Επισκεφθείτε πόλεις κοντά στο Suzhou και τη Σαγκάη

Δεν υπάρχει κανένας λόγος, πραγματικά, να πάτε σε περισσότερες από μία από αυτές τις "Βενετίες της Ανατολής". Ενώ είναι γραφικό και ένα υπέροχο διάλειμμα από την πόλη των μεγάλων πόλεων της Κίνας, δεν είναι τόσο διαφορετικές μεταξύ τους. Στο Δέλτα του ποταμού Yangtze, πολλά χωριά και πόλεις (συμπεριλαμβανομένης της Suzhou και της Σαγκάης) χρησιμοποίησαν το άφθονο νερό για άρδευση και μεταφορά. Έτσι, πολλά χωριά είναι χτισμένα γύρω από ένα σύστημα καναλιών. Ενώ η σύγχρονη αρχιτεκτονική και η υποδομή έχουν ξεπεράσει τα κανάλια, αυτά τα χωριά έχουν κέντρα που δεν έχουν αλλάξει εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Ιστορικές θαλάσσιες πόλεις

Η επίσκεψη σε μία από αυτές τις πόλεις σάς επιτρέπει να ρίξετε μια ματιά πίσω στο χρόνο. Τα σπίτια, συνήθως όχι περισσότερο από τρεις ορόφους, καρφωμένα μεταξύ τους σε μια αρχαία μίζα. Πέτρινες γέφυρες, το καθένα με μια ιστορία που την καθιστά «την πιο διάσημη πέτρινη γέφυρα» σε αυτό το συγκεκριμένο χωριό, συνδέουν τους δρόμους που χωρίζονται από κανάλια. Και οι παλιές κυρίες θα σας κυνηγήσουν για μια δωρεά μετά από να σας γεμίσει με παραδοσιακά τραγούδια. Ένα από τα πιο ευχάριστα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε μια βόλτα με βάρκα, που προσφέρεται σε κάθε τουρίστα με πολλές διαδρομές, κάτω από τα κανάλια ή μεσημεριανό σε ένα από τα εστιατόρια που ανοίγουν στον ποταμό.

Zhujiajiao

Zhujiajiao, προφέρεται "joo jia jow" είναι ένα από τα πιο εύκολο να επισκεφθείτε από τη Σαγκάη. Διαβάστε ένα πλήρες προφίλ γι 'αυτό εδώ: Οδηγός επισκεπτών Zhujiajiao .

Εδώ είναι περισσότερες πόλεις νερό να εξετάσει:

Zhouzhuang Νερό πόλη γραφική περιοχή

Εκφράστηκε "joh joo-ahng", αυτό το μικρό χωριό είναι εύκολο να περάσουν μια ώρα ή δύο μέσα.

Οι τουρίστες αποχωρούν σε έναν κύριο χώρο στάθμευσης επισκεπτών και κάνετε το δρόμο σας με τα πόδια στην παλιά πόλη. Υπάρχει μια χρέωση για να μπείτε στην παλιά πόλη, αλλά αυτό το εισιτήριο σας επιτρέπει να κάνετε διάφορα αξιοθέατα. Ευτυχώς, επιτρέπονται μόνο πεζοί έτσι ώστε να μην παρακάμψετε τα αυτοκίνητα (απλώς πωλητές και πωλητές αναμνηστικών).

Να φτάσετε εκεί: Μπορείτε να επισκεφθείτε εύκολα την Zhouzhuang ως μέρος μερικών ημερών στη Suzhou ή ως ημερήσια εκδρομή από τη Σαγκάη.

Τα τουριστικά λεωφορεία πηγαίνουν στο Zhouzhuang και από τις δύο πόλεις πολλές φορές καθημερινά. Χρειάζονται περίπου 1,5 ώρες από τη Σαγκάη, λιγότερο από τη Suzhou.

Mudu Ιστορική πόλη γραφική περιοχή

Mudu ("moo doo") είναι μια πόλη νερού που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια του Suzhou . Σημειώνεται για τους κήπους του και, όπως και στο Suzhou, έχουν αποκατασταθεί, διατηρηθεί και είναι ανοιχτοί στο κοινό πολλοί.

Να φτάσετε εκεί: Επισκεφθείτε το Mudu ως μέρος ενός ταξιδιού στη Suzhou. Πηγαίνετε με λεωφορείο ή ταξί.

Ιστορική γραφική περιοχή Tong Li

Το Tong Li ("tong lee") είναι μια καλά διατηρημένη πόλη με την αρχιτεκτονική Ming και Qing. Το πιο διάσημο αξιοθέατό του είναι ο κήπος Tuisi.

Πώς θα φτάσετε εκεί: Το Tong Li βρίσκεται μόλις νοτιοανατολικά της Suzhou και είναι προσβάσιμο από τη Σαγκάη και τη Suzhou με τουριστικό λεωφορείο.

Lu Zhi Ιστορική πόλη γραφική περιοχή

Το Lu Zhi ("loo jeh") είναι επίσης η καλά διατηρημένη πόλη με την αρχιτεκτονική Ming και Qing. Το πιο διάσημο αξιοθέατό του είναι ο ναός του βουδιστικού Bao Shen.

Να φτάσετε εκεί: ο Lu Zhi βρίσκεται ακριβώς ανατολικά του Suzhou και είναι προσβάσιμο από τη Σαγκάη και τη Suzhou με τουριστικό λεωφορείο.

Συμβουλές για την επίσκεψη στις πόλεις του νερού

Τα Σαββατοκύριακα και οι Διακοπές σημαίνουν πλήθη. Αν μπορείτε, επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και φθάνετε γύρω από το μεσημέρι (μεσημέρι), όταν τα πλήθη των περιοδεία θα φάει μεσημεριανό σε μεγάλα εστιατόρια ομαδικών εκδρομών και θα μπορείτε να δείτε την πόλη σε σχετική ειρήνη για μια ώρα.