Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής Laguna Atascosa

Νότιο Τέξας καταφύγιο είναι το σπίτι για να Ocelot και άλλα σπάνια ζώα

Βρίσκεται κατά μήκος της Laguna Madre στο βαθύ νότιο Τέξας, περίπου 25 μίλια βόρεια του Brownsville, το Laguna Atascosa National Wildlife Refuge προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν έναν δυναμικά ποικίλο πληθυσμό άγριας ζωής σε ένα μοναδικό περιβάλλον. Λόγω της εγγύτητάς της στα νότια σύνορα των ΗΠΑ και του συνδυασμού των υποτροπικών, παράκτιων και ερημικών περιβαλλόντων, τα 45.000 στρέμματα της Laguna Atascosa φιλοξενούν μια ποικιλία ζώων που δεν μπορούν να βρεθούν σε άλλα καταφύγια και κρατικά πάρκα.

Χωρίς αμφιβολία, η ocelot είναι η κορυφαία κλήρωση για το LANWR. Αυτή η υποβαθμισμένη αγριόγατα βρίσκεται στον κατάλογο των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση από το 1972 και μόλις το 1995, υπήρχαν μόνο περίπου 120 γάτες που παρέμεναν στην άγρια ​​φύση, περίπου 35 από τις οποίες ζούσαν στο Laguna Atascosa NWR. Σήμερα οι φίλοι της Laguna Atascosa NWR χορηγούν το πρόγραμμα Adopt-An-Ocelot, επιτρέποντας στους επισκέπτες να "υιοθετήσουν" μια γάτα για μια μικρή δωρεά.

Το LANWR έχει δύο "βρόχους" οδήγησης και πέντε άγρια ​​και φυσικά μονοπάτια που κυμαίνονται σε μήκος από 1/8 μίλια έως 3 1/10 μίλια. Αυτά τα μονοπάτια μπορούν να περπατήσουν, να ποδηλατούν ή να πετάξουν. Επιπλέον, το "Alligator Pond", αρκετές αποθήκες και μέρος του Laguna Madre Bay εμπίπτουν στα όρια του καταφυγίου, παρέχοντας στους επισκέπτες μια ποικιλία από εδάφη για να βλέπουν τη ζωή των πτηνών και των ζώων.

Το κυνήγι ελάφια Whitetail επιτρέπεται κατά το τέλος του φθινοπώρου και του χειμώνα. Οι κυνηγοί πρέπει να υποβάλουν αίτηση και να επιλεγούν για άδεια για να κυνηγήσουν.

Το κάμπινγκ και η αλιεία δεν επιτρέπονται μέσα στο καταφύγιο, αλλά και οι δύο δραστηριότητες είναι διαθέσιμες σε κοντινή απόσταση από το πάρκο Adolph Thomae (956-748-2044), το οποίο είναι μέρος του συστήματος Cameron County Park και βρίσκεται στις όχθες του Arroyo Colorado στην πόλη Arroyo.

Επιπλέον, η Laguna Atascosa διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα σε τακτική βάση από το Νοέμβριο έως τον Απρίλιο και προσφέρει μια ποικιλία εθελοντικών ευκαιριών για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη λειτουργία του καταφυγίου.

Και για εκείνους τους λάτρεις της φύσης που απλά δεν μπορούν να πάρουν αρκετό χρόνο στον αγρό, το κατώτερο εθνικό καταφύγιο άγριας ζωής στο Rio Grande Valley και το εθνικό καταφύγιο άγριας ζωής της Santa Ana βρίσκονται και σε απόσταση οδήγησης από το LANWR.