Αντιμετωπίζοντας το φόβο της πτήσης

Ευτυχώς, τα περισσότερα παιδιά είναι ενθουσιασμένοι με αεροπορικά ταξίδια και σπάνια σπαταλούν ένα λεπτό ανησυχώντας ότι είναι πέντε μίλια πάνω από το ασφαλές στερεό έδαφος. Αλλά δεδομένου ότι ένας στους έξι Αμερικανούς έχει φόβο να πετάξει σε αεροπλάνα, ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους είναι υποχρεωμένοι να είναι παιδιά - ίσως δικοί σας.

Για μερικούς ενήλικες, ο φόβος της πτήσης γίνεται τόσο έντονος που εγγράφονται σε μαθήματα για να ξεπεράσουν τη φοβία τους. Ας ελπίσουμε ότι ένα φοβισμένο παιδί μπορεί να βοηθήσει απαλά να απολαύσει τη βόλτα.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την αντιμετώπιση του φόβου.

Μιλήστε για το πρόβλημα

Δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να απορρίπτετε τις θρησκείες του παιδιού με διαβεβαιώσεις. Συζητήστε με το παιδί σας για τυχόν ανησυχίες για ένα ταξίδι με αεροπλάνο. συχνά, μπορεί να είναι μια απελευθέρωση απλά για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους.

Υποκείμενες αιτίες

Μερικοί ψυχολόγοι υποψιάζονται ότι ο φόβος ενός παιδιού από πτήση μπορεί να αντιπροσωπεύει κάποια υποκείμενη ανησυχία. Για παράδειγμα, σχετικά με διαζύγιο ή άλλη οικογενειακή δυσκολία.

Είναι δύσκολο να διερευνηθούν σε επώδυνες περιοχές, αλλά τα παιδιά είναι μερικές φορές έτοιμα να μοιραστούν τα προβλήματά τους εάν τους δοθεί η ευκαιρία. Τουλάχιστον δώστε στο παιδί την ευκαιρία να μιλήσει για τυχόν προβλήματα που τον ενοχλούν.

Οι στατιστικές δεν βοηθούν πραγματικά

Ακόμη και με τους ενήλικες που φοβούνται να πετάξουν, δεν είναι καλό να υποστηρίζουμε ότι πολύ περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα παρά σε αεροσκάφη.

Όπως το βλέπει ο νευρικός ιπτάμενος, αν και μόνο ένα άτομο στα 10 εκατομμύρια πεθαίνει σε ένα αεροπλάνο, αυτό το άτομο θα μπορούσε ακόμα να τον είναι! Και μπορεί να καταλήξετε να τρομάζετε το παιδί σας για το ταξίδι με αυτοκίνητο.

Μάθετε πώς λειτουργεί το αεροπλάνο

Συχνά, το άγχος μειώνεται με την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο πετάει το αεροπλάνο, τι αναταράσσεται, κλπ. Βρείτε μια σελίδα φιλική προς το παιδί σε απευθείας σύνδεση, όπως το Dynamics of Flight, στο site της NASA.

Τα παιδιά μπορεί επίσης να αναρωτιούνται: γιατί τα αεροπλάνα πρέπει να πετάξουν τόσο ψηλά; Βασικά, ο αέρας στα 30.000 πόδια είναι λιγότερο από το μισό τόσο πυκνό όσο ο αέρας στα 5.000 πόδια. το αεροπλάνο μπορεί να κινηθεί γρηγορότερα μέσω λεπτότερου αέρα και χρειάζεται λιγότερα καύσιμα. Επίσης, οι συνθήκες είναι πιο ομαλές πάνω από τα σύννεφα.

Ημέρα της πτήσης: Τρώτε θρεπτικά

Αποφύγετε τα σάκχαρα και τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες. Μην πέσετε στην παγίδα του νευρικού σας παιδιού με πάρα πολλές περιποιήσεις: αυτή θα μπορούσε να είναι μια συνταγή για μια ψυχραιμία διάθεση.

Μην βιαστούμε

Φτάστε στο αεροδρόμιο σε άφθονο χρόνο: η βιασύνη θα αυξήσει το άγχος του παιδιού. Πάρτε το εύκολο, χαλαρώστε!

Φέρτε μαζί πολλά πράγματα διασκέδασης

AKA περισπασμούς για ένα φοβισμένο παιδί. Φέρτε μαζί μερικές διασκέψεις, ίσως ακόμη και να τα τυλίξετε ως δώρα. η τριπλή περιτύλιξη πολλαπλασιάζει την αίσθηση της διασκέδασης.

Φέρτε μερικά ποτά και σνακ: οι επιβάτες μερικές φορές περιμένουν μια ώρα για τους επιβάτες να σερβίρουν ποτά. αυτή η αναμονή μπορεί να τονίσει ένα νευρικό παιδί.

Αν χτυπήματα Turbulence ...

Ο "Captain Tom" στο Fear of Flying έχει συμβουλές:

"Πρώτα πρέπει να ξέρετε ότι η αναταραχή είναι ένα πρόβλημα για τους ανθρώπους μόνο επειδή οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η αναταραχή είναι ένα πρόβλημα για το αεροπλάνο. νομίζω ότι ενοχλεί τα αεροπλάνα. "

Η αναταραχή είναι φυσική στον ουρανό. Εάν είστε πιασμένοι σε αναταραχές, λέει ο Captain Tom: "Πρακτική ταιριάζουν κάθε κάτω με ένα επάνω." Συνήθως δεν παρατηρούμε τα "ups" γιατί φοβόμαστε τα "downs" (ο ένστικτος φόβος μας από πτώση). Αλλά οι "πτώσεις" εξισορροπούνται και με την ανοδική κίνηση.

Καταιγίδες

Οι καταιγίδες μπορούν να φοβίσουν τα παιδιά ακόμα και στη γη. Το παιδί σας μπορεί να διαβεβαιωθεί ότι:

Είναι ενδιαφέρον ότι τα περισσότερα αεροσκάφη χτυπάνε ελαφρώς περίπου μία φορά το χρόνο. (Όχι ότι πρέπει να πείτε στο παιδί σας ότι!) Το ηλεκτρικό ρεύμα του κεραυνού ρέει κατά μήκος του δέρματος αλουμινίου του αεροπλάνου και στον αέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο USA Today.