Ταξιδιωτικός Οδηγός για την πόλη του Αμάλφι

Μια από τις κορυφαίες πόλεις της ακτής του Αμάλφι

Το Αμάλφι είναι μια γοητευτική, ήσυχη πόλη θέρετρο στη γραφική ακτή Αμάλφι της Ιταλίας. Ήταν κάποτε μία από τις τέσσερις ισχυρές Ναυτικές Δημοκρατίες και έχει μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον. Στενά στενά δρομολογούνται από την πόλη μέχρι τις πλαγιές ανάμεσα στη θάλασσα και τα βουνά. Εκτός από την ιστορία και την ομορφιά, η πόλη είναι γνωστή για τις καλές παραλίες και τις εγκαταστάσεις κολύμβησης, ιστορικά θέρετρα και ξενοδοχεία, λεμόνια και χειροποίητο χαρτί.

Αμάλφι Τοποθεσία:

Η πόλη του Αμάλφι είναι η καρδιά της ακτής Αμάλφι νοτιοανατολικά της Νάπολης, όπως μπορείτε να δείτε σε αυτόν τον χάρτη της Αμάλφι .

Είναι μεταξύ της πόλης του Salerno, ενός κόμβου μεταφοράς και του θερέτρου Positano .

Μεταφορά:

Το αεροδρόμιο της Νάπολης είναι το πλησιέστερο αεροδρόμιο (δείτε το χάρτη των αεροδρομίων της Ιταλίας ). Υπάρχουν 3 λεωφορεία καθημερινά στο Sorrento και από το Sorrento υπάρχουν συνδέσεις λεωφορείων προς το Αμάλφι. Ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται στο Σαλέρνο και τα λεωφορεία το συνδέουν με το Αμάλφι. Υπάρχουν υδροπλάνα ή πορθμεία από τη Νάπολη, το Sorrento, το Salerno και το Positano, αν και είναι λιγότερο συχνή κατά τους χειμερινούς μήνες. Τα λεωφορεία συνδέουν όλες τις πόλεις κατά μήκος της ακτής.

Για πληροφορίες σχετικά με το τρένο και την οδήγηση, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς θα φτάσετε από τη Ρώμη στην ακτή του Αμάλφι .

Που να μείνω:

Οι φίλοι μας συνιστούν το Hotel La Bussola, κοντά στην παραλία. Είπαν ότι "αυτό είναι το αγαπημένο μας σημείο μέχρι στιγμής, το ξενοδοχείο μας είναι υπέροχο, έχουμε ένα ευρύχωρο δωμάτιο με εξωτερική βεράντα με θέα στη θάλασσα, με μια μικρή πισίνα για κολύμπι. Δύο καλά αξιολογούμενα ξενοδοχεία 3 αστέρων στο κέντρο της πόλης είναι το Hotel Floridiana και το L'Antico Convitto.

Δείτε περισσότερα ξενοδοχεία Αμάλφι στο Hipmunk.

Αμάλφι Προσανατολισμός:

Piazza Flavio Giola, στη θάλασσα, το λιμάνι όπου υπάρχουν λεωφορεία, ταξί και βάρκες. Από εκεί, μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος της θάλασσας στο Lungomare ή στις παραλίες. Πηγαίνοντας στην πόλη από την πλατεία, φτάνετε στην Piazza Duomo, την κεντρική πλατεία και την καρδιά της πόλης.

Από την πλατεία, μια απότομη σκάλα οδηγεί στον καθεδρικό ναό Duomo ή πηγαίνοντας κατά μήκος του Corso delle Repubbliche Marinare, φτάνετε στο τουριστικό γραφείο, στα πολιτικά κτίρια και στο μουσείο. Πηγαίνοντας στο λόφο από την Piazza Duomo, φτάνει τελικά η κοιλάδα των μύλων με υπολείμματα υδάτινων τροχών που χρησιμοποιούνται στην χαρτοποιία και το μουσείο χαρτοποιίας.

Τι να δείτε και να κάνετε:

Δείτε τη γκαλερί εικόνων του Amalfi για φωτογραφίες του δούμο και της πόλης.

Ιστορία του Αμάλφι:

Ο Αμάλφι ήταν μια από τις πρώτες ιταλικές πόλεις που βγήκαν από τις σκοτεινές εποχές και τον 9ο αιώνα ήταν το σημαντικότερο λιμάνι της νότιας Ιταλίας. Είναι η παλαιότερη από τις τέσσερις μεγάλες ναυτιλιακές δημοκρατίες (συμπεριλαμβανομένης της Γένοβας , της Πίζας και της Βενετίας ) που διήρκεσε τον δωδέκατο αιώνα. Η στρατιωτική και εμπορική της δύναμη έφερε μεγάλη φήμη και επηρέασε την αρχιτεκτονική της.

Εκείνη την εποχή ο πληθυσμός ανερχόταν στα 80.000, αλλά αρκετές απολύσεις από την Πίζα, ακολουθούμενες από την καταιγίδα και το σεισμό του 1343, όπου μεγάλο μέρος της παλιάς πόλης έπεσε στη θάλασσα, μείωσε σημαντικά τον πληθυσμό. Σήμερα είναι μόνο 5.000.