόλλες των νησιών Tuamotu, όπως το Fakarava και το Tikehau, καθώς και τα δραματικά νησιά Marquesas . Οι τουρίστες επισκέπτονται σπάνια δύο επιπλέον ομάδες, τα αστρικά νησιά και τα νησιά Gambier.

Πότε πρέπει να πάμε;

Το Ταϊτή είναι ένας τροπικός προορισμός με άφθονη ηλιοφάνεια, ετήσιες θερμοκρασίες αέρα και νερού περίπου 80 βαθμών και δύο κύριες εποχές, το καλοκαίρι και το χειμώνα.

Ο ιδανικός χρόνος για να επισκεφθείτε είναι κατά τους ξεκάθαρους, ξηρούς χειμερινούς μήνες Μάιο-Οκτώβριο. Ωστόσο, ακόμη και κατά τους πιο υγρούς καλοκαιρινούς μήνες από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, τα ντους είναι κυρίως σποραδικά (συνήθως αργά το απόγευμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας) και συνήθως υπάρχει άφθονος ήλιος.

Πως ΠΑΜΕ εκει?

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX) είναι η πύλη προς τη Γαλλική Πολυνησία.

Ο επίσημος αερομεταφορέας των νησιών Air Tahiti Nui προσφέρει καθημερινά στάσεις στο αεροδρόμιο Faa'a του Papeete (PPT), ενώ οι Air France, Air New Zealand και Qantas πετούν αρκετές φορές την εβδομάδα. Μπορείτε επίσης να πετάξετε στο Papeete χωρίς χρέωση από τη Χονολουλού σε εβδομαδιαία πτήση της Hawaiian Airlines.

Ποιες είναι οι προτεινόμενες διαδρομές;

Με πολλούς συνδυασμούς μεταξύ των περίπου 15 νησιών με τουριστική υποδομή, που πρέπει να επιλέξετε; Εξαρτάται από την εμπειρία και τα ενδιαφέροντά σας.

Οι πρώτοι χρονομετρητές: Στην παρθένα επίσκεψή τους στη Γαλλική Πολυνησία, οι ταξιδιώτες μένουν συνήθως επτά έως δέκα ημέρες και κολλάνε με ένα κύκλωμα τριών νησιών: Ταϊτή, όπου μπορεί να χρειαστεί να μείνεις μια μέρα στην άφιξη ή πριν την αναχώρηση, ανάλογα με τους χρόνους πτήσης. Moorea, ένα καταπράσινο, σμαραγδένιο νησί που βρίσκεται μόλις μια μικρή πτήση ή με πορθμείο από το Papeete. και η Bora Bora, η κορυφαία δόξα των κοινωνικών νησιών με το υπέροχο Mt. Την κορυφή Otemanu και τη παγκοσμίου φήμης λιμνοθάλασσα.

Εξειδικευμένα ενδιαφέροντα: Οι επανειλημμένοι επισκέπτες, νεόνυμφους και δύτες συχνά παρακάμπτουν την Ταϊτή και τη Μουρέα και κατευθύνονται προς τα νησιά λίγο πιο μακριά.

Ένα υπέροχο combo για τους δευτερεύοντες επισκέπτες ή ρομαντικούς είναι: Bora Bora, όπου οι απόψεις δεν γίνονται ποτέ παλιές. Taha'a, που βρίσκεται μια μικρή πτήση από Bora Bora με εξαιρετική μαργαριτάρι και βανίλια αγροκτήματα? και Tikehau, Manihi ή μία από τις άλλες απομονωμένες ατούλες Tuamotu, όπου οι κύριες δραστηριότητες είναι η ψαροντούφεκο, η ηλιοθεραπεία και η χαλάρωση.

Οι ποταμοί κατευθύνονται συνήθως στους καταπληκτικούς κοραλλιογενείς υφάλους της Rangiroa, που κατατάσσεται ως ένας από τους μεγαλύτερους προορισμούς καταδύσεων στον κόσμο. Οι περιπλανώμενοι αναζητούν την εξερεύνηση του Marquesas, όπου η αρχαία φυλή και τα έθιμα είναι κοινός τόπος.

