Πώς να μείνετε ασφαλείς όταν σπουδάζετε στο εξωτερικό

12 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να διασφαλίσετε την ασφάλειά σας

Εάν η οικογένειά σας είναι κάτι σαν το δικό μου, είναι πιθανό ότι μόλις αρχίσατε να μιλάτε για σπουδές στο εξωτερικό, έτρεχαν. Ανησυχούν για την ασφάλειά σας, ανησυχούν για το γεγονός ότι ξοδεύετε τόσο μακριά από το σπίτι και πιστεύουν ότι ο τόπος στον οποίο έχετε επιλέξει να σπουδάσετε είναι επικίνδυνος.

Ή, ίσως θέλετε να σπουδάσετε στο εξωτερικό, αλλά δεν είστε σίγουροι για το πόσο ασφαλές είναι πραγματικά. Ίσως ο καθένας να σας πει να πάτε για αυτό, αλλά ανησυχείτε ότι θα το μισείτε ή κάτι φοβερό θα συμβεί.

Υπάρχει λόγος ανησυχίας;

Οχι, καθόλου.

Η μελέτη στο εξωτερικό είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους να δούμε τον κόσμο και να ζήσουμε ζωντανά ως ντόπιος σε μια νέα χώρα. Όσο λαμβάνετε ορισμένες προφυλάξεις και χρησιμοποιείτε την κοινή λογική, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να έχετε μια θαυμάσια εμπειρία.

Εδώ μπορείτε να μείνετε ασφαλείς κατά τη διάρκεια σπουδών στο εξωτερικό.

Έρευνα, Έρευνα, Έρευνα

Μόλις αποφασίσετε πού θέλετε να σπουδάσετε στο εξωτερικό και λάβετε την έγκρισή σας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη διαδικασία σχεδιασμού! Σας προτείνω να αγοράσετε έναν οδηγό Lonely Planet για τη χώρα που θα ζήσετε και να μελετήσετε το τμήμα επισκόπησης στο μπροστινό μέρος. Είναι σημαντικό να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας στα τοπικά έθιμα, πώς να συμπεριφέρεστε και να φορέσετε για να δείξετε σεβασμό και να ξεκινήσετε να βουρτσίζετε την τοπική γλώσσα.

Εάν οι οδηγοί δεν είναι το πράγμα σας, σας προτείνω να ρίξετε μια ματιά σε ταξιδιωτικά blogs αντ 'αυτού. Θα πρέπει να είναι αρκετά εύκολο να βρείτε ένα blog που βασίζεται σε προορισμούς μέσω της Google και πιθανότατα θα έχει ακόμα πιο ενημερωμένες πληροφορίες από έναν οδηγό.

εάν αισθάνεστε μια ιδιαίτερη σύνδεση με ένα blogger, μπορείτε να τους αφήσετε ένα email για να ζητήσετε οποιαδήποτε συμβουλή ή να ρωτήσετε για οτιδήποτε σας ανησυχεί - θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μεγάλη ανταπόκριση και αγάπη βοηθώντας τους αναγνώστες τους.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα ερευνητικά στάδια δεν πρέπει απλά να αφορούν την ιστορία και τον πολιτισμό ενός τόπου.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτή τη φορά για να σχεδιάσετε πιθανά ταξίδια για να πάρετε κατά τη διάρκεια του χρόνου σας στο εξωτερικό. Αν πρόκειται να σπουδάσετε στην Ευρώπη, για παράδειγμα, θα είστε ενθουσιασμένοι να ακούσετε ότι με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, θα είστε σε θέση να πετάξετε εύκολα στις περισσότερες χώρες για μόλις $ 100 επιστροφή.

Εγγραφείτε στο STEP

Το STEP είναι το πρόγραμμα εγγραφής Smart Traveler, το οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ, και σας συνιστώ ιδιαίτερα να εγγραφείτε. Εάν είστε πολίτης των ΗΠΑ που πρόκειται να ξοδεύετε χρόνο στο εξωτερικό, χρησιμοποιείτε αυτό το πρόγραμμα για να ενημερώσετε την κυβέρνηση για το πού θα είστε και για πόσο καιρό. Αν υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή κρίση στη χώρα, η κυβέρνηση θα είναι σε καλύτερη θέση να σας βοηθήσει.

Κάντε πολλά αντίγραφα των σημαντικών εγγράφων σας

Τα έγγραφα που αποθηκεύονται σε ένα μόνο σημείο είναι έγγραφα που δεν σας πειράζει να χάσετε. Σωστά? Πριν να σπουδάσετε στο εξωτερικό, αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε αντίγραφα των σημαντικότερων εγγράφων σας . Αυτό σημαίνει το διαβατήριό σας, την άδεια οδήγησης, τις χρεωστικές και πιστωτικές σας κάρτες και οτιδήποτε άλλο θα προκαλούσε πολύ επιδείνωση εάν το χάσατε ή το κλέψατε.

Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να σαρώσετε τα έγγραφά σας, μετά να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον εαυτό σας, να κρατήσετε μια έκδοση σε ένα φάκελο προστατευμένο με κωδικό στο φορητό υπολογιστή σας και να φυλάξετε ένα αντίγραφο σε χαρτί στη συσκευασία ημέρας.

Με αυτόν τον τρόπο, αν λείπει κάτι, θα έχετε όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεστε για να αντικαταστήσετε όλα.

Πάρτε σοφός για το φάρμακο σας

Εάν παίρνετε συνταγογραφούμενα φάρμακα, σίγουρα κλείνετε ραντεβού με τον γιατρό σας πριν φύγετε για να δείτε εάν θα σας δώσει μια συνταγή που διαρκεί τη διάρκεια του ταξιδιού σας - δεν είχα ποτέ πρόβλημα όταν το κάνατε αυτό. Επίσης, φροντίστε να διερευνήσετε ποια φάρμακα είναι παράνομα στη χώρα που θα επισκεφθείτε. Σε μερικά σημεία, η κωδεΐνη και η ψευδοεφεδρίνη είναι παράνομες, οπότε θα θέλεις να σιγουρευτείς ότι δεν φέρνεις τίποτε μαζί σου.

Για περισσότερα σχετικά με αυτό, δείτε: Πώς να ταξιδέψετε με φάρμακα .

Αποθηκεύστε τυχόν χρήσιμους αριθμούς

Η συντριπτική πλειοψηφία των σπουδαστών που σπουδάζουν στο εξωτερικό το κάνουν με ασφάλεια και χωρίς πρόβλημα. Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, βεβαιωθείτε ότι έχετε απομνημονεύσει τους σημαντικότερους τοπικούς αριθμούς.

Στο ελάχιστο, θα πρέπει να γνωρίζετε τον αριθμό για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και την τοπική αμερικανική πρεσβεία.

Αποκτήστε το τηλέφωνο σας ξεκλειδωμένο

Συνιστούμε πάντοτε να ταξιδεύετε με ένα ξεκλειδωμένο τηλέφωνο και χρησιμοποιώντας τις τοπικές κάρτες SIM ως τρόπο για τους ταξιδιώτες να εξοικονομήσουν χρήματα, αλλά επίσης βοηθάει στην ασφάλεια σας. Αν βρεθείτε ποτέ στο πρόβλημα, θα είστε σε θέση να πραγματοποιείτε τοπικές τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς να ανησυχείτε ότι θα εξαντληθείτε. αν βρεθείτε χαμένος, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επίδομα δεδομένων σας για να βρείτε το δρόμο σας πίσω στο dorm σας. και αν βρεθείτε όλοι σε μια απειλητική περιοχή της πόλης, μπορείτε να καλέσετε ένα ταξί ή Uber για να σας επιστρέψουμε πίσω και ασφαλείς.

Ερευνήστε τα Επικίνδυνα Τμήματα της Πόλης

Ο οδηγός σας θα σας βοηθήσει να συμπεριλάβετε τις γειτονιές που πρέπει να προσπαθήσετε και να αποφύγετε, αλλά αξίζει να ζητήσετε από τους ντόπιους, όπου αποφεύγουν συνήθως. Ανάγνωση θέσεων φόρουμ για τον προορισμό που θα σπουδάσετε θα δώσει ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τυχόν πιθανούς κινδύνους.

Να είστε προσεκτικοί με το αλκοόλ

Σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν την νόμιμη ηλικία κατανάλωσης οινοπνεύματος ηλικίας 18 ετών. Ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό να επωφεληθείτε πλήρως από τη νέα ελευθερία σας, ασκείτε κάποιο αυτοέλεγχο για το πρώτο μικρό διάστημα. Αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία με το αλκοόλ, δεν θα γνωρίζετε ακόμα τα όριά σας και οι ντόπιοι ήταν γνωστοί για να επωφεληθούν από αυτό. Φροντίστε να παραγγείλετε τα ποτά σας, να εναλλάσσετε το αλκοόλ σας με ποτήρια νερό, να κρατήσετε την κορυφή του ποτού σας καλυμμένη και να σταματήσετε πριν τα πράγματα γίνουν πολύ ακατάστατα.

