Το θερμαινόμενο κρεβάτι Kang στη Βόρεια Κίνα

Σε ένα κινεζικό λεξικό, το kang περιγράφεται ως "θερμαινόμενο κρεβάτι τούβλου". Ενώ αυτό δεν μεταφέρει την άνεση του, περιγράφει με ακρίβεια αυτή την θερμαινόμενη κρεμάστρα ύπνου. Kang, προφέρεται "kahng" και γράφεται 炕 επικρατεί στη βόρεια Κίνα, όπου οι χειμώνες είναι άγριο και μακρύ.

Τι ακριβώς είναι ο Kang;

Το kang είναι μια πλατφόρμα που κατασκευάζεται από τούβλα ή άλλες χωματουργικές εργασίες που καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος της αίθουσας.

Μέσα στην πλακόστρωτη πλατφόρμα υπάρχει μια περιοχή για τη θερμότητα που μεταφέρεται από ένα φούρνο (παραδοσιακά άνθρακας). Ένας καπναγωγός από το κανάλι οδηγεί προς τα έξω για εξάτμιση. Η θερμότητα διατηρείται καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας για άνετες καθημερινές δραστηριότητες και άνετο ύπνο.

Παραδοσιακά, η κρεβατοκάμαρα (παρόμοια με τα ιαπωνικά futons) απομακρύνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε οι οικογενειακές δραστηριότητες να μπορούν να γίνουν εδώ. Τα κρεβάτια στη συνέχεια βγαίνουν τη νύχτα και όλη η οικογένεια κοιμάται στο πάτωμα της πλατφόρμας.

Οικογένεια κοιμάται στο Kang

Εάν ταξιδεύετε με μια οικογένεια και κάνετε κράτηση σε ένα ξενοδοχείο με ένα κανγκ, κρατήστε την κατασκευή στο μυαλό αν έχετε μικρά παιδιά. Για οικογένειες με μικρά παιδιά, το kang μπορεί να είναι ένας θαυμάσιος, άνετος τρόπος να κοιμηθεί, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας δεν απομακρύνεται από την πλατφόρμα! Για οικογένειες με μεγάλα παιδιά που μπορεί να μην θέλουν να μοιραστούν μια πλατφόρμα, ανεξάρτητα από το πόσο ζεστό, με τη μαμά και τον μπαμπά, βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει ένα ξεχωριστό δωμάτιο.

Kangs, σε καμία περίπτωση, δεν προωθούν την οικογενειακή ιδιωτικότητα.

Είναι το Kangs άνετο;

Ναι, πολύ, εφ 'όσον δεν σας πειράζει να κοιμάστε στο πάτωμα - αν και υπερυψωμένο πάτωμα. Το κρεβάτι είναι συνήθως πολύ παχύ και άνετο. Η θερμότητα από το κανάλι μέσα στο kang ανεβαίνει και εξασφαλίζει ζεστασιά κατά τη διάρκεια όσων μπορεί να είναι πολύ κρύες νύχτες στη βόρεια Κίνα .

Την πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με ένα κρεβάτι τύπου Kang ήταν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης άνοιξης στο Pingyao . Επισκεφθήκαμε την αρχαία πόλη με το τριών χρόνων και τα κρεβάτια για τον ίδιο ήταν πάντα μια πρόκληση σε μικρότερα ξενοδοχεία. Έτσι λοιπόν η ιδέα να κοιμηθούμε όλοι μαζί στο κρεβάτι kang ήταν μεγάλη. Ήμασταν εκεί στη ζεστή πηγή, έτσι δεν χρειαζόταν να ζεσταθεί ο κανγκ αλλά έκανε ένα διασκεδαστικό μέρος για να παίξει ο γιος μου κατά τη διάρκεια της ημέρας.