Το Fogo de Chao προσφέρει παραδοσιακό βραζιλιάνικο φαγητό στην Ινδιανάπολη

Το All-You-Can-Eat έχει νέο νόημα!

Τοποθεσία του πωλητή

Έχω ακούσει για το Fogo de Chao εδώ και πολλά χρόνια. Οι φίλοι θα πήγαιναν εκεί, το φαράγγι στο φαγητό και θα επέστρεφαν με λαμπερές κριτικές. Ακούγεται καλό και ήμουν σίγουρος ότι θα το ήθελα, αλλά το κόστος κράτησε τον άντρα μου και εγώ μακριά για πολύ καιρό. Μου αρέσει ένα καλό γεύμα σαν οποιοσδήποτε άλλος, αλλά μισώ να πληρώσω ένα μεγάλο κομμάτι χρημάτων για αυτό. Έτσι, όταν Devour Downtown ήρθε και ήταν επίσης η επέτειός μας, αποφασίσαμε να επωφεληθούμε από το μενού ειδικής εκδήλωσης χαμηλότερων τιμών και κατευθυνθήκαμε στο κέντρο της πόλης στο Fogo de Chao.

Η εμπειρία

Βρίσκεται στην οδό 117 East Washington στο κέντρο της Ινδιανάπολης, το Fogo de Chao (φημισμένο fo-go dèe shoun) είναι αυθεντικό βραζιλιάνικο steakhouse. Το εστιατόριο βρίσκεται στο πρώην κτίριο Zipper, το οποίο παίρνει το όνομά του, επειδή μοιάζει με φερμουάρ. Βρίσκεται σε μια ωραία, κεντρική περιοχή γεμάτη εστιατόρια και καταστήματα .

Στο εσωτερικό, το Fogo de Chao έχει την πολυτελή αίσθηση που θα περίμενε κανείς από ένα ωραίο εστιατόριο. Τα τραπέζια είναι σκούρο ξύλο και καλύπτονται με λευκά τραπεζομάντηλα και χαρτοπετσέτες. Καθώς περπατάτε μέσα, ένα όμορφο μπαρ βρίσκεται ακριβώς δεξιά. Μέσα στο εστιατόριο, ένα μεγάλο μπαρ σαλάτας κάθεται στο κέντρο της τραπεζαρίας και ένα μεγάλο τοίχωμα κρασιού καλύπτει ολόκληρο το τμήμα. Οι τοίχοι διαθέτουν τοιχογραφίες της Βραζιλίας.

Η υπηρεσία

Ο σύζυγός μου και εγώ επισκεφθήκαμε το Fogo de Chao την Τετάρτη το βράδυ κατά τη διάρκεια της Devour Downtown. Η εκδήλωση δύο εβδομάδων συμβαίνει δύο φορές ετησίως και προσφέρει έντονα γευστικά γεύματα τριών πιάτων σε πολλά δημοφιλή (και συχνά, πολυτελή) εστιατόρια στο κέντρο της πόλης.

Η ιδέα πίσω από την εκδήλωση είναι να προωθήσει τα εστιατόρια που οι κάτοικοι μπορεί να μην δοκιμάσουν χωρίς την έκπτωση. Έτσι δεν χρειάζεται να το πούμε, αυτό δεν ήταν η τυπική νύχτα της ημέρας εκεί. Τηλεφωνήσαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας και η οικοδέσποινα μας εξήγησε ευγενικά ότι ήταν απολύτως κράτηση, αλλά θα πρέπει να είμαστε ευπρόσδεκτοι να έρθετε και να περιμένουμε για ένα άνοιγμα.

Έτσι, αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε.

Όταν φτάσαμε, υπήρχαν αρκετές ομάδες που περίμεναν να φάνε και μας ενημερώθηκε ότι η αναμονή θα μπορούσε να είναι μέχρι δύο ώρες, αλλά ότι δεν ήταν πιθανό να είναι τόσο μακρύς. Χωρίς παιδιά, μια τέτοια αναμονή δεν φαινόταν τόσο απογοητευτική, οπότε κάναμε μια θέση στο μπαρ . Μας χαιρέτησαν θερμά οι δύο μπάρμαν που εισήγαγαν (λυπάμαι, δεν θυμάμαι τα ονόματα) και έκανα αμέσως προτάσεις για το ποτό.

