Μεγάλη διαδρομές πτηνών και άγριας ζωής στο Τέξας

Για γενιές, οι επισκέπτες έχουν συρρέσει στην ακτή του κόλπου του Τέξας για ψάρεμα, κολύμπι, σέρφινγκ, κάμπινγκ και βαρκάδα. Τα τελευταία χρόνια, όμως, ένας αυξανόμενος αριθμός επισκεπτών έχει έρθει στην ακτή για να δει τα εκατοντάδες είδη πουλιών που βρίσκονται εκεί. Εάν δεν έχετε δει ποτέ ένα ροδοειδές κουτάβι, γεράκι περουθών ή μαύρο γερανό, θα πρέπει να πάρετε το χρόνο να περιηγηθείτε στο Great Texas Coastal Birding Trail.

Περιοχές του μονοπατιού

Τεντώνοντας από τα σύνορα Τέξας / Μεξικού στη νότια άκρη του Τέξας προς το όριο Τέξας / Λουιζιάνα στα βορειοανατολικά ακτή του Τέξας, το Great Texas Coastal Birding Trail χωρίζεται σε τρεις περιοχές και περιλαμβάνει 308 περιοχές προβολής άγριας φύσης, οι οποίες κυμαίνονται από καταφύγια άγριων ζώων στην πολιτεία πάρκα, από αστικά περίπτερα πάρκων σε άπειρα μονοπάτια της φύσης. Κάθε μία από τις περιοχές - Άνω, Κεντρική και Κάτω Ακτή - έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και προσελκύει ποικιλία ειδών πουλιών.

Τι να δείτε στην περιοχή της κάτω ακτής

Το κομμάτι Lower Coast του Trail είναι το πιο «τροπικό». Περιλαμβάνοντας το νοτιότερο τμήμα του Τέξας, το Lower Coast Trail παρέχει 16 βρόχους. Το βρόχο Arroyo Colorado εκτείνεται από την πόλη του Harlingen στις ακτές του κόλπου Laguna Madre. Περιλαμβάνεται σε αυτό το βρόχο το Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής Laguna Atascosa, το οποίο φιλοξενεί είδη όπως πράσινες σαύρες και χαχαλάκια σε βάθος χρόνου και χρησιμεύει ως σημείο στάσης για μεταναστευτικά είδη όπως ζωγραφισμένα είδη και καλοκαιρινά μαριονέτες.

Το LANWR προσφέρει μια ποικιλία από εδάφη, από την ακτή του κόλπου έως τους υγροβιότοπους των νωπών και αλμυρών υδάτων, μέχρι τον κάκτο που καλύπτεται από λιβάδια.

Ένας άλλος δημοφιλής βρόχος στο τμήμα Lower Coast είναι το South Padre Island Loop. Εκτός από πέντε καθορισμένες περιοχές προβολής, συμπεριλαμβανομένης της διαδρομής της φύσης Laguna Madre, οι τοπικοί οδηγοί George και Scarlet Colley προσφέρουν περιηγήσεις με τα πόδια και περιηγήσεις με σκάφος μέσω του Fins 2 Feather Tours.

Ροζέτα κουτάλια, που μοιάζει με ροζ φλαμίνγκο με «σέσουλα» λογαριασμούς, και είναι μεταξύ των ειδών που μπορείτε να περιμένετε για να δείτε κατά την περιήγηση στο South Padre Island Loop. Τα αρπακτικά πτηνά, όπως τα ψαράκια, είναι επίσης κοινά αξιοθέατα. Στην πραγματικότητα, ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα για κάθε υπαίθριο ενθουσιώδη βλέπει ένα ψαράδικο να πέφτει κάτω και να μαζεύει ένα ψάρι από την επιφάνεια του κόλπου με τα ισχυρά τανάλια του.

Τι να δείτε στην περιοχή της Κεντρικής Ακτής

Αν και πολλά από τα είδη που βρέθηκαν κατά μήκος του GTCBT είναι σκοτεινά σε όσους είναι ένθερμοι birders, ακόμη και οι περιστασιακοί πουλιά μπορούν να εκτιμήσουν κοριούς γερανούς - και αυτό ακριβώς θα δείτε για να επισκεφθείτε το La Bahia Loop στην κεντρική ακτή της Μονοπάτι. Το Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής Aransas, το οποίο αγκυροβολεί το βρόχο La Bahia, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Corpus Christi και αποτελεί το χειμώνα για εκατοντάδες απειλούμενους κοπανούς γερανούς. Μόλις αντιμετωπίσουν την εξαφάνιση, οι κοκκοφοί γερανοί έχουν κάνει μια εντυπωσιακή επιστροφή. Και, το ANWR παρέχει εξαιρετική προβολή του μόνο μεταναστευτικού πληθυσμού κοριτσιών γερανών στον κόσμο.

Εκτός από την περιήγηση στο ANWR, ο επισκέπτης μπορεί να θελήσει να εξετάσει το ενδεχόμενο κράτησης ενός ταξιδιού με Rockport Birding και Kayak Adventures. Παρόλο που οι κοραλλιογενείς παρατηρήσεις περιορίζονται στους χειμερινούς μήνες, υπάρχουν περισσότερα από 400 είδη πουλιών τεκμηριωμένα στην περιοχή, εξασφαλίζοντας ότι κάθε επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει μια ποικιλία ειδών ανεξάρτητα από την εποχή.

Τι να περιμένετε στην περιοχή των Άνω Ακτών

Αν τυχαίνει να βρίσκεστε στο Χιούστον, σίγουρα δεν θέλετε να χάσετε τη λήψη του κοντινού Clear Lake Loop, το οποίο είναι ένα από τα πιο μοναδικά στην περιοχή της Άνω Ακτής του μονοπατιού. Αγκυροβολημένο από το εντυπωσιακό Κέντρο Φύσης Armand Bayou των 2.500 στρεμμάτων, το Clear Lake Loop επιτρέπει στα πουλιά να δουν είδη σε μια ποικιλία οικοτόπων, από τους παράκτιους υγροτόπους μέχρι τα δάση σκληρού ξύλου - όλα μέσα στη σκιά της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης του έθνους.

Βρείτε άλλα μονοπάτια άγριας φύσης στο Τέξας

Από το ένα άκρο της ακτής του Τέξας στο άλλο, οι πτηνοτρόφοι θα βρουν μια σειρά από εξαιρετικά πλεονεκτικά σημεία και περιπέτειες πουλιών, ακολουθώντας κατά μήκος του Great Texas Coastal Birding Trail. Πέρα από το Παράκτιο Μονοπάτι, το Texas Parks & Wildlife έχει μια σειρά από "Great Texas Wildlife Trails" σε όλη την πολιτεία.

Ουσιαστικά, υπάρχει μια διαδρομή άγριας ζωής σε κάθε περιοχή του κράτους. Και, λαμβάνοντας υπόψη πόσο επεκτατικές και γεωγραφικά ποικίλες είναι οι πολιτείες του Τέξας, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν μια μεγάλη ποικιλία άγριας ζωής επισκέπτοντας τα διάφορα τοπικά μονοπάτια. Ανάλογα με την περιοχή, οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στα Great Wildlife Trails του Τέξας έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν τα πάντα, από αλλιγάτορα έως λιοντάρια βουνών, κάστορες σε ocelots και όλα ενδιάμεσα.