Αυστραλιανά θεματικά πάρκα

Που είναι

Αυστραλιανά θεματικά πάρκα με μια ποικιλία από βόλτες και καρναβαλική ατμόσφαιρα αποτελούν ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο για τους νέους και τους νέους στην καρδιά.

Όταν οι Αυστραλοί και οι επισκέπτες στην Αυστραλία σκέφτονται θεματικά πάρκα, γενικά σκέφτονται την Gold Coast του Queensand ως το μέρος που πρέπει να πάτε.

Αυτό είναι κατανοητό καθώς τουλάχιστον τέσσερα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα θεματικά πάρκα - τρία από τα οποία ανήκουν στον ίδιο οργανισμό - βρίσκονται στην Gold Coast.

Εδώ είναι μερικά από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα θεματικά πάρκα της Αυστραλίας:

Κουίνσλαντ

Στη Gold Coast είναι το Sea World, το World Movie και το Wet 'n' Wild Water World (όλοι ανήκουν στα θεματικά πάρκα του Warner Village, τα οποία ανήκουν από κοινού στο Warner Bros και στο Village Roadshow) και το Dreamworld.

Έξω από την Gold Coast, θεωρήστε τον υποβρύχιο κόσμο στο Wharf στο Mooloolaba στην ακτή Sunshine βόρεια του Brisbane.

Νέα Νότια Ουαλία

Το Σίδνεϊ διέθετε το Wonderland της Αυστραλίας, που αργότερα μετονομάστηκε σε Wonderland Sydney, όχι πολύ μακριά δυτικά από το κέντρο της πόλης του Σίδνεϊ. Wonderland έκλεισε το 2004 και στη θέση του δημιουργήθηκε ένα βιομηχανικό πάρκο.

Η παλιά πόλη του Σίδνεϊ, ιστορικό θεματικό πάρκο στην οδό του Ειρηνικού, βόρεια του Σίδνεϊ, έκλεισε τον Ιανουάριο του 2003.

Ένα θεματικό πάρκο με ταινίες, το Fox Studios Backlot, απέτυχε να πυροβολήσει και στη συνέχεια έκλεισε.

Μόνο το πάρκο Luna στο λιμάνι του Σίδνεϊ παραμένει ως πάρκο διασκέδασης με διάφορες εκδρομές και σκηνικές παραστάσεις. Έχει επίσης μια καριέρα ιστορία, καθώς έχει κλείσει και ξανάνοιξε μερικές φορές.

Βικτώρια

Η Βικτώρια έχει ένα κορυφαίο ιστορικό πάρκο στο λόφο Sovereign στην πόλη Golden Valley της Ballarat. Επίσης, νυχτερινά, τα γεγονότα γύρω από την εξέγερση του Eureka δραματοποιούνται.

Κοντά στο κέντρο της Μελβούρνης βρίσκεται το Luna Park της Μελβούρνης στην παραλία της St Kilda.

δυτική Αυστραλία

Στην άλλη πλευρά της ηπείρου, η μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή του Περθ δεν πρέπει να μείνει πίσω.

Διαθέτει Adventure World στη λίμνη Bibra περίπου 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης του Περθ.