Αίγυπτος Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Θεωρήσεις, Νόμισμα, Διακοπές, Καιρός, Τι να φοράτε

Πληροφορίες σχετικά με τα ταξίδια στην Αίγυπτο περιλαμβάνουν συμβουλές για: Αιγυπτιακές απαιτήσεις θεωρήσεων, Υγεία και ασφάλεια στην Αίγυπτο , Αιγυπτιακές διακοπές, καλύτερος χρόνος για να πάτε στην Αίγυπτο , καιρός στην Αίγυπτο, τι να φορέσετε όταν ταξιδεύετε στην Αίγυπτο, συμβουλές για το πώς θα φτάσετε στην Αίγυπτο και πώς να ταξιδεύουν στην Αίγυπτο.

Αιγυπτιακές πληροφορίες για τις θεωρήσεις

Για τις περισσότερες εθνικότητες απαιτείται έγκυρο διαβατήριο και τουριστική βίζα. Οι τουριστικές βίζες είναι διαθέσιμες σε αιγυπτιακές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο.

Η θεώρηση ενιαίας εισόδου ισχύει για 3 μήνες από τη στιγμή που την αποκτάτε και σας επιτρέπει να παραμείνετε 1 μήνα στη χώρα. Αν σχεδιάζετε να φτάσετε σε γειτονικές χώρες ενώ βρίσκεστε στην Αίγυπτο, θα πρότεινα να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση πολλαπλών εισόδων, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε στην Αίγυπτο χωρίς προβλήματα. Επικοινωνήστε με το πλησιέστερο αιγυπτιακό προξενείο ή πρεσβεία για τις αμοιβές και τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες.

Αν είστε σε ομαδική εκδρομή, το ταξιδιωτικό γραφείο οργανώνει συχνά τη βίζα για σας, αλλά είναι πάντα καλό να το ελέγξετε μόνοι σας. Ορισμένες εθνικότητες είναι σε θέση να λάβουν μια τουριστική βίζα κατά την άφιξή τους στα μεγάλα αεροδρόμια. Αυτή η επιλογή είναι στην πραγματικότητα λίγο φθηνότερη, αλλά θα συνιστούσα πάντα να προγραμματίζετε μπροστά και να πάρετε μια βίζα προτού φύγετε. Οι κανόνες και οι κανονισμοί των θεωρήσεων αλλάζουν με τους πολιτικούς ανέμους, δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να επιστρέψετε στο αεροδρόμιο.

Σημείωση: Όλοι οι τουρίστες πρέπει να εγγραφούν στην τοπική αστυνομία εντός μιας εβδομάδας από την άφιξή τους.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία θα φροντίζουν αυτό για εσάς με μικρή χρέωση. Εάν ταξιδεύετε με μια ομάδα περιοδεία, είναι πιθανό να μην γνωρίζετε ούτε αυτή τη διατύπωση.

Υγεία και ασφάλεια στην Αίγυπτο

Σε γενικές γραμμές, η Αίγυπτος είναι ένας ασφαλής προορισμός, αλλά η πολιτική μπορεί να απομακρύνει το άσχημο κεφάλι της και έχουν σημειωθεί και τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον τουριστών.

Τα ποσοστά του εγκλήματος είναι χαμηλά και το βίαιο έγκλημα κατά των επισκεπτών είναι σπάνιο. Οι γυναίκες που ταξιδεύουν μόνοι πρέπει να λάβουν βασικές προφυλάξεις και να φορέσουν συντηρητικά για να αποφύγουν ταλαιπωρία, αλλά το βίαιο έγκλημα κατά των γυναικών είναι σπάνιο. Κάντε κλικ για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με - Υγεία και ασφάλεια στην Αίγυπτο .

Νόμισμα

Το επίσημο νόμισμα της Αιγύπτου είναι η αιγυπτιακή λίβρα ( guinay στα αραβικά). 100 piastres ( girsh στα αραβικά) κάνουν 1 λίβρα. Οι τράπεζες, το American Express και τα γραφεία Thomas Cook θα ανταλλάξουν εύκολα τις ταξιδιωτικές σας επιταγές ή μετρητά. Οι κάρτες ATM μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε μεγάλες πόλεις, όπως και οι κάρτες Visa και Mastercards. Εάν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε από το πεπατημένο κομμάτι, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό τοπικό νόμισμα μαζί σας. Τίποτα χειρότερο από το να περάσετε μια πολύτιμη μέρα διακοπών ψάχνοντας για μια τράπεζα όταν θα μπορούσατε να εξερευνήσετε τάφους! Για τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες χρησιμοποιήστε αυτόν τον μετατροπέα νομίσματος Το μέγιστο ποσό του αιγυπτιακού νομίσματος που μπορεί να εισαχθεί ή να αφαιρεθεί από την Αίγυπτο είναι 1.000 αιγυπτιακές λίρες.

Συμβουλή: Κρατήστε τις σημειώσεις ενός και πέντε λιβρών σας, έρχονται βολικές για την ανατροπή που θα κάνετε πολλά. Baksheesh είναι μια φράση που θα γνωρίσετε καλά.