Είναι τα Ταϊτή ακριβά;

Ναι, για διάφορους λόγους. Σχεδόν όλα εκτός από τα φρέσκα θαλασσινά και τα τροπικά φρούτα πρέπει να αποσταλούν από μεγάλη απόσταση - καθιστώντας το φαγητό το πιο προφανές βάρος. Προσθέστε το υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και ένα νόμισμα που συνδέεται με το ευρώ, καθιστώντας το χρηματιστήριο ακριβό για τους Αμερικανούς. Τα θέρετρα Bora Bora και Taha'a τείνουν να είναι ακριβότερα, ενώ τα Tahiti, Moorea και Tuamotus μπορεί να είναι ένα τρίτο και λιγότερο μισό. Για να αποθηκεύσετε, επιλέξτε ένα παραλιακό μπανγκαλόου πάνω από ένα υπερχείλιμο μπανγκαλόου και αναζητήστε ένα πακέτο με πρωινό. Μια ποικιλία πηγών προσφέρει επίσης πακέτα προσφορών, που περιλαμβάνουν αέρα, καταλύματα και μερικές φορές ακόμη και ορισμένα γεύματα, κάνοντας μια επίσκεψη πιο προσιτή από ποτέ.

Χρειάζομαι μια βίζα;

Όχι, για διαμονές 90 ημερών ή λιγότερο, οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά χρειάζονται μόνο ένα έγκυρο διαβατήριο.

Μιλάει αγγλικά;

Κάπως. Οι δύο επίσημες γλώσσες της Ταϊτής είναι ταϊτιανοί και γαλλικοί, αλλά θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι του ξενοδοχείου μιλούν αγγλικά, όπως και οι άνθρωποι που εργάζονται σε καταστήματα ή εταιρείες περιοδείας.

Χρησιμοποιούν δολάρια;

Όχι. Το επίσημο νόμισμα της Γαλλικής Πολυνησίας είναι το γαλλικό Ειρηνικό φράγκο, συντομογραφία ως XPF. Μπορείτε να ανταλλάξετε χρήματα στο θέρετρο σας και υπάρχουν μερικές μηχανές ATM στην Ταϊτή, τη Μουρέα και το Bora Bora. Μερικοί πωλητές στις τοπικές αγορές χειροτεχνίας θα δέχονται δολάρια ΗΠΑ.

Τι είναι η ηλεκτρική τάση;

Θα βρείτε τόσο 110 και 220 βολτ, ανάλογα με το ξενοδοχείο ή το θέρετρο. Φέρτε ένα σετ προσαρμογέα και ένα μετατροπέα για να βεβαιωθείτε ότι είστε καλυμμένοι.

Τι είναι η Ζώνη Ώρας;

Είναι η ίδια με τη Χαβάη: τρεις ώρες νωρίτερα από την Ειρηνική Standard Time, έξι ώρες νωρίτερα από την Ανατολική Τυποποιημένη Χρόνο (προσαρμοσμένη σε δύο ώρες και πέντε ώρες αντίστοιχα, από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο).

Χρειάζομαι Shots;

Κανείς δεν απαιτείται για τους κατοίκους της Βόρειας Αμερικής, αλλά να βεβαιωθείτε ότι ο εμβολιασμός με τετάνου είναι ενημερωμένος είναι μια καλή ιδέα. Επίσης, πακετάρετε πολλά αντιδραστικά, καθώς η Ταϊτή έχει το μερίδιό της στα κουνούπια και άλλα έντομα.

Ποια νησιά είναι πιο οικογενειακά φιλικά;

Οι κοινωνίες - Ταϊτή, Moorea και Bora Bora - όπου πολλά θέρετρα έχουν προσθέσει καταλύματα κατάλληλα για οικογένειες, καθώς και προγράμματα για παιδιά.

Μπορώ να κρουαζιερώσω τα νησιά;

Ναί. Αρκετά πλοία επισκέπτονται τα νησιά. Περιλαμβάνουν το m / s Paul Gauguin , ένα πολυτελές πλοίο 320 επιβατών, προσφέροντας ποικίλες διαδρομές εντός της Γαλλικής Πολυνησίας και τις γειτονικές Νήσους Κουκ όλο το χρόνο. η βασιλική πριγκίπισσα , ένα κρουαζιερόπλοιο 670 επιβατών, προσφέροντας 10 ημερών δρομολόγια μετ 'επιστροφής από το Papeete και 12 ημερών κρουαζιέρων μεταξύ Χαβάης και Papeete. και το Aranui 3 , ένα combo φορτηγό / επιβατηγό πλοίο που κάνει προγραμματισμένες διαδρομές δύο εβδομάδων από την Papeete μέχρι το Marquesas.

Κάντε κράτηση για το ταξίδι σας

Ελέγξτε τις τιμές για το ταξίδι σας στο Ταϊτή με TripAdvisor.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Η Donna Heiderstadt είναι ανεξάρτητος συγγραφέας ταξιδιών που ταξίδεψε εκτενώς στα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας, στη Χαβάη και σε πολλά μέρη και στις επτά ηπείρους.