Ήμασταν ευτυχώς καθισμένοι μέσα σε περίπου 20 λεπτά από την άφιξη, γι 'αυτό ήμασταν πολύ ευτυχείς που είχαμε την ευκαιρία να εμφανιστούν χωρίς επιφυλάξεις. Παρατήρησα ότι υπήρχαν πολλές μεγάλες ομάδες, οπότε νομίζω ότι το μέγεθος του κόμματός μας επέτρεψε γρήγορες θέσεις. Τα δύο μικρά τραπέζια μας βρίσκονταν κοντά στο μπαρ της σαλάτας και στον τοίχο.

Το Fogo de Chao είναι διαφορετικό από άλλα εστιατόρια, επειδή ενώ έχετε ένα διακομιστή, έχετε επίσης μια ομάδα προσωπικού που φέρνει διάφορα φαγητά στο τραπέζι σας ανά πάσα στιγμή. Έτσι, ενώ ο διακομιστής μας ήταν υπέροχος, δεν τον είδαμε πολύ συχνά. Ανακοίνωσε μπροστά ότι όλοι εργάστηκαν ως ομάδα, οπότε αισθανθείτε ελεύθερος να ρωτήσετε τον καθένα εάν χρειαζόμασταν τίποτα και αυτό φαίνεται να δουλεύει με αυτόν τον τρόπο. Δεν είχαμε έλλειψη ανθρώπων που μας βοηθούσαν και δεν ήμασταν ποτέ χωρίς ποτά ή φαγητό.

Το προσωπικό ήταν πολύ επαγγελματικό και ευγενικό, χωρίς να είναι αποπνικτικό.

Ήταν ευπαρουσίαστοι και προσεκτικοί και όλοι οι φίλοι φάνηκαν ευτυχείς. Ήταν επίσης απίστευτα απασχολημένος, οπότε δεδομένης της συσκευασίας του εστιατορίου, θα έλεγα ότι αυξήθηκαν εύκολα στην πρόκληση.

Το φαγητό

Το Fogo de Chao δεν είναι σαν ένα τυπικό εστιατόριο. Ειδικεύονται στο στυλ προετοιμασίας του κρέατος που αναφέρεται ως ο τρόπος gaucho . Το Fogo de Chao σερβίρει 15 τεμάχια κρέατος και οι σεφ τους φέρνουν συνεχώς σε κάθε τραπέζι. Τα εδέσματα έρχονται παραδομένα σε μεγάλα σουβλάκια, τα οποία είναι ψημένα στη σχάρα και οι γκουαχό σεφ κομμίζουν ένα κομμάτι μαγειρεμένο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Τα Diners διαθέτουν μια κάρτα που είναι πράσινη στη μία πλευρά και κόκκινη από την άλλη. Ανακατέψτε στο πράσινο εάν είστε έτοιμοι για περισσότερο φαγητό, κόκκινο αν δεν είστε. Δεν υπάρχει κανένα όριο για το φαγητό και εξυπηρετούν φέτες κρέατος σε μικρές μερίδες, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε πολλούς.

Το γεύμα αρχίζει με την απεριόριστη σαλάτα και την πλευρική μπάρα που είναι μια γκουρμέ εμπειρία.

Το σαλάτα διαθέτει φρέσκα μοτσαρέλα, σολομό, προσούτο, πολλά πιάτα και μεγάλη ποικιλία λαχανικών και μαρούλι. Το γεύμα περιλαμβάνει επίσης απεριόριστη εξυπηρέτηση παραδοσιακών βραζιλιάνικων πιάτων, όπως: pão de queijo (ζεστό ψωμί τυριού), τραγανή ζεστή πολέντα, πατάτες σκόρδου και καραμελωμένες μπανάνες.

