Το Papeete είναι η πρωτεύουσα της Ταϊτής στη Γαλλική Πολυνησία

Το Papeete είναι η πρωτεύουσα της Ταϊτής στη Γαλλική Πολυνησία

Η πρωτεύουσα της Ταϊτής, η Papeete, είναι μοναδική στο Νότιο Ειρηνικό: παρουσιάζει τους επισκέπτες με ένα εκλεπτυσμένο μελαντζάν της γαλλικής ζωής και πολυνησιακή φιλοξενία στο πιο πολυπληθές και εμπορικό νησί της Γαλλικής Πολυνησίας.

Ως πύλη προς την Ταϊτή και τα 118 νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας, η εμπειρία του Νότιου Ειρηνικού από τους ξένους επισκέπτες ξεκινάει στην πρωτεύουσα. Το Papeete είναι εκεί όπου προσγειώνονται αεροπλάνα στο Faa'a, το μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο στη Γαλλική Πολυνησία, και όπου κρουαζιερόπλοια όπως ο Paul Gauguin ξεκινούν και τελειώνουν τις διαδρομές των νησιών τους.

Περνώντας στο Papeete

Μερικοί επισκέπτες αντιμετωπίζουν την Ταϊτή ως σημείο αναπήδησης για την υπόλοιπη Γαλλική Πολυνησία, περνώντας το χρόνο μεταξύ πτήσεων και πορθμείων με πορθμεία στην Papeete. Σημειώστε ότι σχεδόν το 100 τοις εκατό των κατοίκων της Papeete μιλούν γαλλικά, οπότε μπορεί να θέλετε να βουρτσίζετε τις γλωσσικές δεξιότητές σας ή να επενδύετε σε μια εφαρμογή μετάφρασης πριν ταξιδέψετε εδώ.

Στο κέντρο της πόλης, η πρωτεύουσα προσελκύει επισκέπτες μέρα και νύχτα με καταστήματα, εστιατόρια και κλαμπ. Το βράδυ, η πλατεία Vai'ete και η περιοχή των αποβάθρων του Papeete γίνεται υπαίθριο πάρκο και καρναβάλι, ζωντανό με μουσικά, χορευτικά και γαστρονομικά τρόφιμα κατά μήκος της οροσειράς, προσφέροντας μια σειρά από οικονομικά προσιτά αντικείμενα, όπως crépes, frites, φρέσκα ψάρια, Κινέζικο φαγητό και πίτσα.

Πίσω στη φύση

Μετά από μια μακρά πτήση, μπορεί να μην θέλετε τίποτα περισσότερο από να τεντώσετε τα πόδια σας. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφτείτε τους κήπους Paofai. Υπάρχουν πολλά τραπέζια πικ-νικ σε αυτόν τον γαλήνιο καταπράσινο χώρο όπου μπορείτε να παρατηρήσετε τα πλοία που ελλιμενίζουν στο λιμάνι και να δουν τους ντόπιους έξω από τα κανό.

Τα ζευγάρια αρέσουν επίσης στους πλούσιους κήπους νερού του Vaipahi. Περπατήστε μέσα τους για να δείτε μια θαυμάσια ποικιλία τοπικής χλωρίδας. Στο κέντρο υπάρχει μια λίμνη με καταρράκτη. Ομοίως, το μικρό Bougainville Park είναι ένα καλό μέρος για πικνίκ.

Ψώνια στο Papeete

Τα καλύτερα καταστήματα στη Γαλλική Πολυνησία είναι συγκεντρωμένα στο κέντρο της πρωτεύουσας, κοντά στο Marché Municipale (αγορά πόλης).

Η ίδια η πορεία - μια όμορφα φωτιζόμενη εσωτερική στοά - απολαμβάνει περιηγητές και εμπόρους.

Οι λάτρεις των ωραία κοσμήματα θα βρουν το Robert WAN Pearl Μουσείο stokes επιθυμία τους να κατέχουν το πραγματικό πράγμα. Χρησιμοποιήστε γαλλικά πολυνησιακά φράγκα για προσφορές μαύρων μαργαριταριών της Ταϊτής , λάδι ομορφιάς "monoi" με κραγιόνια και πολυνησιακά tchotchkes χειροποίητα από κοχύλια και ξύλο. Οι κοντινοί δρόμοι Papeete είναι γεμάτοι με μπουτίκ και πολυτελή καταστήματα μαργαριταριών.

Πολιτισμός και πολλά άλλα στην πρωτεύουσα της Ταϊτής

Τα ζευγάρια που επιθυμούν να συλλέξουν τέχνη όταν ταξιδεύουν θα πρέπει να επισκεφθούν τη γκαλερί τέχνης Manua Tahitian στην Papeete. Το επίκεντρο της ποικίλης συλλογής σύγχρονης και εθνοτικής τέχνης είναι τα γλυπτά από ταλαντούχους καλλιτέχνες της Γαλλικής Πολυνησίας. Επίσης πωλεί πολλά μικρότερα αντικείμενα που μπορείτε να μεταφέρετε στο σπίτι σας μαζί σας.

Τα αστικά αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Ταϊτής περιλαμβάνουν διάφορα αξιόλογα μουσεία. Σε αυτή τη γραφή, το Μουσείο Paul Gauguin, το οποίο μνημονεύει τον οραματιστή Γάλλο ζωγράφο που έζησε στην Ταϊτή το 1880, κλείνει. Δίπλα στην πόρτα είναι οι βοτανικοί κήποι Harrison W. Smith, που φυτεύτηκαν από καθηγητή φυσικής MIT που μετακόμισε στην Ταϊτή. και έγινε βοτανολόγος.

Γνωρίστε το ιστορικό σας

Πριν η Ταϊτή έγινε συνώνυμη με τα γοητευτικά καταγάλανα νερά, τις παρθένες παραλίες και τα ρομαντικά υπερχείλισης μπανγκαλόου, οι ατολίες της χρησιμοποιήθηκαν ως βάση δοκιμών για τα ατομικά όπλα.

Υπάρχει ένα μνημείο στην προκυμαία του Papeete στα θύματα των γαλλικών πυρηνικών δοκιμών που διενεργήθηκαν τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και στο υπόγειο.

Και ακριβώς έξω από την πρωτεύουσα, τα πολυνησιακά χωριά αγκαλιάζουν φιλόξενους όρμους, συμπεριλαμβανομένου του κόλπου Matavai, όπου το πραγματικό Mutiny για το Bounty εναντίον του καταχρηστικού καπετάνιου William Bligh πραγματοποιήθηκε το 1788. Σήμερα, η κρυσταλλική παράκτια λιμνοθάλασσα της Ταϊτής φιλοξενεί ασφαλέστερα θαλάσσια σπορ όλων των ειδών.

Η ομορφιά περιβάλλει το Papeete

Πέρα από την ακτή της πρωτεύουσας, οι σμαραγδένιοι λόφοι ανεβαίνουν στις ραγδαίες κορυφές. Οι "σαφάρι βουνών" και οι οικολογικές εκδρομές γοητεύουν τους τυχοδιώκτες για να ανακαλύψουν τις καταπράσινες κοιλάδες, τα ποτάμια, τους καταρράκτες και την άγρια ​​φύση της Ταϊτής.

Με την Κάρεν Τίνα Χάρισον.