Σαββατοκύριακα και αργίες

Η Παρασκευή είναι η αρχή της ημέρας στην Αίγυπτο με πολλές επιχειρήσεις και τράπεζες κλειστές και το Σάββατο.

Οι επίσημες αργίες έχουν ως εξής:

Καιρός

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αίγυπτο είναι ο Οκτώβριος έως το Μάιο Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 60 και 80 βαθμών Φαρενάιτ. Οι νύχτες θα είναι δροσερές, αλλά οι περισσότερες μέρες είναι ακόμα ηλιόλουστες. Προσέξτε για τις καταιγίδες σκόνης από τον Μάρτιο έως τον Μάιο. Αν δεν σας πειράζει τις ελώδεις θερμοκρασίες πάνω από 100 βαθμούς Φαρενάιτ και θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, επισκεφθείτε την Αίγυπτο το καλοκαίρι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον καιρό της Αιγύπτου, συμπεριλαμβανομένων των ετήσιων μέσων θερμοκρασιών, δείτε το άρθρο μου - Ο καιρός της Αιγύπτου και ο καλύτερος χρόνος να πάτε στην Αίγυπτο .

Τι να φορέσω

Χαλαρά, ελαφριά βαμβακερά ρούχα είναι απολύτως απαραίτητα, ειδικά αν ταξιδεύετε το καλοκαίρι. Αγοράστε κάποια ρούχα ενώ βρίσκεστε εκεί, είναι πάντα διασκεδαστικό να ψωνίζετε για κάτι πρακτικό στα παζάρια. Είναι καλή ιδέα να φέρετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό, γυαλιά ηλίου και σταγόνες για τη σκόνη όταν επισκέπτεστε τους ναούς και τις πυραμίδες.

Η Αίγυπτος είναι μια μουσουλμανική χώρα και αν δεν θέλεις να προσβάλεις, παρακαλώ ντυθείτε συντηρητικά. Όταν επισκέπτονται εκκλησίες και τζαμιά οι άνδρες δεν πρέπει να φορούν σορτς και οι γυναίκες δεν θα πρέπει να φορούν σορτς, μίνι φούστες ή κορυφές δεξαμενών. Στην πραγματικότητα, δεν είναι σκόπιμο για τις γυναίκες να φορούν οτιδήποτε κοντό ή χωρίς μανίκια, εκτός εάν στην παραλία ή δίπλα στην πισίνα. Θα σας εξοικονομήσει κάποια ανεπιθύμητη προσοχή. Αυτό το άρθρο από το Journeywoman.com δίνει περισσότερες πρακτικές συμβουλές για τις γυναίκες που ταξιδεύουν στην Αίγυπτο.

Να φτάσουμε στην Αίγυπτο και να φτάσουμε στην Αίγυπτο

Από και προς την Αίγυπτο

Από τον αέρα
Οι περισσότεροι επισκέπτες στην Αίγυπτο θα φτάσουν εκεί αεροπορικώς. Ένας μεγάλος αριθμός αεροπορικών εταιρειών λειτουργεί εντός και εκτός του Καΐρου και η Egyptair προσφέρει διεθνείς πτήσεις εντός και εκτός του Λούξορ και της Χουργκάντα . Αεροπορικές πτήσεις από το Λονδίνο πραγματοποιούν επίσης πτήσεις προς Κάιρο, Λούξορ και Χουργκάντα.

Από τη γη
Εκτός αν επισκέπτεστε τη Λιβύη ή το Σουδάν, είναι πολύ πιθανό οι ταξιδιώτες να έρχονται από το Ισραήλ. Υπάρχουν ορισμένες υπηρεσίες λεωφορείων από το Τελ Αβίβ ή την Ιερουσαλήμ στο Κάιρο.

Μπορείτε να πάρετε ένα λεωφορείο είτε στα σύνορα, να περπατήσετε με τα πόδια και στη συνέχεια να πάρετε ξανά τοπικές μεταφορές. Το Taba είναι το κύριο περιθώριο για τους τουρίστες. Επικοινωνήστε με την πρεσβεία τοπικά όταν φτάσετε για ενημερωμένες πληροφορίες.

Με Θάλασσα / Λίμνη
Υπάρχουν δρομολόγια από Ελλάδα και Κύπρο προς Αλεξάνδρεια . Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα πλοίο προς Ιορδανία (Aqaba) και Σουδάν (Wadi Halfa). Το TourEgypt έχει χρονοδιαγράμματα και στοιχεία επικοινωνίας.

Γύρω από την Αίγυπτο

Εάν ταξιδεύετε με μια ομάδα περιοδεία τότε το μεγαλύτερο μέρος της μεταφοράς σας θα σας κανονιστεί. Εάν έχετε μερικές μέρες μόνοι σας ή σχεδιάζετε να ταξιδέψετε ανεξάρτητα, υπάρχουν πολλές επιλογές για να περάσετε τη χώρα.