Το μόνο μέρος του γεύματος που δεν περιλαμβάνεται στην τιμή είναι το επιδόρπιο. Το Fogo de Chao προσφέρει μια ποικιλία από επιδόρπια που περιλαμβάνουν την κρέμα παπάγια, φρούτα της Νότιας Αμερικής, κρεμμυδάκια, cheesecake χελώνα, λιωμένο κέικ σοκολάτας και βασική πίτα ασβέστου.

Η περίληψη

Αυτή η αναθεώρηση είναι λίγο διαφορετική από τις άλλες που έχω γράψει απλά επειδή το εστιατόριο είναι διαφορετικό. Το γεύμα είναι σχεδόν το ίδιο το κάθε φορά. Η εμπειρία αλλάζει με την επιλογή διαφορετικών κρεάτων ή δημιουργώντας μια διαφορετική σαλάτα για τον εαυτό σας. Υπάρχουν επίσης κάποιες επιλογές που πρέπει να γίνουν με ποτά και επιδόρπια.

Ενώ κανείς από εμάς δεν είναι μεγάλοι πότες, ήταν μια ιδιαίτερη περίσταση, οπότε αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Ο μπάρμαν πρότεινε το ποτό τους υπογραφής, το βραζιλιάνικο caipirinha. Το caipirinha είναι το εθνικό ποτό της Βραζιλίας και παρασκευάζεται με cachaça (ρούμι ζαχαροκάλαμου), ζάχαρη και ασβέστη. Πήρα την πρότασή του και διέταξε ότι και ο σύζυγός μου διέταξε ένα μπλε caipirinha, έκανε το ίδιο εκτός από το μπλε curaçao προστεθεί. Ο βραζιλιάνος καϊπιρίνχα μου θυμίζει μαργαρίτα. Είχε μια πολύ δυνατή γεύση από ασβέστη και παρά τη συνηθισμένη ζάχαρη που προστέθηκε στο ποτό, ήταν ακόμα λίγο ξινή για μένα. Το ποτό του συζύγου μου ήταν επίσης πολύ ισχυρό, αλλά του άρεσε. Σε 12 δολάρια το καθένα, υποθέτω ότι ένα ισχυρό ποτό είναι κατάλληλο.

Δοκιμάσαμε σχεδόν κάθε κομμάτι κρέατος που προσφέρει το Fogo de Chao. Το αγαπημένο μας ήταν το Picanha, το οποίο είναι το κύριο μέρος της φιλέτο. Είναι ωριμασμένο με θαλασσινό αλάτι και αρωματισμένο με σκόρδο. Το κοτόπουλο ήταν πολύ γευστικό επίσης. Και αν σας αρέσει το αρνί, δεν θα απογοητευτείτε. Ο σύζυγός μου άρεσε πραγματικά το Linguiça, ένα εύρωστο χοιρινό λουκάνικο. Και οι δύο σκέφτηκα ότι το filet ήταν βαρετό. Επειδή το filet προσφέρει πολύ λίπος, φάνηκε να έχει χάσει πολύ και τη γεύση του. Εφόσον διατηρήσαμε την πράσινη πλευρά της κάρτας που δείχνει, μας προσφέρονται πολλές επιλογές. Όταν επαναλάμβαναν κάποιες από αυτές, απλώς μειώσαμε. Οι σεφ ρωτούσαν ακόμη και τι θα θέλαμε να προσπαθήσουμε και μπορούσαμε να ζητήσουμε μερικά από τα κρέατα που δεν είχαμε δοκιμάσει ακόμα. Ως επί το πλείστον, τα κρέατα ήταν γευστικά και εξαιρετικά κομμένα.