Μη βγαίνετε μόνος τη νύχτα μέχρι να γνωρίζετε καλά την πόλη

Ως επί το πλείστον, αισθάνομαι αρκετά ασφαλής σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο όταν ξεκινώ μόνη της τη νύχτα, αλλά σπάνια το κάνω αν είναι οι πρώτες μου νύχτες εκεί. Δεν γνωρίζετε ακόμα πού είναι ασφαλής η επίσκεψη, αν πρόκειται να αντιμετωπίσετε τυχόν παρενόχληση και δεν είστε σίγουροι για το πού ζείτε, για να βρείτε το δρόμο σας πίσω.

Σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα buddy για τις πρώτες σας εβδομάδες σε μια πόλη. Σιγουρευτείτε ότι ξεκινάτε με έναν φίλο και υπόσχετε να παρακολουθείτε ο ένας τον άλλον ενώ είστε και οι δύο έξω. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν είστε γυναίκα, δυστυχώς, δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε ως αθώοι ως παιδιά.

Ένα πράγμα που σας προτείνω να κάνετε είναι να ανταλλάσσετε αριθμούς με οποιονδήποτε φίλο κάνετε κατά τη διάρκεια της μελέτης. Με αυτόν τον τρόπο, εάν κάνετε το κεφάλι έξω από μόνος σας, θα είστε σε θέση να έρθετε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους αν συμβεί κάτι.

Μάθετε κάποια από τη γλώσσα πριν φύγετε

Φυσικά, πρέπει να σχεδιάζετε να κάνετε αυτό ως ένδειξη σεβασμού, αλλά η εκμάθηση ορισμένων λέξεων-κλειδιών στην τοπική γλώσσα μπορεί να σας βοηθήσει σε ορισμένες καταστάσεις. Μαθαίνοντας πώς να πω, "όχι", "βοήθεια", "γιατρός", "αφήστε με μόνο", και "δεν με ενδιαφέρει", για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσει πολύ. Η εκμάθηση διαφόρων όρων ασθένειας υγείας μπορεί επίσης να βοηθήσει, αν είστε επιρρεπείς στο να αρρωστήσετε.

Εάν υποφέρετε από αλλεργίες σε τρόφιμα, φροντίστε να διερευνήσετε πώς να ρωτήσετε αν χρησιμοποιείται ως συστατικό σε οποιοδήποτε πιάτο. Σε αυτή την περίπτωση, προτείνω να γράψετε τι δεν μπορείτε να φάτε σε μια κάρτα και να την δείξετε στο προσωπικό του εστιατορίου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διευκρινίσει εάν είστε αλλεργικοί και τι θα συμβεί αν το φάτε, μόνο σε περίπτωση που το προσωπικό πιστεύει ότι είστε ένας επιλεκτικός τρώγων. Αυτό συμβαίνει συχνά στους κοιλιακούς, όπου το ίδιο λάδι που χρησιμοποιήθηκε για τηγανίσματος των προϊόντων που περιέχουν γλουτένη χρησιμοποιείται για το φαγητό τους και εξακολουθούν να υποφέρουν.

Αφήστε τα ακριβά σας στο σπίτι

Μπορεί να είναι δελεαστικό να συσκευάσετε μαζί σας τα ακριβά ρούχα, τα παπούτσια και τα κοσμήματά σας, ώστε να δούμε όσο το δυνατόν πιο λαμπερό, αλλά αυτό που πραγματικά κάνει είναι να ξεχωρίζετε ως στόχο. Αν φανείτε ότι έχετε πολλά χρήματα, είστε πολύ πιο ελκυστικός στόχος για τους κλέφτες. Δεν χρειάζεται να φέρετε μαζί σας το πιο άσχημο, πιο ζεστό ρούχο σας, αλλά θα συνιστούσα να μην παίρνετε τίποτα που θα κατέστρεφε για να χάσετε ή να κλαπεί. Μάθετε τι συνιστούμε συσκευασία για σπουδές στο εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα: Βοήθεια αν πας ξέσπασε στο εξωτερικό

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφάλιση ταξιδιού

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι αυτή που είναι απαραίτητη για να βεβαιωθείτε ότι έχετε. Εάν δεν το έχετε, δεν πρέπει να σπουδάσετε στο εξωτερικό. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να σπάσετε το πόδι σας ενώ περπατάτε έξω από την πόλη, πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομείο και ξαφνικά να βρεθείτε με ένα νομοσχέδιο έξι αριθμών. Μπορεί να συμβεί και συμβαίνει συχνότερα από ό, τι νομίζετε.

Πάρτε ασφάλιση ταξιδιού. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό, δείτε το site travel insurance.com.