Με λεωφορείο
Τα λεωφορεία κυμαίνονται από πολυτέλεια έως υπερπληθυσμό και ζοφερή! Αλλά υπηρετούν όλες τις πόλεις στην Αίγυπτο. Σε γενικές γραμμές, τα γρηγορότερα πολυτελή λεωφορεία θα κυκλοφορούν μεταξύ μεγάλων πόλεων και τουριστικών προορισμών. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν σε σταθμούς λεωφορείων και συχνά στο ίδιο το λεωφορείο. Ρωτήστε Aladdin έχει τις κύριες διαδρομές και τα δρομολόγια λεωφορείων που αναφέρονται καθώς και τις τιμές.

Με το τρένο
Τα τρένα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ταξιδέψετε μέσα στην Αίγυπτο. Υπάρχουν κλιματιζόμενα τρένα ταχείας κυκλοφορίας καθώς και συνηθισμένα τρένα τα οποία τείνουν να είναι λίγο πιο αργά και λιγότερο πιθανό να έχουν AC. Σημειώστε ότι τα τρένα δεν πηγαίνουν στο Σινά ή στους κύριους παραλιακούς προορισμούς της Χουργκάντα ​​και του Σαρμ ελ Σέιχ. Για τα δρομολόγια και τις πληροφορίες κράτησης, ανατρέξτε στο The Man in Seat Sixty-One.

Από τον αέρα
Αν έχετε λίγο χρόνο αλλά πολλά χρήματα, η πτήση στην Αίγυπτο είναι η καλύτερη επιλογή σας. Η Egyptair πετά καθημερινά από το Κάιρο στην Αλεξάνδρεια, το Λούξορ, το Ασουάν, το Αμπού Σιμπέλ και τη Χουργκάντα ​​και δύο φορές την εβδομάδα στον Χάργκα Όασις. Η Air Sinai (θυγατρική της Egyptair) πετάει από το Κάιρο στην Χουργκάντα, το Al Arish, το Taba, το Sharm el Sheikh, τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, το El Tor και στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Ο τοπικός σας ταξιδιωτικός πράκτορας θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει κράτηση για αυτές τις πτήσεις για εσάς ή να πάει κατευθείαν μέσω του Egyptair. Η Egyptair διαθέτει γραφεία σε ολόκληρη την Αίγυπτο αν αποφασίσετε να αγοράσετε εισιτήριο ενώ επισκέπτεστε. Κάντε κράτηση εκ των προτέρων κατά τη διάρκεια της αιχμής.

Με το αυτοκίνητο
Τα μεγάλα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων εκπροσωπούνται στην Αίγυπτο. Hertz, Avis, Προϋπολογισμός και Europecar. Οδήγηση στην Αίγυπτο, ειδικά στις πόλεις μπορεί να είναι λίγο επικίνδυνο να πούμε το λιγότερο. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και πολύ λίγοι οδηγοί ακολουθούν πραγματικά κανόνες κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής για ένα κόκκινο φανάρι. Πάρτε ένα ταξί και απολαύστε την άγρια ​​βόλτα από το πίσω κάθισμα! Συμβουλές για το πώς να χαλάσετε ταξί, παζάρι για ένα λογικό ποσοστό και διαδικασίες ανατροπής μπορούν να βρεθούν εδώ.

Από τον Νείλο
Κρουαζιέρες :
Ο ρομαντισμός μιας Κρουαζιέρας του Νείλου έχει διατηρήσει μια βιομηχανία με πάνω από 200 ατμόπλοια. Μια Κρουαζιέρα του Νείλου ήταν ο μόνος τρόπος που οι τουρίστες μπορούσαν να φτάσουν στους τάφους και τους ναούς του Λούξορ.

Μπορείτε να πάρετε εξαιρετικές προσφορές πακέτων που κυμαίνονται συνήθως από 4-7 ημέρες. Πάρτε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σκάφος πριν πάτε. Εάν κάνετε κράτηση στην Αίγυπτο, δοκιμάστε να δείτε το σκάφος πριν αγοράσετε το εισιτήριό σας. Τα περισσότερα σκάφη ξεκινούν στο Λούξορ, φτάνουν στο Ασουάν, με στάσεις στα Esna, Edfu και Kom Ombo.

Feluccas :
Τα Feluccas είναι σκάφη με καράβια που έχουν διανυθεί από το αρχαίο Νείλο. Κρουαζιέρα σε Felucca κατά το ηλιοβασίλεμα είναι μια από τις απολαύσεις της επίσκεψης στην Αίγυπτο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μακρύτερα πανιά, η κατεύθυνση κάτω από το ποτάμι από το Aswan είναι η πιο δημοφιλής διαδρομή. Πακέτα διατίθενται, αλλά οι περισσότεροι τουρίστες οργανώνουν τις δικές τους εκδρομές. Να είσαι choosy για τον καπετάνιο Felucca!

Θεωρήσεις, Νόμισμα, Τι να φοράτε, Διακοπές, Καιρός