Τα παραδοσιακά μεσογειακά πιάτα της Βραζιλίας ήταν όλα καλά. Φέρνουν και τα τέσσερα στο τραπέζι και αναπληρώνονται σε όλο το γεύμα. Τόσο αγαπούσαμε το ψωμί του τυριού. Το σκόρδο πουρέ πατάτες ήταν τόσο καλό που περάσαμε από δύο ποτά. Μου άρεσε η πολέντα αλλά ο σύζυγός μου σκέφτηκε ότι ήταν άγευστο. Όταν το φάτε με το γευστικό κρέας, πρόσθεσε ένα νέο στοιχείο. Οι καραμελωμένες μπανάνες ήταν καλές. Για μένα, ήταν σχεδόν σαν ένα επιδόρπιο και δεν φαινόταν να λειτουργεί ως πλάκα.

Κατά τη διάρκεια του Devour Downtown, το επιδόρπιο περιλαμβάνεται στο γεύμα. Κανονικά, αυτό δεν συμβαίνει. Έτσι, εάν είστε σε θέση να ελέγξετε αρκετά ώστε να εξοικονομήσετε χώρο για επιδόρπιο, το Fogo de Chao προσφέρει μια ευρεία επιλογή. Δοκίμασα το crème brule και βγήκε τέλεια με το σκεύασμα καραμελοποιημένης ζάχαρης. Ήταν πολύ γλυκό και ελαφρύ ταυτόχρονα. Το άρεσε πάρα πολύ, αλλά δεν το κατάφερα. Ήταν μια γενναιόδωρη μερίδα μετά από ένα τόσο γενναιόδωρο γεύμα. Ο διακομιστής μας πρόσφερε στον σύζυγό μου μια φέτα cheesecake με επικάλυψη φράουλας, κάτι που είπε και πολύ καλός. Κανένας από μας δεν προσπάθησε το πιάτο κρέμας παπάγιας υπογραφών, αλλά παίρνει σχολαστικά σχόλια.

Το μεσημεριανό γεύμα στο Fogo de Chao είναι $ 26.50 ανά άτομο και $ 19.50 μόνο για το μπαρ σαλάτας. Εάν γευματίζετε στο δείπνο, αναμένετε να πληρώσετε 46,50 δολάρια για ολόκληρο το γεύμα. Η τιμή για το μπαρ σαλάτας δείπνου και μόνο είναι επίσης $ 19.50. Παιδιά 5 και κάτω είναι δωρεάν. Τα παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών είναι μισά.

Το φαγητό στο Fogo de Chao ήταν μια διασκεδαστική εμπειρία. Το φαγητό ήταν καλό και ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα. Το προσωπικό ήταν φιλικό και εξυπηρετικό. Όταν τρώω σε ένα εστιατόριο αυτό είναι ακριβό, έχω πολύ μεγάλες προσδοκίες. Οι προτιμήσεις των τροφίμων είναι προσωπικές, οπότε είναι πάντα δύσκολο να κρίνουμε. Μου αρέσει το ξεχωριστό καρύκευμα στο κρέας. Το στυλ gaucho έχει να κάνει με τις φυσικές γεύσεις των τεμαχίων κρέατος. Έτσι χρησιμοποιούν αλάτι και φυσικά καρυκεύματα. Ενώ το κρέας ήταν καλό, νομίζω ότι θα προτιμούσα λίγο περισσότερο γεύση. Αγαπούσα τις πλευρές και τα επιδόρπια που δοκιμάσαμε. Τούτου λεχθέντος, εάν επρόκειτο να επιλέξω ένα ακριβό, πολυτελές εστιατόριο, δεν είμαι βέβαιος ότι αυτή θα είναι η πρώτη μου επιλογή. Ενώ εσείς παίρνετε πολλά για τα χρήματά σας, υπάρχει και μόνο τόσα πολλά που μπορείτε να φάτε. Τουλάχιστον σε άλλα εστιατόρια, συνήθως αφήνω αρκετό φαγητό για ένα άλλο γεύμα.

Συστάσεις

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Άλλοι σύνδεσμοι εστιατορίων

Η Chatham Tap φέρνει την Αγγλία στο Indy

Αναθεώρηση της κουζίνας και του μπαρ του Casler

Ανασκόπηση της ελληνικής πιτσαρίας

Τοποθεσία του πωλητή