Προετοιμασία Tornado για RVers

Συμβουλές για να είστε ασφαλείς εάν κάνατε κάμπινγκ σε μια περιοχή ανεμοστρόβιλων

Αν σκοπεύετε να κάνετε RVing ή κάμπινγκ σε μια περιοχή ανεμοστρόβιλων, υπάρχουν βασικές συμβουλές και πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε προτού πάτε, απευθείας από την Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση (NOAA). Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατά μέσο όρο 1.200 ανεμοστρόβιλους ετησίως, σύμφωνα με την NOAA. Το ραντάρ Doppler έχει βελτιώσει την ικανότητα πρόβλεψης ανεμοστρόβιλων, αλλά δίνει μόνο μια προειδοποίηση τριών έως 30 λεπτών. Με τόσο μικρή προειδοποίηση, η NOAA υπογραμμίζει ότι η ετοιμότητα του ανεμοστρόβιλου είναι κρίσιμη.

Συστήματα προειδοποίησης Tornado

Εάν είστε RVing κοντά σε μια μικρή πόλη, είναι πιθανό ότι υπάρχει ένα σύστημα σειρήνας που μπορεί να ακουστεί για αρκετά μίλια. Πάρτε μια στιγμή όταν φτάσετε για πρώτη φορά στο πάρκο RV σας για να μάθετε για τα συστήματα προειδοποίησης καταιγίδας και καταιγίδων για την περιοχή σας, ακόμα κι αν μένετε μόνο για λίγο.

Καταφύγια Tornado

Ανακαλύψτε αν το πάρκο σας διαθέτει καταφύγιο στο χώρο ή όπου βρίσκεται το πλησιέστερο καταφύγιο. Τα υπόγεια και τα υπόγεια καταφύγια είναι τα ασφαλέστερα, αλλά τα μικρά, ανθεκτικά εσωτερικά δωμάτια και οι διάδρομοι παρέχουν επαρκή προστασία κατά τη διάρκεια ενός ανεμοστρόβιλου.

Εάν δεν υπάρχει καταφύγιο στο ξενοδοχείο, εναλλακτικές λύσεις μπορεί να είναι το ντους του πάρκου ή οι πάγκοι του μπάνιου. Εάν υπάρχει ένα ανθεκτικό κτίριο με ντουλάπες ή ένα εσωτερικό διάδρομο προσπαθήστε να καταφύγετε εκεί. Αν κανένα από αυτά δεν υπάρχει οδήγηση στο πλησιέστερο καταφύγιο όσο πιο γρήγορα είναι ασφαλές. Κρατήστε τη ζώνη ασφαλείας σας.

Σχέδιο ετοιμότητας Tornado

Οι συνιστώμενες δράσεις της NOAA και του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού περιλαμβάνουν:

Σημάδια δυναμικού Tornado

Η ενδοχώρα και η πεδιάδα Τορνάδος

Οι ανεμοστρόβιλοι που αναπτύσσονται στις πεδιάδες και τα περισσότερα μέρη της χώρας συχνά συνοδεύονται από χαλάζι ή κεραυνό. Αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια είναι τα σήματα σας για να αναζητήσετε καταφύγιο μέχρι να περάσει η καταιγίδα. Έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε ανεμοστρόβιλους σαν να «πλησιάζουμε» από κάποια απόσταση. Έχετε υπόψη ότι κάθε ανεμοστρόβιλος αρχίζει κάπου. Αν αυτό "κάπου" είναι κοντά σε σας, δεν θα έχετε πολύ χρόνο για να φτάσετε σε ένα καταφύγιο.

Το Tornados μπορεί να αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας. Φυσικά, οι νυχτερινοί ανεμοστρόβιλοι είναι οι πιο τρομακτικοί, επειδή μπορεί να μην τους βλέπετε να έρχονται ή να κοιμούνται όταν χτυπάνε.

Τορνάδος Φυτεύθηκε από τους τυφώνες

Σε αντίθεση με τους ανεμοστρόβιλους που εισέρχονται από τις καταιγίδες, εκείνοι που αναπτύσσονται σε τυφώνες συχνά το κάνουν όταν δεν υπάρχει χαλάζι και αστραπή. Μπορούν επίσης να αναπτυχθούν ημέρες μετά από ένα τυφώνα κάνει landfall, αλλά τείνουν να αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της ημέρας μετά τις πρώτες ώρες πάνω από τη γη.

Παρόλο που οι ανεμοστρόβιλοι μπορούν να αναπτυχθούν στους βρόχους του τυφώνα, μακριά από το μάτι ή το κέντρο της καταιγίδας, είναι πιθανότερο να αναπτυχθούν στο δεξιό μπροστινό τεταρτημόριο του τυφώνα. Εάν γνωρίζετε πού βρίσκεστε σε σχέση με τα μάτια και τα τμήματα του τυφώνα, έχετε περισσότερες πιθανότητες να αποφύγετε τους ανεμοστρόβιλους.

Προφανώς, η εκκένωση πριν από τον τυφώνα κάνει την ξηρά είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε, αλλά δεν είναι πάντα εφικτή. Πολλές καταστάσεις μπορεί να σας εμποδίσουν να απομακρυνθείτε όσο θέλετε, αν όχι καθόλου. Η εξάντληση αερίου ή πετρελαίου μπορεί να είναι ένα από αυτά.

Κλίμακα Fujita (κλίμακα F)

Αναρωτηθήκατε ποιος είναι ο όρος "F-Scale", όπως σε ένα ανεμοστρόβιλο με ονομαστική F3; Λοιπόν, είναι μια μάλλον ασυνήθιστη έννοια, καθώς οι περισσότεροι από εμάς αναμένουμε ότι οι αξιολογήσεις θα προέρχονται από άμεσες μετρήσεις. Οι βαθμολογίες F-Scale είναι εκτιμήσεις ταχύτητας ανέμου που βασίζονται σε ριπές τριών δευτερολέπτων στο σημείο βλάβης και όχι σε μετρήσεις ταχύτητας ανέμου.

Αρχικά αναπτύχθηκε από τον Dr. Theodore Fujita το 1971, η NOAA έβαλε το Enhanced F-Scale σε χρήση το 2007 ως ενημέρωση στην αρχική κλίμακα F. Βάσει αυτής της κλίμακας οι ανεμοστρόβιλοι βαθμολογούνται ως εξής:

EF Βαθμός = 3 Δεύτερη Ριπή σε mph

0 = 65-85 mph
1 = 86-110 mph
2 = 111-135 mph
3 = 136-165 mph
4 = 166-200 mph
5 = Πάνω από 200 mph

Άλλα σχέδια έκτακτης ανάγκης

Ελέγξτε τα σχέδια RV για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όλων των τύπων με συνδέσμους για σχεδόν οποιονδήποτε καιρό ή φυσική καταστροφή που πιθανόν να αντιμετωπίσετε. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ανεμοστρόβιλους.

> Ενημερώθηκε και επεξεργάστηκε από την Monica Prelle